Beheerder toevoegen aan je Facebookpagina: OVA.nl / Youri Meuleman
arrow_drop_up arrow_drop_down
Een beheerder toevoegen aan je Facebookpagina
22 oktober 2015 

Een beheerder toevoegen aan je Facebookpagina

Het posten van content, het reageren op comments, iemand je Facebookpagina laten beheren? Het kan je onwijs veel tijd schelen! Yes, dan moet je diegene wel toegang geven tot jouw Facebookpagina šŸ˜‰ In dit blog leggen we je uit hoe je een beheerder toevoegt aan je bedrijfspagina.

Welke paginarollen heeft Facebook en welke bevoegdheden hebben ze?

En nee, je hoeft echt niet je wachtwoord aan iemand te geven, je kunt gewoon een extra beheerder, redacteur, moderator, adverteerder of analist toevoegen aan je Facebookpagina.

Iedere paginarol heeft zo zijn eigenschappen, hierop kun je baseren welke rol iemand moet krijgen.

Analist

Een Analist van een Facebookpagina kan de statistieken van de pagina bekijken en zien wie er een post heeft geplaatst op de pagina.

Adverteerder

Als Adverteerder van een Facebookpagina kun je hetzelfde als een analist alleen kun je dan ook nog advertenties aanmaken.

Moderator

Wanneer je een Moderator bent van een Facebookpagina kun je hetzelfde als een adverteerder maar kun je ook berichten verzenden vanuit de pagina, je kunt reageren op reacties die andere op de pagina plaatsen, je kunt reacties verwijderen, en mensen blokkeren van de pagina.

Redacteur

Als Redacteur van een Facebookpagina kun je hetzelfde als een moderator alleen kun je als redacteurĀ ook berichten plaatsen namens de pagina en de pagina bewerken.

Beheerder

Ben je een Beheerder van een Facebookpagina, dan kun je alles wat bovenstaande rollen ook kunnen. Als beheerder heb je dan ook nog de bevoegdheid om de paginarollen en instellingen van de pagina te beheren.

Hoe voeg je een extra beheerder toe aan je Facebookpagina?

Als je de eigenaar of beheerder bent van een Facebookpagina dan kun je naar de “Instellingen” van de pagina gaan, rechtsbovenaan je pagina. Vervolgens klik je in het linkermenu op “Paginarollen”.

Wanneer je al vrienden bent met de nieuwe beheerder van je Facebookpagina dan kun je gewoon de Facebooknaam van diegene intypen, ben je geen vrienden dan moet je hier het e-mailadres van de nieuwe beheerder, waarmee hij is geregistreerd bij Facebook, invullen.

Vervolgens kun je een rol toekennen aan die persoon, de standaard rol die iemand krijgt is de rol “Redacteur”. Nadat je hem een rol hebt toegekend klik je op “Opslaan” en vul je je wachtwoord in ter verificatie. Afhankelijk van de instellingen van de gebruiker ontvangt hij of zij een notificatie dat hij is toegevoegd aan de pagina.

Paginarollen op Facebook

31 Facebook Marketing TipsDownload mijn GRATIS ebook met 31 Facebook Marketing Tips *Klik*

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
jannie
Door

jannie

op 14 December 2017

je zegt:Afhankelijk van de instellingen van de gebruiker ontvangt hij of zij een notificatie dat hij is toegevoegd aan de pagina. Waar kan ik dat dan zien? Iemand heeft mij beheerder gemaakt. In haar gegevens staat dat ik uitgenodigd bent en nog niet gereageerd heb. Maar ik heb nergens een melding ontvangen. Waar vind ik dat? En gaat dat meteen of gaat daar wat tijd overheen?

Tom
Door

Tom

op 11 March 2020

Hoi Jannie, Ik heb hetzelfde probleem. Iemand heeft mij uitgenodigd om beheerder te worden en er staat dat ik nog niet gereageerd heb. Echter heb ik geen e-mail of notificatie ontvangen. Hoe heb jij dit opgelost?

Hermien
Door

Hermien

op 9 October 2020

Dag Tom, Heb jij dit probleem op kunnen lossen. Ik heb nu namelijk hetzelfde: geen melding ontvangen (geen mail en geen uitnodiging in Facebook). Benieuwd of jij de oplossing voor mij hebt.

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy
Een Cookie erbij?