Facebook Messenger Advertenties | Hoe en waarom?
Facebook Messenger Advertenties | Hoe en waarom?
03 mei 2017 
4 min. leestijd

Facebook Messenger Advertenties | Hoe en waarom?

Via Facebook Messenger maak je het je klant wel heel laagdrempelig om contact met je op te nemen. Messenger is namelijk de chatdienst van Facebook en ook bedrijfspagina’s van Facebook hebben deze functie.

Je kunt het gebruik van deze chatdienst stimuleren met advertenties. Wanneer iemand op Facebook zit is het natuurlijk veel gemakkelijker om even een Facebook-berichtje te sturen dan een mailtje. Door deze functie te omarmen kun je ook business halen uit deze feature.

Hoe werken Messenger advertenties?

Door een advertentie aan te maken om in contact te komen met de doelgroep kun je – net zoals iedere andere advertentie mogelijkheid – in de tijdlijn van een Facebookgebruiker terechtkomen.

Wanneer deze gebruiker vervolgens op jouw advertentie klikt kun je helemaal geautomatiseerd een bericht sturen naar die gebruiker maar ook bijvoorbeeld een link delen. Als de gebruiker vervolgens een berichtje terugstuurt kun je de conversatie aangaan.

Toepassingen voor Messenger Ads:

#1 – Geef een kortingscoupon

Stel je voor, je staat te wachten op je trein op het station, scrolt wat door je Facebook tijdlijn en ziet dat je alleen vandaag 20% korting krijgt op het hele assortiment van Zalando. Je hebt dan niet even alle tijd om de webshop door te scrollen maar als je Facebook Messenger opent dan krijg je een voucher code en kun je deze later nog gebruiken (die dag).

#2 – Gebruik een conversatiestarter

Wat ook een goede toepassing voor Messenger is, is om de conversatie te starten. Bijvoorbeeld met een vraag als ‘Wat is jouw nummer 1 vraag over [onderwerp]?’ vervolgens kun je de vraag beantwoorden in Facebook Messenger en daar kun je natuurlijk ook een aanbieding aan toevoegen.

#3 – Plan een afspraak!

Waarom zou je iemand van Facebook naar je eigen website sturen als je ook heel makkelijk met iemand een afspraak kunt inplannen via Facebook Messenger? Met een advertentie om in contact te komen maak je het natuurlijk wel heel eenvoudig en laagdrempelig om een afspraak in te plannen.

 

#4 – Messenger Ads als Retargeting (product)

Iemand heeft je productpagina bekeken maar het product nog niet aangeschaft. Zou je diegene verder kunnen helpen denk je? Denk je dat als je met diegene in contact komt dat je daar mogelijk nog een verkoop uit kunt slepen? Je kunt Messenger Ads ook inzetten als retargeting advertentie!

Hoe maak je zo’n advertentie op Facebook?

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Toen ik van Messenger Ads en de toepassingen ervan hoorde liep ik direct te stuiteren met ideeën voor mijzelf en voor mijn klanten, ik kan me voorstellen dat jij misschien wel hetzelfde doet. We gaan aan de slag!

Stap 1: Ga naar het advertentiebeheer en maak een nieuwe campagne aan

Stap 2: Kies voor de doelstelling (website)verkeer of mensen naar je website sturen

Stap 3: Maak je campagne aan, kies een naam, doelgroep, budget & plaatsing (niet mogelijk via Instagram)

Stap 4: Maak je advertentie aan en kies Messenger als je bestemming voor de advertentie. Vervolgens kun je een welkomstbericht kiezen welke mensen ontvangen op het moment dat ze op ‘bericht sturen’ klikken in hun tijdlijn.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Kunnen wij je helpen?

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy