Facebook Video Advertenties - 17 superhandige tips: OVA.nl
Facebook Video Advertentie's - 17 Tips om meer uit je videoadvertenties op Facebook te halen
23 februari 2016 
6 min. leestijd

Facebook Video Advertentie's - 17 Tips om meer uit je videoadvertenties op Facebook te halen

Facebook videoadvertenties, ze zijn al weer een tijdje beschikbaar maar er wordt nog steeds minimaal gebruik van gemaakt, en dat maakt het interessant..

Videoadvertenties op Facebook zijn relatief goedkoop en kun je op verschillende manieren creatief inzetten. Lees dit artikel rustig door en test eens een aantal dingen uit. Mocht je zelf nog toevoegingen hebben, laat dan onderaan dit artikel een reactie achter, dat wordt zeker gewaardeerd.

Eerst zal ik even ingaan op hoe je een videoadvertentie op Facebook maakt, vervolgens ga ik over op de tips om je videoadvertenties te optimaliseren.

Hoe maak ik een Facebook Videoadvertentie?

Er van uitgaande dat je al een video hebt om mee te adverteren zal ik in dit artikel uitleggen hoe je hier daadwerkelijk een advertentie mee kunt maken.

#1 – Log in in je advertentie manager en klik op “Advertentie maken”

#2 – Kies de doelstelling “Aantal videoweergaven verhogen”

Meer videoweergeven Facebook

#3 – Facebook zal vragen welke pagina je wilt promoten met je video, kies hier een url of een Facebookpagina die je wilt promoten met de videoadvertentie.

Videoadvertenties Facebook

#4 – Vervolgens kun je de campagne aanmaken, eerst selecteer je de doelgroep en vervolgens kun je de video uploaden en de advertentie aanmaken.

De meeste video formaten worden ondersteund voor video’s, je video kan maximaal 1,75GB groot zijn en mag maximaal 45 minuten lang zijn.

Aan het einde van de video kun je een Call To Action toevoegen om bijvoorbeeld meer informatie over de video te bekijken. Deze optie is optioneel.

#1 – Gebruik Facebook Videoadvertentie’s nu het nog spotgoedkoop is 😉

De eerste tip die ik je kan geven is om actie te ondernemen nu videoadvertenties nog zo goed werken en zo goedkoop zijn. Regelmatig lopen er campagnes voor minder dan $0,01!!

#2 – Je video hoeft niet professioneel te zijn

Heb je geen professionele intro video voor je business? De camera van je smartphone is vaak al goed genoeg. Laat de boodschap tellen niet het budget dat je hebt voor een cameraman en een video-editor.

#3 – Wees creatief met je videoadvertenties

Heb je al weleens een video opgenomen waarin je iemand uitnodigt voor een webinar of een evenement? De praktijk leert dat een video-uitnodiging in sommige gevallen beter werkt dan een normale advertentie 😉

#4 – Zorg ervoor dat er zo snel mogelijk op je video wordt geklikt

Standaard laat Facebook geen audio horen bij een video, op het moment dat iemand op je video klikt krijgt een gebruiker pas geluid bij de video. Maak bijvoorbeeld een animatie in de video waarin je de gebruiker attendeert op het feit dat er geen geluid is.

#5 – Maak slim gebruik van een outro in je video

Maak van de laatste 5 seconden in je video een zwart beeld met enkel een url waar de gebruiker heen kan gaan om gebruik te maken van je aanbod of om een reactie achter te laten. Plaats dus ook een duidelijke call to action aan het einde van de video.

#6 – Schrijf een aantrekkelijk bericht bij je video

Zorg ervoor dat mensen je video WILLEN bekijken na het lezen van het bijgevoegde bericht. Zorg ervoor dat mensen weten dat ze echt iets missen als ze niet NU je video bekijken. Een kort bericht wordt gelezen, een video wordt niet altijd direct bekeken. Zorg dat deze twee factoren elkaar ondersteunen.

#7 – Gebruik een aantrekkelijke thumbnail

De thumbnail is het eerste wat iemand ziet van je video, zorg ervoor dat ze door het zien van de thumbnail zich aangetrokken voelen tot de video, de thumbnail zorgt er mede voor dat de video wordt bekeken. Plaats hier een aantrekkelijke afbeelding of de nummer 1 les wat ze uit je video gaan halen.

#8 – Bekijk je Facebookpagina statistieken

Facebook geeft aan waar mensen uit je video stappen, welke onderwerpen aanslaan voor jouw pagina en wie jouw doelgroep is. Bekijk deze statistieken ook zo nu en dan, je hoeft niet je volledige strategie hierop aan te passen maar je leert hier wel uit wat werkt en wat niet werkt 😉

#9 – Laat niet iedere video op een advertentie lijken

Test eens een aantal verschillende omgevingen, de ene keer in het park, een andere keer achter je bureau, voor een whiteboard en gewoon een keer buiten.

#10 – Upload je video direct op Facebook

Upload je video direct op Facebook en deel niet een link vanaf YouTube, door je video op Facebook te uploaden wordt deze en mooier getoond maar ook vaker weergegeven, Facebook probeert YouTube te verslaan als het gaat om video 😉

#11 – Gebruik niet meer dan 20% tekst in je thumbnail

Wanneer er meer dan 20% tekst wordt gebruikt in de thumbnail kun je niet meer adverteren op Facebook. Als je niet van plan bent om te adverteren is dat geen probleem maar als je je video aan een grotere doelgroep wilt tonen is het goed om hier rekening mee te houden.

#12 – Voeg een CTA toe aan je video

Facebook geeft je de optie om een mooie Call to Action toe te voegen aan je video aan het einde van je video. Dit komt er dan zo uit te zien:

CTA Facebook Video

#13 – Embed je Facebook video op je website

Je kunt je Facebook video en de reacties embedden op je website. Hiermee zal je video meer exposure krijgen en dit is een waardevolle toevoeging voor bijvoorbeeld een blogpost.

#14 – Vraag om te delen of te taggen

Vraag in je bericht of video aan je doelgroep of ze mensen willen taggen voor wie de video nog meer relevant zou zijn. De goodwill is er vaak wel 😉 Op het moment dat gebruikers je video liken, delen, reageren of anderen in je video taggen wordt het bereik van je video vergroot, gratis.

#15 – Houd rekening met de duur van je video

Facebook wordt vaak gebruikt op de smartphone, dit houdt indirect in dat er veel onderweg gebruik wordt gemaakt van Facebook en dus ook dat er veel video’s via de smartphone worden bekeken. Facebook is ook een vlugge omgeving waar mensen niet altijd heel lang de tijd hebben om uitgebreid een video van jou te gaan bekijken. Wissel korte en lange video’s met elkaar af.

#16 – Wissel inspiratie en instructie video’s met elkaar af

Facebook is de plek om te gaan knallen met video advertentie’s. Wissel inspirerende video’s en instructie video’s met elkaar af voor de beste resultaten.

#17 – Bekijk wanneer je doelgroep online is

In je Facebookpagina statistieken kun je zien op welke tijdstippen je doelgroep online is, voor optimaal resultaat kun je daar rekening mee houden door de video te publiceren op het moment dat jouw doelgroep online is op Facebook.

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Keyon van den Elzen
Door

Keyon van den Elzen

op 20 Mar 2017

Nice tips Youri!

Houben samir
Door

Houben samir

op 20 Mar 2017

Bedankt voor de handige tips.

Harry
Door

Harry

op 04 Aug 2018

Ik merk ook duidelijk dat een YouTube link veel minder geplaatst wordt. Als ik een filmpje rechtstreeks op FB zet krijg ik veel meer reacties.

Johan van Vliet
Door

Johan van Vliet

op 20 Aug 2018

Een tip die het "geen geluid" bij een video oplost>> is het gebruik maken van ondertiteling. Ik heb dat bij mijn videoreviews ook zelf gedaan en dat werkt zeer fijn.

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy