Page content

Hoe maak ik een optinpagina?

article content

Hoe maak ik een optinpagina?

E-mailmarketing is een belangrijk onderdeel van mijn business net zoals dat het is van een groot deel van mijn klanten. Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe je meer inschrijvingen krijgt op je mailinglijst. Daarover heb ik eerder al een artikel geschreven, je kunt hier lezen hoe je je mailinglijst kunt laten groeien.

Zoals je wellicht hebt gezien of hebt gelezen heb ik het vaak over een landingspagina of optinpagina waar ik traffic heen stuur om ze vervolgens te converteren naar een nieuwe inschrijving op mijn mailinglijst.

Nu krijg ik vaak de vraag hoe je dan zo’n optinpagina kunt maken. Het maken van een optinpagina kan op verschillende manieren en zal de eerste keer even lastig zijn. Wanneer je vaker een optinpagina gaat maken wordt het steeds eenvoudiger.

Ook zijn er verschillende tools die het werk voor je uit handen nemen, waar je enkel en alleen nog maar tekst hoeft in te vullen. Alle mogelijkheden zal ik in dit artikel naar voren brengen zodat jij een duidelijk beeld hebt van hoe ook jij een optinpagina kunt maken.

Optinpagina maken via ActiveCampaign (MailBlue)

Wanneer je één van de grotere e-mailmarketing software gebruikt om je mailinglijst mee te beheren dan hebben deze vaak een eigen landingspagina builder geïntegreerd.

Het voordeel van het werken met een goede e-mailmarketing software is dat je alles onder één dak kunt houden en geen externe tools meer nodig hebt om je e-mailmarketing mee te kunnen uitvoeren.

Met MailBlue.nl (Nederlandstalig tussenpartij ActiveCampaign) kun je mailinglijsten beheren en inzetten op je e-mailmarketing.

(Klik hier om je aan te melden voor een gratis 14 dagen trial bij MailBlue)

 

Een optinpagina maken in HTML & CSS

Iedere pagina die je op het internet kunt vinden is opgemaakt in code. Je kunt in deze code ook een eigen optinpagina bouwen maar dat is erg ingewikkeld wanneer je hier geen verstand van hebt.

Op deze optie ga ik niet al te diep in simpelweg omdat dit voor de meeste lezers niet relevant is en om eerlijk te zijn ik hier ook niet genoeg kennis over heb. 😉

Een optinpagina maken in code is nog niet zo moeilijk, maar om deze vervolgens ook nog goed op te maken en te optimaliseren voor conversie dan wordt het al snel iets lastiger.

HTML CSS

Tools om een optinpagina te maken

Wanneer je aan de slag wilt gaan met e-mailmarketing en gebruik wilt maken van de beste optinpagina’s die er zijn dan raad ik je aan om gebruik te maken van de tools die er zijn en die zich alleen hiermee bezig houden.

Hieronder zal ik een aantal tools benoemen waarmee ik heb gewerkt en die simpelweg goed zijn in wat ze doen. Iedere tool, stuk voor stuk, heeft duizenden klanten waarvan ze de resultaten bestuderen. Zo kunnen jij en ik simpelweg kiezen voor de best converterende optinpagina.

ClickFunnels voor optinpagina’s

ClickFunnels is een tool om volledige funnels mee te bouwen. Vanaf het punt van registratie tot aan de verkoop. ClickFunnels heeft op het moment van schrijven meer dan 12.000 actieve gebruikers en zijn één van de betere tools op de markt.

Omdat ClickFunnels een totaal product is, niet alleen om inschrijvingen te verzamelen op je mailinglijst maar ook om hele funnels, salespages en membership omgevingen mee te bouwen is de investering voor ClickFunnels wellicht wat aan de hoge kant om enkel leads mee te verzamelen. ClickFunnels is de investering van $97 per maand echter meer dan waard.

Wil je ClickFunnels gratis uitproberen? Klik dan hier voor een gratis 14-dagen trial.

Optinpagina’s maken met Instapage

Instapage is een softwareoplossing om heel gemakkelijk optinpagina’s mee te bouwen. Je klikt simpelweg een template aan en je veranderd de teksten en eventueel de afbeeldingen. Vervolgens ben je ready to go.

Met meer dan 250.000 landingspagina’s die al zijn gebouwd met Instapage heeft Instapage alle data in huis die ze nodig hebben om jou te kunnen adviseren welke optinpagina het beste converteert.

Je kunt al gebruik maken van Instapage vanaf $29 per maand wat de software meer dan waard is.

Wil je eerst Instapage eerst 30 dagen gratis uitproberen om te kijken hoe simpel het is? Klik dan hier voor jouw gratis Instapage trial >>

OptimizePress 2.0

OptimizePress is een op WordPress gebaseerde tool om je website geheel marketinggericht in te richten. Met OptimizePress kun je salespagina’s maken maar ook landingspagina’s. Ook kun je hier je volledige website mee bouwen of een ledenomgeving.

OptimizePress is een totaaloplossing voor je website en biedt zowel een theme voor je website als een WordPress plugin zodat je hier altijd gebruik van kunt maken.

OptimizePress is ‘slechts’ $97 dollar per jaar en hiermee de goedkoopste tool die ik tot dusver heb gevonden die zoveel mogelijkheden biedt. Je kunt OptimizePress hier aanschaffen >>

Comment Section

0 reacties op “Hoe maak ik een optinpagina?

Plaats een reactie


*