Hoe je meer boeken verkoopt via Facebook met Seph Fontane Pennock
Hoe je meer boeken verkoopt via Facebook met Seph Fontane Pennock
07 oktober 2016 
6 min. leestijd

Hoe je meer boeken verkoopt via Facebook met Seph Fontane Pennock

In dit interview spreek ik Seph Fontane Pennock, auteur van het boek ‘de Lean Website’ en hij gaat als digital nomad door het leven.

Op dit moment woont Seph in Lissabon (Portugal) en runt vanaf daar zijn complete business hier in Nederland. Ik geef hem geen ongelijk, het weer is daar een stuk lekkerder 😉

Maar hij is ook op Gran Canaria geweest voor 4 maanden, daarna naar Bali voor een maand, en toen nog naar de US waarna hij in Lissabon is gestrand.

Ik leerde Seph zo’n drie jaar geleden kennen toen hij werkzaam was bij de Internet Marketing Universiteit als Online Marketing Strategist waarna hij voor zichzelf is begonnen.

Hij is aan de slag gegaan om ondernemers te helpen meer uit hun huidige website te halen door middel van online marketing, dit is hij gaan doen als coach/freelancer. Een deel van zijn business bestond dus ook uit het uitvoeren hiervan en het aansturen van een team.

Vrij snel kwam hij tot de conclusie dat het een vrij gelimiteerd businessmodel is omdat je natuurlijk aan een plafond komt te zitten van een maximaal aantal uren per dag zit en aan een maximum qua uurtarief. Al snel ben je dan 60 uur per week aan het werkt en dat voelt dan toch nog wel als een verkapte werknemer.

Binnen zes maanden besloot hij om dit vrij radicaal om te gooien en hier een iets wat schaalbaarder businessmodel aan te gaan hangen. Seph is ook eigenaar van https://positivepsychologyprogram.com/ waarmee hij dit al wel voor elkaar had en waarmee hij digitale informatieproducten verkocht.

Lean-Website-Boeken3

Een tijdje geleden besloot Seph om een boek te gaan schrijven – wat overigens echt een tof boek is geworden – het boek heet ‘de Lean Website’. Toch zou een betere naam zijn ‘de Lean Online Business’ omdat het veel meer gaat over hoe je van een idee naar een schaalbare online verdienmodel. Het gaat dus niet echt over ‘hoe maak je je website schoner’ maar echt over je complete business.

Het boek kun je echt gebruiken als ‘handboek’ voor jouw online business, je kunt het boek doorwerken en direct praktische stappen zetten met jouw business.

Seph is één van de weinige auteurs waarvan ik een Facebookadvertentie ben tegen gekomen. Ik vroeg hem om zijn ideeën en strategieën hierover te delen.

 

 

Weet wat je kunt uitgeven aan een ‘koper’
Voordat je gaat adverteren op Facebook of welk kanaal dan ook, zorg dat je weet wat je kunt uitgeven om een nieuwe klant te ontvangen. Op deze manier krijg je goed inzicht in welke kanalen, doelgroepen en advertenties echt goed werken.

Facebook & Google Adwords
Seph heeft zowel gebruik gemaakt van Facebook advertising als Google Adwords en dit zijn natuurlijk twee compleet verschillende kanalen om je boek op te verkopen. Via Google Adwords liep hij eigenlijk al snel tegen het probleem aan dat er niet heel veel termen waren waarvan hij dacht ‘als iemand daar op zoek dan moet ‘ie mijn boek hebben’ al vrij snel werden deze termen al erg breed zoals ‘online ondernemen’.

Met Facebook is hij toen gaan experimenteren en dat werkte ‘een beetje’. Niet super goed, niet super slecht. De campagnes draaide eigenlijk break-even totdat hij een Skypesessie met mij deed en daarin de strategie aanpaste.

Na deze Skypesessie heeft Seph de advertenties volledig om gegooid in plaats van een korte advertentie waarin je iemand eigenlijk zo snel mogelijk op de link wilde laten klikken heeft hij een lange post geschreven waarin hij eigenlijk vertelde wat hij zelf had ervaren. Dit was een onwijs lang bericht geworden maar die ene advertentie was wel goed voor meer dan 300 boekverkopen.

De advertentiecampagne zelf hield Seph heel ‘lean’ hij maakt het niet moeilijker dan dat het is. In totaal had hij bij de voorverkoop van het boek maar 3 advertenties gebruikt en is hij voornamelijk doelgroepen gaan testen. Welke doelgroepen converteren het beste? Zijn dat mannen, vrouwen of mensen met interesse #1 of interesse #2 etc.

Alle advertenties bestonden ook niet uit ‘echte’ advertenties het waren lange waardevolle berichten waarin Seph stories deelde over zijn eigen ervaringen. Dit waren simpelweg berichten op zijn Facebookpagina welke hij vervolgens is gaan promoten.

De advertentie ‘van Struggle naar Eindresultaat’ werkte voor hem het beste. In die advertentie vertelde hij echt waar hij eerst stond en welke resultaten hij nu voor elkaar heeft gekregen door met de ‘Lean Website’ methode te gaan werken.

Voorverkoop VS. Verkoop
De strategieën die Seph tot nu toe heeft toegepast waren allemaal gericht op de voorverkoop van het boek. Ik vroeg Seph wat hij – nu het boek uit is gekomen – anders gaat doen qua Facebook advertising.

Een voorverkoop geeft altijd een wat vertekent beeld. Je biedt een extra bonus aan, er zit iets van tijdsdruk op en daarom start hij de campagne nu ‘opnieuw’ maar wel kan hij de campagne verder uitbouwen.

De campagne die Seph nu zal gaan opstarten is een campagne voor de lange termijn. Hij heeft veel meer ruimte om advertenties te gaan optimaliseren en te testen wat werkt, ook plukt hij daar veel langer de vruchten van.

De dood van optins?
Van Facebook springen we naar e-mailmarketing. Onlangs schreef Seph een waardevol artikel op Frankwatching over de dood van optins. Ik kwam het artikel per toeval tegen en vond het een interessant punt om even bij stil te staan.

De visie die Seph heeft en ook hanteert voor zijn business is veel meer gericht op de kwaliteit van de inschrijvingen op je mailinglijst dan de kwantiteit.

Veel marketeers – inclusief mij – zul je weleens hebben horen zeggen dat je een mailinglijst moet gaan opbouwen en het liefst een zo groot mogelijke mailinglijst omdat je daar je business uit kunt halen.

Onlangs deed Seph een test en in plaats van een gratis weggever bouwde hij een lijst op op basis van klanten die al eens een product bij hem hadden gekocht.

Normaliter geef je een gratis whitepaper of ebook weg in ruil voor een naam en e-mailadres en probeer je op die manier een relatie op te bouwen met de inschrijvers van je mailinglijst. Alleen bouw je op die manier vaak een lijst op van mensen die helemaal geen koopintentie hebben, ze kijken vaak alleen even de kat uit de boom.

Door je mailinglijst op te bouwen met betalende klanten, weet je dat diegene in ieder geval bereid zijn om hun bankpas en random reader erbij te pakken en een betaling uit te voeren.

Die klantenlijst bouwt Seph op met een goedkoop (front-end) product tussen de 1 en 30 euro. Zijn boek is nu het enige product welke je kunt aanschaffen via zijn website.

*Boekentip van Seph: Deep Work

*Boekentip van Youri “Seph’s boek”: de Lean Website

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Kunnen wij je helpen?

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy