8 manieren om een Facebook Advertentie te tonen op iemand zijn verjaardag
arrow_drop_up arrow_drop_down
6 april 2017 

8 manieren om een Facebook Advertentie te tonen op iemand zijn verjaardag

Fijne verjaardag! Bij het aanmaken van een account op Facebook heeft iedereen zijn geboortedatum moeten opgeven aan Facebook. Hierdoor weet Facebook van AL haar gebruikers de exacte verjaardagen.

Facebook laat jou deze data gebruiken om iemand bijvoorbeeld op zijn verjaardag te feliciteren middels een Facebook advertentie. Geheel geautomatiseerd 😉

Voordat ik in ga op een aantal waardevolle cases wil ik je eerst even meenemen door de mogelijkheden die Facebook te bieden heeft als het gaat om het targeten op verjaardagen.

De mogelijkheden van Facebook targeting op verjaardagen

Facebook biedt verschillende mogelijkheden om op verjaardagen te targeten. Laten we even een kijkje nemen naar de mogelijkheden.

#1 – Target de ‘jarige job’ met een opkomende verjaardag

Je kunt de jarige targeten gedurende de 7 dagen voor zijn/haar verjaardag. Als je voor deze optie kiest dan bereik je dus iedereen die tussen 0 – 7 dagen jarig is.

Deze optie is vooral geschikt wanneer je de jarige een kleine actie wilt laten nemen. Het is te kort dag om locatie’s te verhuren o.i.d maar kort genoeg om een gratis appeltaart aan te bieden als je de verjaardagsboodschappen bij de Albert Heijn in het dorp doet 😉

Je vindt deze optie bij Interests -> Demographics > Life Events > Birthday > Upcoming Birthday

#2 – Target jarigen in een specifieke maand van het jaar

De tweede mogelijkheid hoe je jarigen kunt targeten is op basis van de maand waarin ze jarig zijn. Zo kun je in januari bijvoorbeeld een feestlocatie promoten bij jarigen in maart.

Je kunt deze optie ook vinden via Interests -> Demographics > Life Events > Birthday

#3 – Richt de advertentie op de vrienden van de jarige job!

Hoe gaaf is dat! Je kunt ook specifiek op de vrienden van een jarige targeten binnen Facebook. Hierdoor ben je in staat om kado’s aan te bieden of verrassingspakketten.

Bij deze optie heb je de mogelijkheid tussen de periode 0-7 dagen voorafgaand aan de verjaardag (last-minute kado’s) of iets langer van te voren; 7-30 dagen voorafgaand aan het feest.

Jammer genoeg kun je niet op de leeftijd van de jarige & vrienden targeten maar wellicht volgt deze optie nog in de toekomst. Neemt niet weg dat deze optie natuurlijk mega waardevol is.

Deze functie vind je hier: Interests > Demographics > Life Events > Friends of

#4 – Combineren mag!

Wat dacht je ervan om verschil te maken in leeftijd en de type advertentie? Je kunt natuurlijk perfect op een bepaalde leeftijd van de jarige targeten, op het geslacht en zelfs op interesses.

Op iedere leeftijd zit je natuurlijk in een andere fase van je leven en heb je andere interesses. Dit zal dadelijk in de voorbeelden van advertenties nog duidelijker worden maar om je een beeld te geven zal iemand die 18 – 19 jaar wordt liever van een mixdrankje houden en iemand in de leeftijdscategorie 30+ houd waarschijnlijk meer van een goede fles whisky (als slijterij).

8 Unieke & creatieve manieren om iemand geautomatiseerd een Facebook Advertentie te tonen op zijn/haar verjaardag…

Gaaf al die targeting mogelijkheden van Facebook maar… Wat kan ik ermee? Hieronder vind je twaalf ideeën hoe je een prettige verjaardag kunt wensen op Facebook.

Voorbeeld #1: Autorijschool

Als autorijschool zie je vaak jongeren tussen de 17 – 23 starten met hun rijbewijs. Hier kun je als rijschool op inspelen door iemand die een leeftijd tussen deze leeftijd heeft en in een straal van 5 kilometer bij jouw vestigingsplaats woont een advertentie te tonen waarin diegene een gratis proefles krijgt voor zijn verjaardag. Grote kans wanneer iemand eenmaal een goede ervaring heeft met de rijschool dat diegene ook bij jou komt lessen en het ook nog eens zal doorvertellen aan vrienden 😉

Voorbeeld #2: Slijterij

Als slijterij kun je in de dagen voor een verjaardag een mooie aanbieding maken voor de jarige. Je kunt kijken of diegene zijn inkopen bij jou kan gaan doen door de kratten bier in de aanbieding te zetten maar je kunt ook een lekker likeurtje aanbieden natuurlijk. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om de advertentie lokaal in te steken. Iemand zal niet 50km willen rijden voor een euro korting op een kratje bier 😉

Voorbeeld #3: Bakker

De dagen voor een verjaardag zijn altijd flink druk en er komt altijd meer bij kijken dan je vooraf had gedacht. Een advertentie met de tekst ‘Hiep, hiep, hoera! Je bent bijna jarig! Je bent waarschijnlijk druk genoeg om alle benodigdheden voor het feest te regelen. Zullen wij de taart voor je bakken?’ zou voor mij al wonderen doen.

Voorbeeld #4: Warenhuis

Er zijn een aantal grote webshops die producten in alle soorten en maten op dagelijkse basis verkopen. Als webshop kun je op een verjaardag inspelen door op de vrienden van de jarige te targeten met een advertentie als ‘Oops! Nog geen kado in huis voor de jarige? Bestel vandaag één van de top kado’s onder de 10 euro bij webshop.nl’

Voorbeeld #5: Birthday deal!

Als webwinkel met dagdeals zou je een ‘birthday deal’ kunnen klaarzetten. Een deal waar je speciaal voor je verjaardag een mega-korting op krijgt. Je kent ze wel de 60% korting, 80% korting deals.

Voorbeeld #6: Branding

Waarom geen advertentie puur gericht op branding? Als lokale ondernemer gevestigd in een dorp is het een leuk idee om iedereen bij jou in het dorp een fijne verjaardag te wensen namens het bedrijf bijvoorbeeld. Wordt gewaardeerd 😉

Voorbeeld #7: Kapper

In de meeste dorpen/steden zitten meerdere kapsalons. Waarom geef je iemand op de eerste knipbeurt niet gewoon 50% korting voor zijn/haar verjaardag? Die ene keer kan qua kosten misschien niet helemaal uit want jij moet ook je personeel betalen maar een gemiddeld persoon komt iedere 2-3 maanden terug naar de kapper. Als jij iemand in het klantenbestand kunt krijgen door zo’n actie dan zou dat volgens mijn berekeningen toch top zijn 😉

Voorbeeld #8: Activiteitencentrum

Een activiteitencentrum zoals een bowlingcentrum, restaurant, botenverhuur e.d zou voor een verjaardag er slim aan doen om een advertentie te tonen met de 10 leukste activiteiten in de buurt om op je verjaardag te gaan doen, waarvan er natuurlijk 4/10 van hen zijn. Het zou toch mooi zijn als de jarige met de hele gastengroep bij jou komt om een feestje te vieren?

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Kunnen wij je helpen?

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Arieta
Door

Arieta

op 17 April 2017

Klopt het dat het met business facebook niet kan? Dit gedeelte kan ik niet vinden. Interests -> Demographics > Life Events > Birthday > Upcoming Birthday

Youri Meuleman
Door

Youri Meuleman

op 19 April 2017

Dat zou wel moeten kunnen. Bovenstaand voorbeeld was in het Engels en ik heb het net met een Nederlandstalig account nog eens gecheckt en ook daar kan ik het vinden. Demografische gegevens -> Levensgebeurtenissen -> Verjaardag -> Bijna jarig

Stephanie
Door

Stephanie

op 17 April 2017

Superwaardevolle tip, erg blij mee!

Youri Meuleman
Door

Youri Meuleman

op 19 April 2017

:)

Bruninx Hendrik
Door

Bruninx Hendrik

op 17 April 2017

Beste, ik vind dit ook niet terug op Facebook. Mijn vraag: Hoe begin ik er aan?

Eva Paridaens
Door

Eva Paridaens

op 19 April 2017

Hallo, ik vind ook het item demografische gegevens niet terug. Onder welke knop kan ik dit vinden? Alvast bedankt!

Youri Meuleman
Door

Youri Meuleman

op 20 April 2017

Deze vind je door bij het veld waar je normaal gesproken de interesses invult op 'bladeren' te klikken.

adjai
Door

adjai

op 24 August 2017

Hallo, ik vind ook het item demografische gegevens niet terug. Onder welke knop kan ik dit vinden? Alvast bedankt!

Jill
Door

Jill

op 1 November 2017

Beste Youri, Helaas vind ik dit niet terug op Facebook. Zou je mij stap voor stap misschien kunnen uitleggen hoe ik dit alsnog kan toepassen op mijn pagina?

Reactie plaatsen

Download de Facebook Marketing Checklist 2020!

 

50%
Stuur mij de checklist!
Een Cookie erbij?