Online Adverteren: De verschillen tussen Google Adwords en Adverteren op Facebook
Online Adverteren: De verschillen tussen Google Adwords en Adverteren op Facebook
13 juni 2019 
2 min. leestijd

Online Adverteren: De verschillen tussen Google Adwords en Adverteren op Facebook

Zowel jij als jouw bedrijf zijn klaar om te groeien. Je wilt meer inkomende leads, meer klanten. Om te gaan adverteren, kom je al vrij snel uit bij Google of Facebook. Welk platform is dan het meest geschikt voor jouw advertenties? Dit is hoe je die keuze maakt. Laten we even teruggaan naar de platformen.
Google Ads inzetten als online marketingkanaal

De meest gebruikte advertentieposities binnen Google Ads zijn de posities in de zoekresultaten van Google (zowel search als shopping). Wanneer je een zoekopdracht plaatst dan worden deze resultaten als eerste getoond.  Dit is een belangrijk gegeven. Dit betekent namelijk dat iemand specifiek op zoek is naar een oplossing, product of dienst.

De gebruiker die de zoekopdracht plaatst is zich dus al bewust van het probleem of de oplossing van het probleem. Hierop kun jij heel gericht adverteren binnen Google.

Oplossingsgericht: Ik heb vitamine B tekort dus ik koop een supplement hiervoor.

Probleemgericht: Gebruikers die op hun symptomen gaan zoeken en daardoor zoeken op vermoeidheid, benauwdheid en soortgelijke zoektermen. Ook voor deze groep kun je goed gebruikmaken van Google-advertenties.

Onbewust:Daarnaast zullen er gebruikers zijn die zich helemaal niet bewust zijn van het probleem. Zij zullen zich herkennen in de symptomen maar hier niet actief op zoeken. Deze doelgroep bereik je niet via Google Ads. Voor deze doelgroep is Facebook een perfecte uitkomst.

Wanneer maak je gebruik van een Facebookadvertentie?

Daar waar Google het perfecte kanaal is voor gebruikers die zich al bewust zijn van het probleem of mogelijk zelfs al de oplossing, is Facebook een beter kanaal om te zorgen voor deze bewustwording.

Een gebruiker op Facebook scrollt namelijk door de tijdlijn en zal zich herkennen in de symptomen waardoor zijn aandacht wordt gegrepen. Dit is het moment dat de bewustwording wordt gecreëerd, met als gevolg een directe conversie of een zoekopdracht op Google door deze gebruiker.

Het is aan te raden om – in het geval dat de gebruiker een zoekopdracht kan plaatsen – naast de Facebookadvertentie ook een Adwords-campagne te draaien. Vervolgens kun je in Google Analytics de attributie kanalen inzien.

Het grote verschil tussen Google Ads & Facebook Advertenties

Het verschil zit ‘m in de intentie van de gebruiker op het platform. Daar waar Google haar resultaten toont op basis van een zoekopdracht, zijn advertenties op Facebook een interruptie van het gedrag van de gebruiker op het platform. In dit laatste geval is de gebruiker dus niet specifiek op zoek naar een probleem of oplossing, maar wordt er een stuk awareness gecreëerd.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Kunnen wij je helpen?

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy