Persoonlijke Facebookprofiel omzetten naar zakelijke Facebookpagina?
Je persoonlijke Facebookprofiel omzetten naar een Zakelijke Facebookpagina
26 november 2015 
2 min. leestijd

Je persoonlijke Facebookprofiel omzetten naar een Zakelijke Facebookpagina

Je begint op Facebook, je hebt geen idee waar te starten maar je begint toch maar. Je accepteert een aantal klanten op Facebook en komt er achter dat er voor zakelijke doeleinden toch een aantal voordelen zitten aan een Facebookpagina die een persoonlijk profiel niet hebben.

Is alles wat je tot nu toe hebt gedaan en hebt bereikt voor niets geweest? Nee! Je kunt je persoonlijke profiel omzetten naar een zakelijke bedrijfspagina 🙂

Ohja, daarnaast mag je een persoonlijk Facebookaccount eigenlijk helemaal niet gebruiken voor commerciële doeleinden. Wanneer jij een persoonlijk profiel hebt met een bedrijfsnaam en een bedrijfslogo, dan loop je de kans dat Facebook je een bericht stuurt met de vraag om je te legitimeren, kun je dit niet dan wordt het profiel verwijderd.

Vergeet ook niet dat je als persoon maximaal 5.000 vrienden kunt hebben op Facebook, met een zakelijke pagina heb je geen limiet op het aantal likes wat je hebt.

Als je je profiel gaat omzetten naar een bedrijfspagina dan zal jouw profielfoto het logo worden, je vrienden en volgers worden automatisch omgezet in “Likes” en je gebruikersnaam wordt de nieuwe naam van de Facebookpagina.

Je foto’s, video’s, posts en dergelijke worden NIET meegenomen naar je bedrijfspagina. Wel kun je hier eerst een backup van downloaden. Klik hier om je Facebook-data te downloaden.

LET OP: De groepen die je beheerd worden niet mee overgedragen. Maak dus eerst iemand beheerder van al je Facebookgroepen!

Ready om de overstap te maken? Klik dan hier om je profiel om te zetten naar een Facebookpagina! Nadat je op de link hebt geklikt moet je dezelfde stappen door als dat je een nieuwe pagina start. Hier hebben we een apart artikel over geschreven wat je helpt bij de keuzes die je moet maken. Lees hier hoe je een Facebook Fanpage aanmaakt 😉

Bij het aanmaken van de pagina moet je een nieuwe beheerder toegang geven tot de pagina. Zorg er dus voor dat je ook alvast een nieuw profiel hebt aangemaakt 🙂

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Mandy
Door

Mandy

op 22 Oct 2016

Kan dit ook andersom, van zakelijk naar persoonlijk?

Kim
Door

Kim

op 20 May 2019

Is dit nog steeds werkzaam?

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy