Facebook Instant Artikelen - Je website klaar voor Instant Artikelen?
Facebook Instant Artikelen - Je website klaar voor Instant Artikelen?
29 maart 2016 
2 min. leestijd

Facebook Instant Artikelen - Je website klaar voor Instant Artikelen?

Nu er op Facebook steeds meer berichten en artikelen worden gedeeld kreeg Facebook de feedback van mensen dat bepaalde artikelen traag worden ingeladen. Dat klopt natuurlijk ook, iedere website heeft andere functionaliteiten en wordt op een andere server gehost waarbij Facebook geen invloed heeft op de laadtijd.

Om die reden komt Facebook met Instant Artikelen. Door jouw artikelen beschikbaar te maken voor deze nieuwe functie van Facebook kan Facebook enkel de minimale informatie ophalen en alle opmaak e.d van jouw website weglaten. Hierdoor wordt het artikel bijna direct ingeladen.

In de bovenstaande video zie je de officiële introductie van Facebook over de Facebook Instant Artikelen. Zoals je kunt zien wordt een artikel bijna direct ingeladen. Facebook Instant Artikelen worden alleen gebruikt wanneer je op een mobiele telefoon Facebook gebruikt.

Op het moment van schrijven (en publicatie) is Facebook Instant artikelen nog niet beschikbaar. Op 12 april 2016 wordt deze functie pas uitgerold maar je website moet hier klaar voor zijn.

Wanneer je op 12 april direct live wilt gaan dan zul je je alvast moeten aanmelden hiervoor. Aanmelden kan via de Facebook website >>

Nadat je je hebt aangemeld zul je een mail ontvangen met uitleg over de implementatie met jouw website.

Logischerwijs zal Facebook Instant Artikelen een positief effect hebben voor jouw artikelen op het algoritme van Facebook. Omdat artikelen direct kunnen worden ingeladen heeft dit een meerwaarde aan de gebruikers van Facebook. Je kunt er dus vanuit gaan dat jouw artikelen bij meer mensen terecht komen.

Wanneer je gebruik maakt van WordPress dan scheelt dat een boel technische kennis. PageFrog is een gratis plugin die je kunt gebruiken, met PageFrog is je website direct klaar hiervoor. Je hoeft, wanneer je gebruik maakt van deze plugin, jezelf alleen nog even aan te melden bij Facebook voor het gebruik van Instant artikelen.

Je kunt PageFrog hier gratis downloaden >>

Google is overigens ook bezig met de zogenaamde Google AMP pagina’s wat eigenlijk hetzelfde inhoudt als de Facebook Instant Artikelen. Ook Google wil dat haar mobiele gebruikers een betere gebruikerservaring krijgen bij het inladen van een artikel. De PageFrog plugin maakt jouw website niet alleen ready voor Facebook maar ook voor Google.

31 Facebook Marketing TipsDownload mijn GRATIS ebook met 31 Facebook Marketing Tips *Klik*

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy