Page content

article content

Engagement Tagging in ActiveCampaign

Wist je dat je ActiveCampaign in het Nederlands en met Nederlandstalige support kunt gebruiken via partner MailBlue? Vraag een gratis proefaccount aan >>

Iemand schrijft zich in op jouw mailinglijst maar na een tijdje worden je mailings niet langer meer geopend door deze persoon. Klinkt bekend?

Het is natuurlijk erg logisch dat iemand zijn interesses veranderen of dat iemand raakt ‘uitgekeken’ op de manier van marketing doen. Om je open ratio’s te verbeteren, misschien nog een paar tientjes te besparen op de e-mailmarketing software welke je gebruikt maar vooral om je mailings bij de juiste doelgroepen terecht te laten komen kun je gebruik maken van ‘engagement automations’.

Een engagement automation is een automation waarin je inschrijvingen op jouw mailinglijst een ‘tag’ mee kunt geven aan de hand van interactie op de campagnes of juist geen interactie op de campagnes.

ActiveCampaign heeft hier een aantal vooraf ingerichte automatiseringen voor die je als basis kunt gebruiken voor zo’n automation.

Bij het aanmaken van een nieuwe automation kun je zoeken op ‘engagement’ en dan gaat het om de ‘part 1’ & ‘part 2’ automations.

Wat deze automations doen is dat iemand die interactie heeft een tag ‘Engaged’ krijgt en iemand die voor langere tijd geen interactie heeft getoond een tag ‘Disengaged’. Aan de hand van deze tags kun je vervolgens ook weer nieuwe automations starten.

Goed… Hoe ziet zo’n automation er dan uit?

In ‘part 1’ worden er tags toegevoegd aan een gebruiker zoals ‘recent activity’ & ‘engaged’ en als er geen interactie heeft plaatsgevonden na – standaard – 30 dagen dan krijgen ze de tag ‘inactive’. Hierna kun je beslissen of je deze contacten wilt uitschrijven of juist een follow-up sturen om te kijken waardoor iemand inactief is geworden.

Het aantal dagen kun je in de automation zelf aanpassen, standaard ziet dit er als volgt uit:

Direct na het openen van een mail: contact krijgt tag ‘recent activity’ & ‘engaged’ , mocht een contact al de tags ‘inactive’ of ‘disengaged’ hebben dan worden deze tags weer verwijderd.

Na 7 dagen: tag ‘recent activity’ wordt verwijderd

Na 21 dagen: tag ‘engaged’ wordt verwijderd en tag ‘disengaged’ wordt toegevoegd

Na 30 dagen: tag ‘disengaged’ wordt verwijderd en tag ‘inactive’ wordt toegevoegd

In ‘part 2’ van de automation wordt er gekeken naar de verschillende triggers. Is er een mail geopend? Wordt er op een linkje geklikt? Wordt de website bezocht? Vervolgens wordt de automation ‘part 1’ gestart.

Op deze manier houd je je lijsten in ActiveCampaign / MailBlue schoon.

Comment Section

0 reacties op “Engagement Tagging in ActiveCampaign

Plaats een reactie


*