Facebook berichten inplannen op je pagina: OVA.nl
Facebook berichten inplannen op je pagina
24 november 2015 
2 min. leestijd

Facebook berichten inplannen op je pagina

Je moet ACTIEF zijn op je Facebookpagina, je moet content plaatsen, je moet … Ik zie je al denken, ik moet ook nog een bedrijf runnen, ik kan niet alleen maar op Facebook zitten. Logisch, daarom moet je ook niet de hele dag op Facebook zitten. In dit artikel een uitleg over hoe je op de beste manier Facebookposts kunt inplannen.

Allereerst raad ik je aan om hier een vaste dag voor te prikken. Bijvoorbeeld iedere maandag van 9 – 12 uur ga je Facebookposts inplannen. Dit voorkomt dat je er de hele week mee bezig bent. Je focust je drie uur per week op het inplannen van je statusupdates en vervolgens ga je met je bedrijf aan de slag.

Welke tools moet ik gebruiken om Facebook berichten in te plannen op mijn Facebookpagina?

Hoe kan dit efficiënter? Hoe kan dit makkelijker? Zijn er geen tools die dit uit handen kunnen nemen? Helaas.

Het advies wat ik je wil meegeven is om de tools die Facebook zelf aanreikt te gebruiken. Facebook is een platform waar Facebook graag zelf de controle over houdt. Tools van derden worden vaak iets minder goed gepositioneerd.

Facebook werkt met een zogenaamde Facebook Edgerank, plaats je een post met een externe tool? Dan krijg je -2 punten omdat het bericht niet echt is. Je wordt geholpen, het is niet een echt mens die post dan plaatst. Dit zal als resultaat hebben dat je iets minder bereik hebt. Maar dit is een afweging, als je zo wel meer tijd overhoud voor business is het het misschien wel waard.

Wanneer Facebook een update doet, moeten tools altijd snel schakelen, wanneer Facebook daarvoor niet alle data vrijgeeft kan het zijn dat tools fouten maken, of niet werken. Ook daarom adviseer ik met de eigen tool van Facebook te werken.

Hoe plan ik mijn Facebook berichten in via mijn Facebookpagina?

Allereerst ga je naar je pagina, vervolgens schrijf je je bericht, upload je een afbeelding of een video of wat je maar wilt posten 😉 En klik je in plaats van “Publiceren” op het pijltje ernaast en selecteer je “Plannen“.

Facebook statusbericht inplannen

Daarna kun je heel gemakkelijk de datum selecteren wanneer het bericht online moet komen, en voila je bericht is ingepland 😉

Bericht inplannen Facebook

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Kunnen wij je helpen?

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy