Facebook Reacties op je Website - Stappenplan | OVA.nl
Facebook Reacties op je Website - Stap voor Stap
17 november 2015 
4 min. leestijd

Facebook Reacties op je Website - Stap voor Stap

Het plaatsen van Facebook reacties op je website neemt veel voordelen met zich mee maar ook nadelen. In dit artikel zal ik in eerste instantie de voor- en nadelen benoemen en daarna een stap voor stap handleiding maken hoe je Facebook reacties kunt instellen op je website of WordPress website.

De voor- en nadelen van Facebook reacties op je website

Het grootste voordeel van het gebruiken van Facebook reacties op je website is dat je er een grote boost in traffic door kunt verwachten doordat gebruikers bij het plaatsen van een reactie een vinkje kunnen zetten om de reactie ook publiekelijk op zijn of haar Facebookprofiel te plaatsen.

Het tweede enorm waardevolle voordeel van de Facebook reacties op je website is dat gebruikers ineens niet meer anoniem zijn. Je zult dus minder spam reacties krijgen op je website doordat er een persoonlijk profiel aan gekoppeld is.

Dit laatste voordeel is ook direct het grootste nadeel. Internetgebruikers zijn gewend aan een bepaalde anonimiteit op het internet. Het kan bezoekers van je website er ook van weerhouden om een reactie te plaatsen.

Facebook Reacties op je WordPress Website Activeren

Heb je geen WordPress website? Na deze instructie voor WordPress websites volgt ook een instructie voor andere websites verderop in dit artikel.

Voor WordPress websites is het een stuk eenvoudiger gemaakt dan voor normale websites. Om te beginnen kun je de Facebook Comments Plugin downloaden voor WordPress.

Vervolgens moet je deze plugin installeren. Hiervoor ga je naar het beheerpanel van je WordPress website, log je in, en klik je in het linkermenu op “Plugins” vervolgens klik je op “Nieuwe Plugin“. Dan klik je bovenin de website op “Plugin Uploaden” en upload je daar de net gedownloade plugin.

Na het uploaden van de plugin klik je op “Plugin Activeren” dan kun je in het linkermenu op “Instellingen” klikken en vervolgens op “Facebook Comments” hier moeten we de plugin gaan instellen.

Facebook Comments Plugin

Voor het gebruiken van de Facebook reacties moet je een “App ID” invullen. Deze kun je hier aanmaken: https://developers.facebook.com/apps/

Je klikt op “Add a New App” en selecteert de categorie “Website“. Je vult de websiteURL in van jouw website en selecteert de juiste categorie.

Als je de App hebt aangemaakt die je op deze pagina de app staan: https://developers.facebook.com/apps/ hier kun je de “App ID” kopieren en deze moet je invullen in het eerste veld van de “Facebook Comments” plugin. Vervolgens klik je op opslaan en je bent klaar 😉

Facebook Reacties op je Website Modereren

Op het moment dat je inlogt op Facebook ontvang je notificaties over nieuwe berichten die er gepost zijn. Je kunt deze berichten dan dus managen en modereren. Dit kunnen alleen admins van de app.

In de pluginsettings staat een directe link naar de beheerdersomgeving van de app. Hierin kun je nieuwe moderators toevoegen, gebruikers blokkeren, woorden blokkeren en reacties controleren.

Facebook reacties modereren

Facebook Reacties op je Normale, Niet WordPress, Website

Heb je een WordPress website en heb je bovenstaande artikel helemaal gevolgd? Dan ben je klaar en zijn de Facebook Reacties op je website geïnstalleerd.

Heb je geen WordPress website en ben je hierheen verder gescrold? Super! Leuk je er nog bij te hebben.

Wanneer je voor een specifieke pagina Facebook Reacties op je website wilt hebben dan kun je naar Facebook haar eigen Comments Plugin gaan.

Eigenlijk legt de pagina van Facebook zelf het al super goed uit. Je vult je URL in in de tool en klikt op genereer code. Vervolgens plak je die code op de plek waar je de reacties wilt laten tonen.

Facebook Reacties Plugin

Resources:

Handige resources

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Kunnen wij je helpen?

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy