Facebook Live Video inzetten: basisgids door OVA.nl
Facebook Live Video - Hoe Facebook Live Video jouw business kan ondersteunen…
24 maart 2016 
6 min. leestijd

Facebook Live Video - Hoe Facebook Live Video jouw business kan ondersteunen…

Video wordt steeds belangrijker, Facebook speelt hier al een tijdje op in door video’s voor te laten gaan in de tijdlijn van Facebook. Over het algemeen zie je dat er bij een video ook meer engagement plaatsvindt dan bij andere media. Hoe kun jij hier maximaal gebruik van maken..?

Een tijdje geleden werd Meerkat geïntroduceerd waarmee je live video kon uitzenden, waarna Twitter al vrij snel hierop inspeelden door Periscope over te nemen en te lanceren. Periscope was net als Meerkat ook een dienst om live video mee te streamen, blijkbaar slaat live video goed aan want ook Facebook komt inmiddels met de optie om live video te streamen, live vanuit de timeline.

Facebook live video wordt direct al hoog gerankt in het algoritme, zodra een gebruiker live gaat zul je deze tegenkomen in je tijdlijn. Daarbij kun je met Facebook Live Video natuurlijk live de interactie aangaan met je kijkers waardoor je een extreme boost gaat krijgen in het bereik van de video.

Tonny Loorbach - Facebook Live Video

Nadat de livestream is beeïndigd kun je ervoor kiezen je te abonneren op een livestream zodat je zelfs een notificatie krijgt wanneer die gebruiker weer live gaat. Je kunt dan eenvoudig weer inschakelen, voor ons als marketeer een enorme opportunity om een grote following op te bouwen en hier van te gaan profiteren.

Gary Vaynerchuck was Live

Op het moment van schrijven heeft nog niet iedereen toegang tot Facebook Live Video, deze functie wordt geleidelijk uitgerold door Facebook. Voor geverifieerde pagina’s is de functie al wel beschikbaar en de eerste ‘normale’ Nederlandse gebruikers en pagina’s beginnen ook toegang te krijgen tot de optie.

Wanneer je of een geverifieerde pagina hebt of wanneer je al toegang hebt ga je simpelweg naar de Facebook App op jouw smartphone en klik je gewoon op het tekstveld net zoals je normaal ook een bericht zou publiceren, in plaats van op ‘Write’ te klikken klik je nu op ‘Live Video’

Facebook Live Video Publiceren

Wanneer je niet vanaf je privé profiel wilt livestreamen op Facebook maar vanaf een Facebook pagina, dan moet je even de “Pagina’s” app van Facebook installeren op je smartphone. Je opent deze app en kiest vervolgens op welke pagina je een post wilt publiceren.

Om een live video te starten klik je op de “Publish” knop en klik je vervolgens op de “Live Video” button in het midden onderaan je scherm.

Facebook Live Video Publiceren - Pagina

Vervolgens geef je de video een titel en kun je live gaan! De comments komen onder in beeld te staan zodat je ook bijvoorbeeld een live Q&A kunt hosten. Wanneer je je livestream vervolgens beeïndigd dan kun je er voor kiezen de video op je smartphone op te slaan zodat je deze kun hergebruiken.

Facebook Live Video

Natuurlijk leuk zo’n nieuwe functie van Facebook maar hoe kun je deze functie nu effectief inzetten en er zo de maximale resultaten uithalen? Zoals hierboven al even genoemd verschijnen live Facebook video’s hoog in de tijdlijn en heeft deze vorm van media een hoge waarde in het algoritme van Facebook. Hierdoor is dit een mega opportunity om beter te connecten met jouw fans.

Live Q&A op Facebook

Je kunt Facebook Live Video goed gebruiken om de vragen van jouw Facebook fans te beantwoorden, gebruikers kunnen vragen stellen terwijl jij deze live beantwoord, zo creëer je een waardevolle sessie die ook nog eens een mega bereik creëert doordat gebruikers veel reageren op jouw video.

Behind the scene

Hoe tof is het om een kijkje in de keuken van jouw business te geven aan fans en je doelgroep? Via deze weg maak je een mega connectie met jouw klanten, je klanten kunnen zo zien met wat voor een bedrijf ze zaken doen en dit versterkt de vertrouwensband met een klant die sneller een herhaal aankoop bij jou zal doen.

Belangrijke mededeling

Doordat je een grote following kunt creëeren en doordat de Facebook Live Video’s zo goed zichtbaar zijn in de Facebook tijdlijn kun je makkelijk en snel veel gebruikers bereiken en ze uitnodigen voor een webinar bijvoorbeeld of simpelweg een live een product verkopen aan jouw doelgroep.

We hebben nog een aantal tips voor je op een rij gezet:

Sla je video’s altijd op

Je weet maar nooit… Sla de video altijd op, je kunt hem achteraf altijd nog verwijderen. Hiermee zorg je ervoor dat het opslaan van een video in je systeem komt te zitten en dat wanneer je een video wel echt wilt bewaren je niet per ongeluk op verwijderen klikt.

Kies een titel die aanspreekt

De titel van je video komt in de tijdlijn te staan maar ook in de notificatie wanneer je start met een live video. Zorg ervoor dat deze titel aanspreekt zodat de gebruikers van Facebook jouw video ook daadwerkelijk gaan kijken.

Ga de interactie aan

Facebook live video is een mooie manier om de interactie aan te gaan met jouw publiek, je maakt zo een mega connectie wat mega waardevol is voor jouw Facebook fanpage maar ook voor jouw onderneming.

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy