Facebook Likes Kopen, wat zijn de directe en indirecte gevolgen?
Facebook Likes Kopen, wat zijn de directe en indirecte gevolgen?
10 november 2015 
5 min. leestijd

Facebook Likes Kopen, wat zijn de directe en indirecte gevolgen?

Je begint net met Facebook marketing voor jouw bedrijf, je begint met 0 likes. Even 100, 1000 of 10.000 likes kopen ziet er dan interessant uit! Maar wat heb je er aan? Hoe waardevol is het om Facebook Likes te kopen, en wat zijn de gevolgen daarvan?

Het is logisch dat wanneer je begint, je begint met 0 likes op je Facebookpagina. Hoe komt het over om een pagina te liken wanneer deze 0 likes heeft? Is de pagina wel echt? Bestaat het bedrijf nog wel? Veel kleine ondernemers kijken daarom naar de mogelijkheid om Facebook Likes te kopen, alleen is dit vaak ondoordacht.

Ben jij van plan Facebook Likes te kopen? Dan ben ik benieuwd hoe je daar na dit artikel tegenaan kijkt.

Als ik eens wat websites bekijk die Facebook Likes verkopen dan kom ik eigenlijk overal dezelfde argumenten tegen. Argumenten als ‘Je Facebookpagina oogt betrouwbaarder‘ ‘Als er één schaap over de dam is …‘ ‘Je straalt meer autoriteit uit‘ Het zijn logische argumenten en het klinkt goed!

Alleen wat is nou eigenlijk het doel van jouw Facebookpagina? Is dat een populariteitswedstrijd om wie er de meeste likes kan krijgen, of wil je business doen via jouw Facebookpagina? Ik neem aan dat je business wilt doen 😉

Gekochte Facebook Likes zijn vaak automatische aangemaakte profielen en dus NEP. Er zijn ook websites waar ze garanderen dat ze echte en Nederlandse Facebook Likes te koop aanbieden. Dat klinkt al een stuk beter! Maar hoe worden deze likes dan verzameld? Vaak worden deze likes verzameld met ‘Like en Win acties’ of hele programma’s waarmee je een paar cent per Like ontvangt.

De doelgroep die aantrekt met gekochte Facebook Likes is hierdoor niet relevant aan wat jouw business is, uiteindelijk zul je er dus geen business uit halen en zijn de likes eigenlijk waardeloos. De doelgroep die je aantrekt is opzoek naar ‘winacties’, ‘gratis producten’ & ‘bijverdienen’. Daarbij is het nog maar de vraag hoe echt de ‘echte’ likes zijn.

Facebook likes kopen

Het aanbod van Facebook Likes varieert van ‘Goedkope Facebook Likes’ tot ‘Kwalitatieve Facebook Likes’ alles is te koop 😉

Wat je kunt verwachten aan likes die je erbij krijgt op jouw Facebookpagina verscheelt ook, je kunt hele goedkope Facebook likes kopen, alleen vaak krijg je dan likes van inactieve accounts, van bots of van Indieërs die alles geautomatiseerd doen. Het risico wat je loopt is dat Facebook deze bots verwijderd, en dat je in hetzelfde tempo dat je de likes hebt gekregen, ze ook weer ziet verdwijnen.

Je hebt in de hogere prijsklasse ook de echte Facebook Likes en de mogelijkheid om Nederlandse Facebook Likes te kopen, hoe waardevol deze likes dan zijn? Persoonlijk denk ik dat deze ook niet al te waardevol zijn. Vaak zijn het mensen die iets willen winnen, of een paar cent per like betaald krijgen via een systeem die al honderden pagina’s zo vullen met likes.

Zoals ik net al aangaf, wil je business doen met je Facebookpagina of wil je veel likes? Aan jou de keuze. Veel likes hebben is goed voor je ego, als je daarvoor kiest snap ik dat ook 😉 Een business bouwen, dat doe je er alleen niet mee. Het aantal likes dat je hebt is niets anders dan een populariteitswedstrijdje. Heb jij liever 10.000 ongeïnteresseerde likes of 100 likes die wel precies jouw ideale klant zijn?

Natuurlijk straalt het een bepaalde autoriteit uit wanneer je veel likes hebt, maar als je veel likes hebt en maar weinig engagement op je facebookpagina dan zegt dat ook iets over jouw bedrijf en de echtheid van likes. En al helemaal als iemand tussen de likes van jouw bedrijf gaat kijken en daar geen Nederlandse likes tegenkomt maar alleen maar profielen uit India bijvoorbeeld…

Een Facebook Like is maar een getal, de waarde die je aan een potentiële klant kunt geven, dat is wat telt. Denk er nog eens over na voordat je Facebook Likes gaat kopen 😉

Hmm, misschien dan toch geen pagina likes kopen… Maar hoe kom ik dan aan de eerste likes op mijn nieuwe Facebookpagina?

Het hebben van een Facebookpagina is nog geen marketingstrategie, je zult dus pro-actief hiermee aan de slag moeten gaan en goed moeten bedenken wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken met je Facebookpagina. Om de eerste stappen te zetten heb ik hier alvast een aantal tips die je kunt toepassen om je eerste likes te verzamelen op jouw Facebookpagina.

Gaaf! Je bent net een nieuwe pagina gestart. Vanuit Facebook kun je heel makkelijk je eigen Facebook vrienden vragen om je pagina te liken, zij zullen het ongetwijfeld gaaf vinden dat je bezig bent met je bedrijf. Nodig ze uit en je hebt je eerste likes al te pakken 😉

Je kunt je vrienden uitnodigen door naar je Facebookpagina te gaan, en te klikken op ‘Invite friends to like this page

Nodig je vrienden uit om je Facebookpagina te liken

Heb je een bedrijfswebsite? Heb je een blog? Heb je een nieuwsbrief? Ben je actief op Twitter? Heb je een following op Instagram? Al gedacht aan YouTube?

Promoot jouw Facebookpagina ook op andere kanalen waar je al actief bent. Daar zit jouw doelgroep al, vraag ze om te liken, geef ze een beloning. Hier kun je met weinig moeite ook al nieuwe likes mee krijgen.

Als je sneller wilt groeien, dan is er 1 manier van pagina likes kopen waar ik wel achtersta. Namelijk het promoten van je pagina via Facebook. Facebook heeft ontzettend goede targeting mogelijkheden in haar advertentie manager. Hiermee kun jij ervoor zorgen dat alleen de juiste mensen je pagina liken. Wees hierin wel specifiek in je targeting, anders trek je alsnog de verkeerde doelgroep aan 😉

Good Luck!

Ohja, heb jij weleens Facebook likes gekocht of was je van plan deze te kopen? Wat is jouw ervaring met het kopen van Facebook likes? Hoe denk je nu over het kopen van Facebook likes? Laat het me even weten in de reacties onder dit artikel!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
joep
Door

joep

op 28 Jan 2017

500, 1000, 10.000 likes kopen is ook niet erg geloofwaardig, als je berichten maar 5 likes krijgen. Maar ik denk als je ongeveer 200 likes koopt, je pagina toch iets interessanter lijkt. Ik denk dat je eerst in je eigen omgeving moet vragen, wat je al aangaf en daarna een paar likes erbij koopt. Als je het dus beperkt houdt en geloofwaardig, dan is het wel een extra toevoeging op je pagina.

Frederik
Door

Frederik

op 28 Jan 2017

Gelukkig heb ik nooit likes gekocht. Ik zag ooit een collega die op zijn FB-pagina van de ene op de andere dag 1000 likes had, allemaal onuitspreekbare namen of namen met hiëroglief tekens ;) Niet echt betrouwbaar. Btw, die collega is daarmee onderuit gegaan!

Jessie
Door

Jessie

op 28 Jan 2017

Als je 1000 volgers hebt, hoeveel mensen zien dan een update? Ik schat max 150 mensen. Wie wil je dat die 150 zijn: mensen die geen interesse hebben of mensen die bewust jouw pagina geliked hebben en misschien ooit wel klant worden? Keuze lijkt me niet moeilijk :)

Arend
Door

Arend

op 29 Jan 2017

Dit is nou precies wat ik in bovenstaand artikel mis. Goed dat er toch nog iemand aan denkt.

Inge Vandecaetsbeek
Door

Inge Vandecaetsbeek

op 29 Jan 2017

Facebook-likes heb ik nooit gekocht, wel voor Instagram. Vreselijke ervaring... Zo fake ... Ik heb de ergste valse profielen verwijderd, de rest is vanzelf afgevallen. Verwijderd door Instagram vermoed ik. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik op het ogenblijk dat ik 5000 likes extra had, ineens sneller echte volgers kreeg.

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy