Facebook lookalike audience of doelgroep aanmaken: OVA.nl
Facebook lookalike audience of doelgroep aanmaken
17 december 2015 
3 min. leestijd

Facebook lookalike audience of doelgroep aanmaken

Heb jij al bestaande klanten, een mailinglijst, websitebezoekers of fans? Dan is de Lookalike audience van Facebook perfect om te gebruiken in jouw advertenties.

Doordat je zoveel informatie aan Facebook geeft kan Facebook heel goed profielen van haar gebruikers schetsen en zo kan Facebook dus een soortgelijke “lookalike” doelgroep aanmaken op basis van jouw klantgegevens.

Facebook kijkt naar de interesses, geografie, groepen, likes op pagina’s, het gedrag en nog vele andere factoren om gebruikers in groepen in te delen. Vervolgens kun jij zo’n groep targeten.

Hoe & Waar maak ik dan zo’n Lookalike doelgroep aan?

Heb je bijvoorbeeld een mailinglijst, klantenbestand, website of een goedlopende Facebookpagina? Maak daar dan eerst een Custom Audience (aangepaste doelgroep) van, nadat je een Custom Audience van je bestaande doelgroep hebt gemaakt kun je een lookalike doelgroep aanmaken.

Stap 1: Ga naar de advertentie manager van Facebook

Stap 2: Klik in het menu op Hulpprogramma’s -> Doelgroepen

Facebook Doelgroepen

Stap 3: Klik op ‘Doelgroep maken‘ -> ‘Vergelijkbare doelgroep

Vergelijkbare doelgroep

Stap 4: Selecteer hier de bron voor de Lookalike Audience, dit is je mailinglijst, klantenbestand of andere Facebookpagina, mits je deze al hebt aangemaakt met een Custom Audience, anders moet je eerst een Custom Audience aanmaken.

Lookalike audience bron

Stap 5: Vervolgens kun je de grootte van de Lookalike Audience bepalen en de Lookalike Audience aanmaken. Ik raad eigenlijk altijd aan om deze zo klein mogelijk te houden omdat de doelgroep al enorm wordt uitvergroot. Zo blijft de doelgroep relevanter.

Lookalike audience grootte

Top, je Lookalike audience is nu aangemaakt. Wanneer je nu gaat adverteren kun je de Lookalike audience kiezen als doelgroep om naar te adverteren.

Advertentie Lookalike

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy