Facebook advertentieaccount (aanmaken & ondersteuning)
arrow_drop_up arrow_drop_down
Facebook advertentieaccount (aanmaken & ondersteuning)
25 mei 2016 

Facebook advertentieaccount (aanmaken & ondersteuning)

Je wilt gaan adverteren op Facebook en daarvoor moet je natuurlijk jouw Facebook advertentieaccount aanmaken. Daar ga ik je in dit artikel bij helpen! Niet alleen help ik je bij het aanmaken van jouw advertentieaccount op Facebook maar ook help ik je met de mogelijke uitdagingen waar je tegenaan zult lopen. In dit artikel lees je alles over:

  • Jouw Facebook advertentieaccount aanmaken
  • Een gebruiker toevoegen aan mijn advertentieaccount op Facebook
  • Meerdere advertentieaccounts aanmaken…
  • Minder facturen van Facebook
  • HELP! Mijn Facebook advertentieaccount is uitgeschakeld!
  • Contact opnemen met Facebook

Facebook advertentieaccount aanmaken

Ga je jouw allereerste advertentie plaatsen op Facebook dan zul je een advertentieaccount moeten aanmaken op Facebook. Door naar het advertentiebeheer te gaan wordt er automatisch een advertentieaccount voor je aangemaakt. (advertentiebeheer) Voordat je je advertentieaccount helemaal kunt gebruiken moet je nog wel even de instelling correct instellen. Denk bijvoorbeeld aan een betaalmethode & je NAW-gegevens.

Je Facebook advertentieaccount instellen…

We beginnen bij het begin en dat betekend dat we via het advertentiebeheer naar de accountinstellingen gaan. (je kunt ook hier klikken) Het is natuurlijk belangrijk dat de instellingen van het advertentieaccount direct goed staan. Deze gegevens worden door Facebook gebruikt om de facturatie van de advertenties plaats te laten vinden.

Accountgegevens advertentieaccount Facebook

Yup, that’s it 😉 Klik op wijzigingen opslaan om je gegevens op te slaan.

Voordat je kunt starten met adverteren heeft Facebook natuurlijk jouw betalingsgegevens nodig. Hoe betaal je anders voor de advertentiekosten? Je betalingsinstellingen zijn zo gepiept. Ik daag je uit om deze in te stellen binnen 45 seconden na het lezen van deze handleiding.

Om een betalingsmethode in te stellen ga je naar de advertentiemanager en klik je op “Facturen” vervolgens klik je bij het kopje “Betalingsmethoden” op “Betalingsmethoden bewerken”

Betalingsmethode instellen Facebook advertentieaccount

Vervolgens kun je daar een betalingsmethode toevoegen. Je hebt de keuze uit een Creditcard, PayPal, Automatische Incasso of een Facebook-advertentiebon.

Betalingsmethode Facebook

Om te voorkomen dat er een betaling mislukt en Facebook direct stopt met het vertonen van jouw advertenties raad ik je aan om minimaal twee betalingsmethodes toe te voegen aan jouw account. Wanneer een betaling mislukt wordt de secundaire betalingsmethode gebruikt.

Hoe pas ik de naam van het advertentieaccount aan?

Bij het aanmaken van een advertentieaccount wordt jouw account vaak naar jou als persoon vernoemd ‘Youri Meuleman’s advertentieaccount’ of  wordt deze vernoemd naar een cijferreeks. Dit is voor jou persoonlijk geen probleem natuurlijk maar wanneer je met personeel werkt of een samenwerking aangaat met een online marketing bureau kan het zijn dat je deze naam wilt aanpassen. De naam aanpassen is zo gepiept.

Advertentieaccount instellingen stap 1

Advertentieaccount instellingen stap 2

Advertentieaccount naam aanpassen

Een gebruiker toevoegen aan mijn advertentieaccount op Facebook

Op het moment dat je gaat samenwerken met een online marketing bureau dan zullen zij gebruik maken van de Facebook Business Manager maar wat als je jouw personeel, partner of handige neefje toegang wilt geven tot jouw advertentieaccount zodat hij / zij voor jou, advertenties kan aanmaken? Dit doe je door een persoon een advertentieaccountrol toe te kennen. Hierbij heb je de keuze om iemand “beheerder”, “adverteerder” of “analist” te maken binnen jouw advertentieaccount.

Een beheerder heeft alle rechten die jij ook hebt. Hij kan de facturen inzien, instellingen aanpassen en anderen toegang geven tot het account. Een adverteerder kan enkel advertenties inzien en aanmaken maar heeft geen toegang tot de instellingen & een analist kan enkel de statistieken bekijken. Een analist kan dus geen advertenties aanmaken.

Toegang geven tot advertentieaccount

Meerdere advertentieaccounts aanmaken met Facebook?

Iedere gebruiker op Facebook kan één advertentieaccount aanmaken maar wel 25 advertentieaccounts beheren. Je kunt dus via andere gebruikers wel meerdere advertentieaccounts beheren. Heb je meerdere bedrijven en daarvoor meerdere advertentieaccounts nodig dan kun je gebruik maken van de Facebook Business Manager om meerdere accounts en pixels aan te maken.

Met de Facebook Business Manager kun je tot drie advertentieaccounts aanmaken, ieder account krijgt zijn eigen pixel. Heb je aan drie accounts niet voldoende dan kun je contact opnemen met Facebook want zij kunnen het limiet voor je verwijderen.

Minder Facebook Facturen? Pas je betalingsdrempel aan!

Wanneer je begint met adverteren dan wordt jouw betalingsdrempel door Facebook op 20 euro ingesteld. Dit betekent dat er bij iedere 20 euro die je uitgeeft een factuur wordt aangemaakt en er een transactie plaatsvindt. Stel je eens voor dat je 200 euro per dag uitgeeft aan Facebook, dan zou je 10 facturen per dag ontvangen…

Gelukkig kun je de betalingsdrempel verhogen tot 600 euro per factuur. Dat scheelt 30 facturen 😉 Je gaat hiervoor in de advertentiemanager naar “Facturen” en onder het kopje “Rekeningoverzicht” klik je op “Voorkeuren voor rekeningen beheren” daar kun je instellen vanaf welk bedrag je een factuur wilt ontvangen.

Vind je dit nog te veel transacties? Dan kun je contact opnemen met Facebook. Facebook kan het limiet dan – mits al je facturen altijd zijn betaalt – ophogen naar een andere betalingsdrempel. Wanneer je 3 maanden op rij meer dan 10.000 euro spendeert dan kun je ook op factuur betalen.

Facebook betalingsdrempel

HELP! Mijn Facebook advertentieaccount is uitgeschakeld!

Je opent het advertentiebeheer van Facebook en schrikt je een ongeluk. Je advertentieaccount is uitgeschakeld. Wat betekent dit nu?

Facebook keurt iedere advertentie, vaak door middel van computers maar in sommige gevallen ook door een medewerker van Facebook. Wanneer je advertentie niet aan de voorwaarden van Facebook voldoen wordt je advertentie afgekeurd. Geen ramp, je kunt dit zien als een gele kaart bij voetbal.

Echter hecht Facebook veel waarde aan de ervaring van de gebruiker. Overtreed je vaker de regels dan krijg je een rode kaart en wordt je advertentieaccount gedeactiveerd. Heb je een accountmanager bij Facebook, dan heb je geluk en heb je een kans om jouw advertentieaccount terug te krijgen! Heb je geen accountmanager dan zul je het via de ‘normale’ kanalen moeten proberen. Facebook is hierin erg lastig te bereiken en vaak ontvang je een geautomatiseerd antwoord.

Je kunt het beste een nieuw advertentieaccount aanmaken en opnieuw beginnen met het opbouwen van jouw doelgroepen. Voorkomen is beter dan genezen dus zorg er ook voor dat je de voorwaarde van Facebook hebt gelezen: https://www.facebook.com/policies/ads/

Contact opnemen met Facebook

Wil je contact opnemen met Facebook? Dan heeft Facebook deze mogelijkheid goed verstopt. Je advertentieaccount is een belangrijk onderdeel van je onderneming en dan is het soms nodig om snel te kunnen schakelen met Facebook. Via deze pagina kun je chatten en mailen met Facebook. Succes!

Heb jij zelf nog een vraag m.b.t het Facebook advertentieaccount stel deze dan gerust hieronder in de reacties!

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Chris
Door

Chris

op 19 September 2016

Hoe krijg ik een Facebook contactpersoon?

Ellen Brouwers
Door

Ellen Brouwers

op 30 September 2016

advertentieaccount is analist, maar ik heb bedrijfspagina aangemaakt. Ben ik dan niet de beheerder ? Ik kan nu geen advertentieaccount aanmaken want geblokkeerd ?

Jessie
Door

Jessie

op 16 February 2017

Ik had een verkeerde tijdzone. Ik wilde deze switchen en kreeg te horen dat een nieuw account noodzakelijk was. Toen bleek dat je een nieuwe pixel kreeg en ik dus niet meer kan targeten op gegevens van de oude pixel. Ik besloot dat een verkeerde tijdzone toch niet zo'n probleem is. Daarom wil ik heel graag mijn oude advertentie-account reactiveren. Dat lijkt niet mogelijk en FB is niet te bereiken. Als je me kan helpen, zou ik echt heel blij zijn!!

Dirk
Door

Dirk

op 29 July 2017

het is voor mij niet mogelijk om een alternatief email adres aan te maken in mijn advertentieaccount. De bevestigingsemail gaat er niet it of komt niet aan bij het nieuwe email adres.

Lilian
Door

Lilian

op 9 May 2019

Ik heb een eenmanszaak, met meerdere handelsnamen, waaronder meerdere webshops draaien. Is het mogelijk voor de verschillende webshops aparte bedrijfspagina's aan te maken op Facebook via het persoonlijk profiel? Op Facebook heb ik slechts één advertentieaccount onder het persoonlijk profiel. Dit account is niet zichtbaar in de bedrijfsmanager. Kan ik toch via dit account de zakelijke advertenties maken? Hoe kan de pixel dan de juiste data verzamelen voor de verschillende shops en hoe linkt de advertentie door naar de juiste FB (bedrijfs) pagina?

Joop
Door

Joop

op 20 November 2019

Ik krijg een mail dat ik een advertentiepagina heb aangemaakt op Facebook voor "Dolorous intension foretasting" maar ik weet van niks. Ik heb geen bedrijf.

Jolan
Door

Jolan

op 8 February 2020

Ik heb een normaal facebookaccount, kon afgelopen week ineens niet meer in mijn facebook. 2 dagen later lukte het en direct mijn wachtwoord aangepast. Nu zie ik ineens dat ik 2 advertentieaccounts heb die ik zelf NOOIT heb aangemaakt!!!! Diegene heeft zelfs een pagina over sport op mijn naam gemaakt! Hoe kan ik dit verwijderen en voorkomen???????

Reactie plaatsen

Download de Facebook Marketing Checklist 2020!

 

50%
Stuur mij de checklist!
Een Cookie erbij?