Facebook advertentie afgekeurd of advertententieaccount geblokkeerd?
HELP! Mijn Facebook advertentie is afgekeurd of mijn advertententieaccount is geblokkeerd
19 januari 2016 
3 min. leestijd

HELP! Mijn Facebook advertentie is afgekeurd of mijn advertententieaccount is geblokkeerd

Stel jij jezelf weleens de vraag ‘Waarom wordt mijn Facebook advertentie afgekeurd?’ dan is het goed om dit artikel eens door te lezen.

Allereerst: maak je geen zorgen. Een afgekeurde Facebook advertentie overkomt de beste. Je wilt alleen voorkomen dat je advertentie te vaak wordt afgekeurd. Facebook kijkt namelijk naar de reputatie van jouw advertentieaccount, is deze erg laag? Dan kan het zijn dat Facebook jouw hele advertentieaccount blokkeert en die krijg je niet zomaar terug.

Wordt jouw Facebook advertentie afgekeurd? Dan kun je bij Facebook in beroep gaan. Een advertentie wordt namelijk afgekeurd door een computer. Door bezwaar in te dienen zal een medewerker van Facebook jouw advertentie opnieuw beoordelen. Voorheen had je hier maar zelden succes mee, echter is de klantenservice bij Facebook sterk verbetert en zul je ervaren dat je snel een antwoord krijgt en verder kunt.

In dit artikel zal ik een aantal veel voorkomende problemen met je delen die ervoor zorgen dat Facebook jouw advertentie afkeurt. Het is sterk aan te raden om ook het advertentiebeleid van Facebook door te lezen. Voorkomen is beter dan genezen, het moment dat jouw advertentieaccount geblokkeerd wordt is het te laat.

Adverteren naar een optinpagina, landingspagina of verkooppagina kunnen er ook voor zorgen dat jouw Facebook advertentie wordt afgekeurd. Facebook kijkt namelijk niet alleen naar jouw advertentie maar ook naar de achterliggende landingspagina. Deze landingspagina moet ook voldoen aan de regels van Facebook.

Zo mag je ook op de landingspagina geen claims maken of onwaarheden vertellen. Thuiswerken, geld verdienen en MLM daar houdt Facebook ook niet van. mee dat je geen claims mag maken, en geen onwaarheden mag vertellen. Een advertentie dat je gegarandeerd 30.000 euro per maand gaat verdienen op het moment dat iemand op je advertentie klikt mag dus niet.

Je mag überhaupt geen advertentie’s plaatsen voor doelen waarmee men geld kan verdienen, van MLM houdt Facebook niet maar ook thuiswerk-oplossingen kunnen worden afgekeurd.

De meest voorkomende reden dat een advertentie wordt afgekeurd is omdat er negativiteit in de advertentie zit. Dit is opzich niet verkeerd maar wel wanneer een gebruiker van Facebook zich hierdoor aangesproken kan voelen. “Wil je 10 kilo afvallen?” mag bijvoorbeeld niet, “Dit is het dieet die overtollig vet verbrand” heeft een grotere kans van slagen. De gezondheidsmarkt blijft veel testen en hierbij zul je regelmatig ervaren dat je advertentie wordt afgekeurd.

Een Like, Share & Win actie op Facebook, is dat toegestaan?

In een Amerikaanse MasterMind groep vertelde een marketeer dat een Facebookpagina werd verwijderd door Facebook doordat zij een Like, Share & Win actie hadden georganiseerd. Nu gebeurt dit vaker in Amerika maar je kunt er op wachten totdat Facebook dit beleid ook in Nederland gaat handhaven.

Een Like & Win actie is niet perse verboden maar moet wel aan een aantal regels voldoen. Sterker nog, Facebook heeft hier een hele sectie uit de policy voor pagina’s aan toegewijd. Lees voordat je een like, share en win actie doet de regels voor een contest even door (Sectie 3E promoties), lees ook zeker mijn artikel over een contest op Facebook even.

Adult, alcohol, drugs & tabak

Voor sommige producten mag je op Facebook geen reclame maken, zoals adult producten, drugs en tabak. Voor alcohol geldt dat dit alleen mag wanneer dit volgens de wet mag.

Ook niet alle datingsites mogen adverteren op Facebook, hiervoor moet je eerst toestemming krijgen van Facebook.

Het merk (en beeldmerk) van Facebook is beschermd en mag je niet altijd gebruiken. Ook hier heeft Facebook aparte regels voor opgesteld. Zo ben je verplicht Facebook met een hoofdletter te schrijven, mag je geen variaties op het logo maken en geen verouderde beeldmerken gebruiken. Bekijk hiervoor ook de brand guidelines.

Facebook heeft een tijdje onder vuur gelegen in verband met de privacy van haar gebruikers. Sindsdien is Facebook haar beleid steeds strenger gaan handhaven. Facebook werkt er hard aan om de informatievoorziening omtrent afgewezen advertenties te verbeteren. Hierdoor is de kans aanwezig dat je in het Facebook advertentiebeheer terug kunt vinden wat de reden is van de afkeuring van de desbetreffende advertentie.

Facebook advertentie afgekeurd

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
patricia
Door

patricia

op 04 Sep 2016

hoe zou je mlm wel kunnen promoten

Niloy
Door

Niloy

op 10 May 2021

Dag, mijn advertentie account op Facebook business manager is geblokkeerd. Ik doe nu helemaal niks omdat als ik te snel handel dat m’n account voor goed geblokkeerd is. Heeft u tips voor mij wat ik nu kan gaan doen? Krijg ik mijn business manager wel terug? Mvg, Niloy Haroun

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy