CASESTUDY: 300% ROI met Facebook Video Ads
CASESTUDY: 300% ROI met Facebook Video Ads
06 augustus 2016 
12 min. leestijd

CASESTUDY: 300% ROI met Facebook Video Ads

Aaron Nosbisch van Monq investeerde in de afgelopen 14 dagen ruim 98.000 dollar aan één video via Facebook Advertising en haalde hier direct al een omzet van meer dan 250.000 dollar uit terug. Aaron is de founder van Monq, onlangs sprak ik Aaron en vroeg ik of ik het gesprek mocht opnemen en mocht gebruiken als casestudy.

Wat is Monq?
-it’s a recyclable diffuser that promotes mood change and various effects through our custom blends of essential oils and the ancient practice of aromatherapy.-

In dit artikel krijg je een overview van de advertentiecampagne en kun je gemakkelijk alle tips die Aaron gaf teruglezen. Ook kun je het gesprek welke ik had met Aaron hieronder terugkijken. (Note: De opname is in het Engels)

*De video is tijdelijk offline gehaald*

Toen Aaron zijn eerste advertentie op Facebook plaatste, zo’n 6 maanden geleden, keurde Facebook zijn advertentie af. De producten van Monq lijken op het eerste gezicht nogal op sigaretten of e-sigaretten en hierdoor oordeelde Facebook om de advertentie’s af te wijzen omdat je geen nicotine en tabak mag promoten via Facebook.

Als reactie gaf hij de volgende opmerking:
“How can you say that, there is no tabacco, no nicotine, no smoking or anything inside our products. You’re an innovative company and you’re telling me that I can’t innovate an industry?”

Sindsdien heeft Facebook nooit meer een advertentie van hem afgekeurd. Word je advertentie om welke reden dan ook door Facebook afgekeurd? Ga in gesprek en bekijk wat er alsnog mogelijk is.

De statistieken:
1 Video
98.000 Dollar advertentiekosten
250.000 Dollar omzet
34.000 Shares
48.000 Likes
5.700.000 views

Dat is voor iedere dollar die je uitgeeft 2,5 dollar terug! Hoe doe je dat?

6 maanden geleden startte Aaron met adverteren op Facebook, zonder klanten, zonder mailinglijsten helemaal niets. De resultaten die hij de afgelopen periode heeft behaald zijn een gevolg van hoe hij 6 maanden geleden is gestart.

Aaron begon met adverteren door influencers en bekende personen te betalen om zijn berichten en producten te delen. Hierdoor creëerde hij een klantengroep die hij vervolgens gebruikt heeft om mee te adverteren voor de video.

Van deze klantengroep maakte hij een lookalike audience, een lookalike audience is een vergelijkbare doelgroep van de klanten die je al hebt. Facebook bekijkt welke interesses en hoe een persoon eruit ziet en op basis van deze data maakt Facebook een doelgroep die enorm aansluit op jouw klanten. Aaron deed dit nadat hij zijn eerste 5000 klanten binnen had gekregen zodat Facebook genoeg data had om een relevante doelgroep samen te stellen.

Facebook Advertentiecampagne OptimaliserenHaal het maximale resultaat uit je Facebook Advertenties met dit GRATIS ebook! *Klik*

De targeting van deze campagne was eigenlijk heel simpel. Het doel van de advertentie was “Post engagement” oftewel meer interactie op het bericht genereren. Hiervoor werd er afgerekend per impressie. Vervolgens waren er 10 doelgroepen in de advertentiecampagne, allemaal lookalike doelgroepen.

Je kunt in Facebook aangeven hoe nauwkeurig je de lookalike doelgroepen door Facebook wilt laten samenstellen. Dit kun je aangeven bij het aanmaken van een lookalike audience. Je kunt kiezen voor 1% – wat heel specifiek is – tot 10% welke vervolgens erg breed is.

Dit zijn dan ook de verschillende doelgroepen geweest die zijn ingesteld. Alle lookalike doelgroepen van 1% tot 10%. Op deze manier was het mogelijk om deze campagne op te schalen.

In eerste instantie was de advertentie gericht aan Amerikaans publiek, hier bevinden de meeste klanten van Monq zich. Inmiddels is de klantendatabase ook verder gegroeid naar onder andere Canada, waar ze vervolgens hetzelfde trucje hebben uitgevoerd. Zo gaan ze nu ook verder, iedere keer dat ze genoeg klanten in een bepaald land bereiken creëeren ze nieuwe lookalike audiences.

Maarrr… Hebben jullie dan helemaal geen andere doelgroepen getest?

Aaron heeft ook andere doelgroepen getest, zo is de video ook aan koude doelgroepen getest maar die doelgroepen hebben simpelweg nooit zo goed gewerkt als lookalike audiences.

“Lookalike have always been the best” – Aaron Nosbish

Ook is remarketing ingezet in deze campagne, alleen niet om meer bereik te creëeren voor meer views voor de video. De kijkers van de video zijn geretarget met product advertenties. Logisch want doordat ze de video hebben bekeken zijn ze bekend geraakt met het product.

In sommige gevallen zie je dat adverteerders gebruik maken van lookalike audiences maar dat de klikken en conversies steeds duurder worden. Vaak is het dan zo dat je iedereen in de lookalike audience hebt bereikt. Aaron geeft aan dat zij het bronbestand continu updaten. Alle nieuwe klanten worden automatisch ook toegevoegd aan Facebook. Hierdoor raakt de doelgroep nooit “uitgemolken”.

Wat er gebeurt is dat hun klantenbestand eerst 5000 klanten bevatte, toen 6000, toen 8000 en nu 10.000 klanten. De lookalike audience wordt steeds specifieker gemaakt en steeds bijgewerkt door Facebook aan de hand van de nieuwe data. Inmiddels heeft Monq een doelgroep die groter is dan 30.000.000 mensen in een lookalike audience.

Zes maanden geleden startte Monq met haar eerste advertentiecampagne, hierin hebben ze al een aantal varianten geprobeerd. Zo zijn ze begonnen met een normale advertentie met een afbeelding. Enige tijd later startte ze de eerste video advertentie.

In de tussentijd heeft Monq drie video’s ontwikkeld, deze campagne was de derde video. De eerste video leverde ruim 60.000 dollar op, de tweede video ruim 40.000 dollar, Aaron wist dat er veel geld te verdienen was met videoadvertenties. De derde video heeft nu al meer dan 248.000 dollar aan omzet opgeleverd.

“I think there’s so much money to be made in video’s right now.”

Pick the way you want to feel with MONQ Therapeutic Air.Pick the way you want to feel with MONQ Therapeutic Air.
Learn More: MONQ.com

Posted by MONQ on Friday, June 24, 2016

Maar wat maakt deze video nu zo succesvol en andere video’s op Facebook niet?

Aaron heeft een tijdje alle video’s die viral gingen (organisch) bekeken en geanalyseerd. Hij bekeek de overeenkomende componenten van deze video’s en modelleerde deze vervolgens.

Zo zag hij dat viral video’s gebruik maken van tekst, hij gebruikte dezelfde kleuren, hetzelfde lettertype. Hij zag wat werkte en vertaalde dat naar zijn eigen video. Vervolgens is hij deze video gaan promoten om het virale effect te stimuleren.

Als je naar de bovenstaande video dan hoor je ook dat Monq in een derde persoon over het bedrijf praat. Je hoort ze zeggen “Monq has created” in plaats van “We have created”. Op deze manier praat iemand tegen je in plaats van een bedrijf. Mensen denken dat het een viral video is in plaats van een promotievideo.

Het adverteren van de video ging goed, heel goed. Voor iedere dollar die er werd uitgegeven kwam er 3 dollar aan omzet terug. Tot op een bepaald moment de advertentiecampagne minder goed ging lopen. De video begon minder personen te bereiken en zou uiteindelijk doodbloeden. Aaron was te gefocust op de ROI van 1 dollar aan advertenties = 3 dollar aan omzet.

Iets te gefocust zegt hij zelf. Hij besloot te gaan kijken naar de totale omzet van het bedrijf. In plaats van de toegekende omzet aan Facebook zag hij ook nog andere verkopen. Waar komen die dan vandaan? Facebook geeft enkel de conversies weer van een eerste aankoop, maar als iemand de video ziet en twee weken later een bestelling plaatst wat gebeurt er dan? Of als iemand een herhaal aankoop doet? Juist, die worden niet toegekend aan Facebook.

Facebook Advertentiecampagne OptimaliserenHaal het maximale resultaat uit je Facebook Advertenties met dit GRATIS ebook! *Klik*

Aaron zag dat de ROI eigenlijk nog veel hoger was, op dat moment begon hij de advertentie te pushen, veel harder te pushen. Op dit moment verdiend Monq twee dollar terug voor iedere dollar die wordt uitgegeven aan adverteren. Maar in werkelijkheid ligt dit veel hoger.

In de eerste week dat deze advertentie werd gepubliceerd werd er 33.000 dollar uitgegeven aan advertenties. Hiermee werd er direct 98.000 dollar gespendeerd aan omzet. Daar een verkoop gemiddeld 50 dollar bedroeg, wetende dat een gemiddelde klant een lifetime value heeft van 260 dollar is deze 33.000 dollar geen 98.000 dollar waard maar 509.600 dollar aan omzet de komende jaren!

Waar gaan het stoppen? Wanneer heb je iedereen wel bereikt en hoeveel views kan een video krijgen?

“Right know there are 5,7M views. Some viral videos on Facebook has 100M+ views so I’m not going to stop this ad anytime soon!” – Aaron Nosbisch

Het heeft 600 dollar gekost om deze video te maken, toen ik Aaron vroeg waarom deze video zo’n succes was kwam hij met de volgende punten:

  • Ik vond viral video’s en creëerde een video zoals deze, maar dan voor mijn product.
  • Ik gebruikte het format welke werkte.
  • Mensen herkennen dit format en zijn bereid deze video te bekijken.
  • De video lijkt op een viral video, dit creëert een sneeuwbal-effect.

Tot slot kwamen er nog een aantal mooie strategieën en tips uit het interview die niet per definitie met deze campagne te maken hebben. Toch wil ik jullie deze niet ontnemen!

Hoe zorg je met Facebook voor terugkerende klanten?

Monq maakt onderandere gebruik van dynamic product remarketing ads. Met deze advertenties kun je gebruikers retargeten met het product welke zij hebben bekeken maar welke zij niet hebben aangeschaft.

Als variatie hierop gebruikte ze niet enkel simpele product advertenties maar werden bezoekers ook geretarget met testimonials. Wannneer jij product A hebt bekeken maar niet besteld dan krijg jij een testimonial over product A te zien. Deze strategie heeft heel goed gewerkt.

Een andere campagne welke Monq heeft opgezet om potentiële klanten over de streep te zetten is een campagne waarbij je het product dat je bekeken hebt ook op Facebook weer te zien kreeg maar dan met 15% extra korting. Op deze manier zijn veel klanten die aan het twijfelen waren toch nog tot een aankoop overgegaan.

Om meer terugkerende klanten te krijgen zet Monq voornamelijk e-mailmarkeitng in. Per e-mail ontvang je aanbiedingen en regelmatig ontvang je mails om je voorraad weer aan te vullen.

De producten van Monq zijn ook makkelijk te verspreiden door andere het product aan te raden. Wanneer je gebruik maakt van hun ambassador programma krijgt degene aan wie je het product aanraad 10% korting en jij ontvangt 15% van die order als tegoed in de shop.

Als laatste zet Monq een content marketing strategie in via verschillende social media kanalen om klanten zo meer aan zich te binden.

Aaron geeft nog aan dat op dit moment de focus heel erg heeft gelegen op het aanbrengen van nieuwe klanten. De komende periode zal de focus van Monq ook veel meer liggen op het behouden van de klanten en zo de lifetime value te verdubbelen.

“You need to learn how to do things in the first place, then hire someone better then you.”

Ook gaf Aaron aan dat hij goed is in Facebook Marketing maar geen expert. Hij snapt het spel maar hij is op zoek naar iemand die het beter kan dan hij zodat ook de advertentie campagnes naar het volgende niveau kan worden gebracht. Hij deed bovenstaande uitspraak die ik graag nog wilde delen.

Het juiste campagnedoel kiezen

Welke doelstelling voor je werkt, werkt voor je. Het hoeft niet altijd logisch te zijn. Aaron zijn doel voor de advertentiecampagne was om meer verkopen te realiseren of te wel: websiteconverises.

De best presterende doelstelling was echter niet websiteconversies, video views of klikken naar website maar post engagement. Post engagement heeft eigenlijk altijd het beste voor hem gewerkt maar test het uit voor je eigen Facebook campagne!

Ik vind het altijd interessant om te kijken wat een marketeer anders zou doen of hoe hij de campagne naar een volgend niveau zou trekken en daarom stelde ik deze vraag aan Aaron en hij zat vol goede ideeën om nog meer resultaat te behalen met Facebook Advertising.

Koude doelgroepen targeten

Om de advertentiecampagne op te schalen kan Aaron koude doelgroepen toevoegen. Op dit moment target hij alleen lookalike doelgroepen.

Influencer marketing

Monq begon 6 maanden geleden actief te worden op Facebook door grote influencers en grotere pagina’s te betalen om een bericht te delen. Dit kan hij opnieuw oppakken om zo een groter bereik te genereren. Denk hierbij aan de Huffingtonpost, David Wolfe, Buzzfeed.

Sterker nog doordat de video inmiddels zo vaak is bekeken valt deze video ook op bij influencers, zo heeft David Wolfe – Aaron al benaderd om een eigen video te creëeren en deze te delen met zijn volgers. Hij heeft meer dan 7 miljoen fans, sommige video’s zijn meer dan 1.000.000.000 keer bekeken en hebben meer dan 900.000 shares. Dat maakt een groot verschil!

Dupliceer deze video’s

Waarom één video gebruiken? Hoe kun je deze video nog beter maken of met een andere boodschap namaken zodat je variatie hebt op de video en via meerdere wegen nieuwe klanten kunt bereiken. Iedereen reageert anders op een bepaalde video, door een nieuwe insteek te creëren, bereik je mogelijk een hele nieuwe markt.

Gebruik verschillende advertentiedoelstellingen

Facebook optimaliseert een advertentiecampagne voor een bepaalde doelstelling, bijvoorbeeld views, engagement, klikken, conversies e.d. Door een andere doelstelling te kiezen bereik je mogelijk andere personen.

Blijf doorgaan met wat werkt

Vergeet ook vooral niet dat deze campagne – gericht aan lookalike audiences – super goed presteert. Blijf doorgaan met wat werkt en dus met deze campagne!

Facebook Advertentiecampagne OptimaliserenHaal het maximale resultaat uit je Facebook Advertenties met dit GRATIS ebook! *Klik*

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy