Top 7 Marketing Boeken die je gelezen moet hebben
Top 7 Marketing Boeken die je gelezen moet hebben
02 januari 2017 
7 min. leestijd

Top 7 Marketing Boeken die je gelezen moet hebben

Er zijn zoveel marketing boeken te bestellen maar welke boeken zijn nu echt interessant en welke boeken moet je als online marketeer nu echt gelezen hebben?

Regelmatig spreek ik ondernemers en marketeers en bijna altijd vraag ik wat zijn/haar top 3 boeken zijn. In dit blogartikel heb ik een overzicht gemaakt van de 7 marketing boeken die eruit springen.

Dit zijn dus de top 5 marketing boeken als het aan mij ligt met een klein beetje inspiratie van andere ondernemers ook.

influence-robert-chialdiniWat je ook doet, of je nu marketeer bent en de marketingkanalen effectiever wilt inzetten of dat je een verkooppagina wilt schrijven met de 7 marketing principes van Robert Cialdini gaat jouw offer gewoon beter presteren.

Mensen kopen niet zomaar, er speelt altijd een stukje psychologie mee. Robert Cialdini maakt het inspelen hierop in zijn boek super makkelijk en praktisch.

Bestellen op Managementboek.nl >>

permission-marketingAls je kijkt naar marketing dan blijven de basisprincipes eigenlijk altijd hetzelfde maar de strategieën en technieken die veranderen.

In het marketing boek ‘permission marketing’ schrijft Seth Godin over een strategie waarbij klanten zelf aangeven dat zij informatie en aanbiedingen van jou willen ontvangen in plaats van dat je tegen je doelgroep aan het schreeuwen bent en hen interrumpeert tijdens hun dagelijkse bezigheden. *Must Read*

Bestellen op Bol.com >>

gary-vaynerchuckMet de komst van Social Media worden we bestormd met producten en advertenties van bedrijven die je continu producten proberen te verkopen.

In Jab, Jab, Jab Right Hook deelt Gary Vaynerchuck zijn visie op het gebruik van Social Media en legt hij uit waarom je niet direct voor de verkoop moet gaan maar eerst moet geven voordat je neemt.

Gary Vaynerchuck is een extreem goed voorbeeld van mega veel waarde geven. Ook is hij expert in het inzetten van Social Media om meer klanten en meer verkopen te genereren. *Aanrader*

Bestellen op Managementboek.nl >>

#4 – Winst.nl – Succesvol Dankzij Internet – Eelco de Boer

winst-nl-eelco-de-boerNaast alle Amerikaanse auteurs hebben we ook onze eigen Nederlandse Eelco de Boer die in 2010 het boek “Winst.nl – Succesvol Dankzij Internet” schreef.

Dit boek is een must-read als het gaat om internet marketing & online marketing. Je zou het kunnen zien als een handboek van waaruit je je online positionering volledig kunt vormgeven.

Bestellen op Managementboek.nl >>

the-facebook-effectAls ik alleen al kijk naar hoe Facebook mijn business het afgelopen jaar heeft laten groeien dan is dit extreem. Voor iedereen die met Facebook Marketing of Facebook Advertising aan de slag gaat is dit boek een aanrader.

Na het lezen hiervan snap je de gedachte achter het platform Facebook en weet je veel beter in te spelen op waar het platform voor bedoeld is wat weer leid tot meer leads en klanten.

Bestellen op Bol.com >>

#6 – Audience, marketing in the age of subscribers, fans & followers – Jeffrey Rohrs

audienceMet de komst van Social Media zijn de marketingstrategieën, technieken & regels compleet veranderd. In het boek “Audience” van Jeffrey Rohrs lees je meer over het effect van Social Media en hoe je dit voor jouw business kunt inzetten.

Ben je van plan om social media in te zetten voor jouw business of zet je dit al in maar wil je je resultaten verbeteren? Dan is dit boek een aanrader!

Bestellen op Bol.com >>

31 Facebook Marketing TipsNatuurlijk kan mijn eigen e-book niet ontbreken in dit rijtje, misschien nog wel het leukste.. Het e-book is helemaal gratis 😉

Het afgelopen jaar is mijn mailinglijst met meer dan 18.000 contacten gegroeid en mijn business is x30 gegaan. Waardoor? FACEBOOK!

Facebook heeft mijn business op z’n kop gezet en in dit gratis e-book ontdek jij 31 tips om Facebook ook succesvol in te zetten voor jouw business!

Facebook Tips Downloaden >>

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy