Meer Likes op je Facebookpagina: 13 tips en strategieën | OVA.nl
Meer Likes op je Facebookpagina, 13 tips en strategieën
12 november 2015 
7 min. leestijd

Meer Likes op je Facebookpagina, 13 tips en strategieën

Of je nu pas net bent begonnen met jouw Facebookpagina of dat je al een tijdje bezig bent, het vergroten van je doelgroep blijft altijd een prioriteit in jouw Facebookstrategie.

Nu is het  niet zo lastig om meer likes te krijgen op jouw Facebookpagina maar wel om kwalitatieve likes te verzamelen. Wie zijn nou echt die mensen die je op je pagina wilt hebben?

In dit artikel staan tips en strategieën om de meest waardevolle likes voor jouw Facebookpagina te verzamelen.

Je kunt de vrienden van je persoonlijke Facebookprofiel uitnodigen om je Facebookpagina te liken. Dit zijn vaak je persoonlijke vrienden, familie, kennissen, collega’s en bekenden. Ben je net een nieuw bedrijf of een nieuw project gestart? Laat het ze weten! Grote kans dat ze het leuk vinden en je pagina alvast liken.

Nodig je vrienden uit om je Facebookpagina te liken

Heb je er al weleens aan gedacht om je Facebookpagina standaard in alle mails die je stuurt te plaatsen? Dit kan door de link bijvoorbeeld in de handtekening van de email te plaatsen. Iedere klant waarmee je contact hebt krijgt dan de link te zien.

Je kunt de link ook in je nieuwsbrieven plaatsen, je klanten en de mensen waarmee je in contact bent zijn waarschijnlijk geïnteresseerd in jou en in jouw bedrijf. Waarom niet vragen om een ‘like’ en ze ook via Facebook op de hoogte houden?

Laatst schreef ik een artikel over het kopen van Facebook Likes, waar ik geen fan van ben. Facebook ads daarentegen ben ik wel een fan van en ook als het gaat om het adverteren voor meer paginalikes.

Je kunt super specifiek targeten met Facebook ads, dit maakt het zo interessant. Ben je op zoek naar ondernemers in de regio Amersfoort die ook nog eens van theater houden? Geen probleem 😉

Maak je advertentie zo specifiek mogelijk, ik raad je aan om een doelgroep van ongeveer 50.000 – 75.000 mensen aan te houden als richtlijn voor een doelgroep. De doelgroep is zo niet te klein maar ook niet te groot. Je houdt specifiek geïnteresseerden over, dit maakt een paginalike ineens ook veel waardevoller. De like die je zo krijgt is van iemand waarvoor jouw pagina ook echt relevant is.

Met de Facebook Like Box welke je op je website kunt plaatsen met de Facebook Page Plugin kunnen websitebezoekers met 1 klik op de knop jouw pagina liken. Ook kun je al een korte impressie geven van je pagina. Wie vinden je pagina al leuk? Zijn er al vrienden van mij die de pagina al leuk vinden? Het toont je omslagfoto en geeft een stukje social proof 😉

Om de Facebook Page Plugin op je website te plaatsen moet je een paar stappen doorlopen. Deze lees je hier -> https://ova.nl/facebook/facebook-page-plugin-facebook-like-box-op-je-website-plaatsen/

Facebook Page Plugin op je Website plaatsen

Heeft een bezoeker net een ebook gedownload, een contactaanvraag gedaan of een bestelling geplaatst? Plaats op de bedanktpagina een simpele ‘Like’ button of een link naar je Facebookpagina.

Deze bezoekers zijn op het moment zo erg met je bezig dat een ‘like’ ineens nog maar een kleinigheidje is.

Like button - Bedanktpagina

Ben je actief op Twitter? Instagram? Pinterest? Zet ook je andere communicatie kanalen in om meer Facebook likes te krijgen. Deel je Facebookpagina via Twitter, Instagram & Pinterest bijvoorbeeld.

Is een lezer op 75% van een artikel? Geeft een bezoeker meer dan 15 seconden aandacht aan een pagina? Dat is een indicatie dat een websitebezoeker de inhoud op jouw website interessant vindt. Wellicht ook interessant genoeg om je te gaan volgen via Facebook. Laat een pop-up op je website verschijnen met de vraag of ze meer van je willen lezen, met daaronder een like button.

Ik ben er zelf geen fan van, omdat je naar mijn mening de verkeerde doelgroep aantrekt met een standaard ‘Like en Win’ actie. Maar ik kan niet ontkennen dat het een super effectieve manier is om meer likes te krijgen.

Veel Like en Win acties geven een iPad weg of een reis naar New York. De mensen die je daarmee aantrekt zijn op zoek naar ‘Winnen’ of ‘Gratis’ niet zozeer naar jouw producten. Dat is de reden waarom ik er persoonlijk niet al te enthousiast over ben.

Je kunt bijvoorbeeld wel een Like en Win actie doen voor een coachingsgesprek met jou, 1-op-1 of een ticket voor een seminar wat je binnenkort geeft. Dit geeft jou de mogelijkheid om en waardevolle likes te scoren maar ook om achteraf met de winnaars te zitten en eventueel nog jouw product aan hun te verkopen.

Heb je een webshop? In plaats van standaard gratis verzending aan te bieden, geef de verzendkosten gratis in ruil voor een like op Facebook. Of geef 10% korting in je webshop in ruil voor een like.

Heb je een WordPress website of een WooCommerce webshop? Dan kun je hiervoor de Viral Coupon plugin gebruiken. http://codecanyon.net/item/viral-coupon-like-tweet-or-g-to-get-a-discount/2233568

Heb je een online of offline visitekaartje? Zet bijvoorbeeld op de achterkant van je visitekaartje een call to action naar het liken van je Facebookpagina. Ik weet zeker dat als je je visitekaartje dan geeft dat mensen naar je Facebookpagina toe gaan.

Bron: http://cdn.business2community.com/wp-content/uploads/2014/06/twitter-marketing-ideas.jpg
Bron: http://cdn.business2community.com/wp-content/uploads/2014/06/twitter-marketing-ideas.jpg

Gaat beeld je goed af? Dan is YouTube één van de meest interessante kanalen voor je. Je kunt via YouTube super lekker knallen en veel traffic genereren.

Je kunt aan je YouTube video’s annotaties toevoegen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een klikbare afbeelding in je YouTube video’s inladen met bijvoorbeeld een Call to action naar je Facebookpagina.

Maak de like button op je Facebookpagina zelf net iets aantrekkelijker door een Call to Action in je omslagfoto te plaatsen. Verleid mensen om op die like knop te klikken. Haal de aandacht naar de like knop.

Call to Action in je omslagfoto

Deel je afbeeldingen op Facebook? Promoot je deze ook door ze te boosten? Dan zul je zien dat afbeeldingen ontzettend snel een groot bereik kunnen genereren, zonde om daar vervolgens niets meer mee te doen.

Zorg ervoor dat je in alle communicatie vanuit je Facebookpagina ook de link naar jouw Facebookpagina in het materiaal opneemt. Zo zul je zien dat ook wanneer mensen een afbeelding van jou kopiëren dat jouw likes toenemen door de link in het materiaal.

Handige resources

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Vera
Door

Vera

op 05 Feb 2017

Leuke blog! Wist al veel maar toch weer wat bijgeleerd. En ook een reminder voor dingen die ik al lang had moeten doen...😉

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy