18 Tips voor meer Instagram volgers en Instagram Likes
18 Tips voor meer Instagram volgers en Instagram Likes
7 april 2016 

18 Tips voor meer Instagram volgers en Instagram Likes

Voordat je aan de slag gaat met de onderstaande tips om meer Instagram volgers en meer Instagram Likes te krijgen is het belangrijk om te weten dat kwaliteit het altijd wint van kwantiteit. Je kunt nog zo veel Instagram volgers hebben en nog zo veel Instagram likes krijgen, als het niet jouw doelgroep is of wanneer het nep-accounts zijn dan heb je hier niets aan.

Dit artikel is anders dan de andere artikelen die je zult vinden op het internet, met deze tips ga je kwalitatieve volgers en likes krijgen op jouw Instagram account. Volgers en likes waar je iets aan hebt, volgers waar je business uit kunt halen.

Gebruik de juiste hashtags

Bij Instagram kun je zoeken op een bepaalde hashtag, hier kun jij strategisch op inspelen door veel gebruikte hashtags in je post te plaatsen. Zorg er wel voor dat de hashtags relevant zijn voor jouw post en doelgroep. Hiermee kun jij jouw doelgroep snel uitbreiden.

Kies ook niet te vaak gebruikte hashtags, wanneer je bijvoorbeeld een post plaatst met de hashtag #voetbal dan zal je post minder opvallen dan wanneer je post met de hashtag #Eredivisie terwijl dit misschien ook wel jouw doelgroep is. Probeer een middelweg te vinden om niet te grote hashtags te gebruiken maar zeker ook niet te weinig.

Je kunt ook gerust meerdere hashtags gebruiken voor één post, een maximum aantal ga ik niet in deze post plaatsen, je moet er voor zorgen dat de hashtags relevant zijn.

Maak gebruik van de resources die jij al hebt

Zoals ieder begin is het verkrijgen van volgers en likes op Instagram in het begin ook moeilijk. Wanneer je eenmaal een following hebt opgebouwd dan groeit jouw account uit zichzelf ook weer gestaag door. Het begin is dus lastig en hiervoor mag je best de resources gebruiken die je al hebt.

Heb je in het verleden bijvoorbeeld een mailinglijst opgebouwd of ben je een actief Twitteraar of heb je een following op een Facebook pagina? Link gerust van die kanalen ook naar jouw Instagram account. Zo maak je het begin weer een stukje makkelijker.

Het voordeel van deze kanalen inzetten is dat deze mensen daadwerkelijk al geïnteresseerd zijn in hetgeen jij doet. Het is dus echt al jouw doelgroep en die wil je natuurlijk ook bereiken.

Schrijf een wervende BIO

Je Instagram BIO ofwel profielomschrijving is vaak het eerste wat iemand leest wanneer hij/zij op jouw Instagram profiel kijkt. Dus hoe jij jouw Instagram account ook gaat promoten je BIO moet goed zijn. Met je BIO moet je iemand kunnen overtuigen om jou te gaan volgen.

In je Instagram BIO laat je zien wie je bent, wat je doet, wat de benefits zijn om jou te volgen en schrijf je een korte call-to-action om jou te gaan volgen. Zo haal je het maximale uit je Instagram profiel.

Post regelmatig & structureel

Zorg ervoor dat je volgers op jouw posts kunnen rekenen, ze volgen je tenslotte niet voor niet. Post op specifieke tijden zodat je volgers er van op aan kunnen dat er een post wordt geplaatst en dat ze hun tijdlijn gaan bekijken.

Plan je Instagram posts in zodat je niet iedere dag of ieder uur een bericht hoeft te posten maar eens per maand alle content kunt inplannen zodat je de focus kunt houden op de dingen die er echt toe doen. Instagram is een onderdeel van je business strategie maar niet alles ;)

S4S – Shoutouts op Instagram

Je ziet het weleens gebeuren bij de grotere Instagram accounts, een ander groot Instagram account wordt genoemd. Ga je vervolgens naar het andere account dan doen zij hetzelfde.

Dat is een zogenaamde ‘shoutout for shoutout’ zo helpen accounts elkaar om te groeien. Dit is een goede en effectieve manier om je volgers te laten groeien omdat de volger er bewust voor kiest om jou hierna te blijven volgen. Wanneer je van plan bent om op deze manier te gaan groeien, zorg er dan wederom wel voor dat deze accounts jouw doelgroep zijn.

Doe ook niet te vaak een shoutout, jij moet tenslotte ook een bericht op jouw Instagram account plaatsen, te veel klanten naar andere relevante accounts sturen is geen goed idee natuurlijk ;) Je kunt eventueel ook een klein bedrag aan deze accounts betalen zodat jij niet zelf een post hoeft te plaatsen naar hun account.

Promotie op Instagram

Veel grotere accounts zijn als hobby opgezet maar weten daar geen echte business van te maken. Vaak zijn de eigenaren blij met een paar euro, danwel een paar tientjes. Is er een account in jouw markt wat echt een verschil kan maken voor jouw business? Stuur de eigenaar van dat Instagram account dan een DM, vaak zijn er wel mogelijkheden om tegen een kleine betaling jouw post op dat account te krijgen.

Grote Instagram accounts kopen

Als aanvulling op bovenstaande tip, je kunt vaak ook accounts die als hobby zijn opgezet opkopen. Veel Instagrammers lukt het niet om geld te verdienen met hun Instagram account en zijn dolblij als er iemand is die er 200-300 euro voor wilt betalen.

Door een groot Instagram account op te kopen heb je direct een kickstart van jouw Instagram account. Je kunt de naam wijzigen en verdergaan met het gekochte account of je kunt vanaf het gekochte account promotie maken voor jouw eigen account.

Modeleer de grote jongens

Wie zijn de grote namen in jouw markt? Hoe pakken zij het aan? Zijn zij succesvol op Instagram? Zo ja, doe eens wat inspiratie op bij hen! Zij hebben het al voor elkaar gekregen om een grote following op te bouwen en likes te krijgen, blijkbaar doen ze dan toch iets goed ;)

Geef je ‘brand’ een gezicht

Wie zit er achter het bedrijf? Post eens wat ‘behind the scenes’ foto’s en video’s. Laat je trouwe volgers op Instagram kennismaken met het team achter het bedrijfslogo. Hiermee creëer je een sterkere band tussen jouw volgers en jouw bedrijf. Je wekt vertrouwen, er werken echte mensen in jouw bedrijf.

Embed Instagram posts op je website

Heb je een blog of een website? Embed dan ook eens een Instagram bericht in die blog of plaats je teamfoto via Instagram op je website. Hierdoor krijgen bezoekers direct de optie op je foto te liken of om te reageren op jouw foto of video. Ook kunnen ze je met twee klikken op de knop direct volgen.

Volg & Like vergelijkbare accounts

Nee niet om volgers bij hen weg te kapen… Instagram heeft een ‘ontdekken’ functie. Hier staan vaak accounts in die vergelijkbaar zijn met die van jou. Wanneer jij enkel en alleen accounts volgt over voetbal dan zullen voetbalgekken jouw account eerder bij ‘ontdekken’ terug vinden dan bijvoorbeeld wielrenners. Gewoon omdat je relevanter bent.

Instagram Volgers & Likes Kopen [NOT DONE!]

Wil je snel veel nieuwe Instagram Likes & Instagram Volgers..? Dan kun je deze natuurlijk ook gewoon kopen, je krijgt dan allemaal mooie nepprofielen en profielen die niet in jouw doelgroep passen MAAR jouw Instagram account groeit wel snel ;) Klik hier om Instagram Volgers en Likes te kopen.

Kies een topic

Jouw Instagram strategie zal vele malen effectiever worden op het moment dat je ervoor kiest om je te specialiseren in één onderwerp maar dan wel het meest waardevolle Instagram account te worden over dat onderwerp. Door specifiek te zijn trek je de juiste mensen aan om jouw account te gaan volgen.

Volg jouw doelgroep

Wanneer je iemand gaat volgen krijgt diegene een notificatie dat jij hem/haar bent gaan volgen. Veel mensen zijn van nature nieuwsgierig aangelegd en kunnen het niet laten om jouw account even te bekijken en wellicht terug te volgen. Hier gaat wel wat tijd inzitten en het is belangrijk dat je je doelgroep goed kent. Zomaar willekeurige mensen volgen heeft geen zin. Iemand die van fietsen houdt, houd niet per definitie ook van whisky.

Follow Back Friday [NOT DONE!]

Je kent ze misschien wel, volg jij mij dan volg ik jou. #FF #FollowBack #FBF #FollowBackFriday dit soort hashtags worden gebruikt door Instagrammers die willen groeien in het aantal volgers op hun account, prima natuurlijk want daarom lees jij dit artikel ook. Alleen doen zij dit op de verkeerde manier, de doelgroep die zij hiermee bereiken zijn totaal irrelevant.. De volgers die je op deze manier krijgt interesseren zich 0.0 in wat jij te bieden hebt via jouw Instagram account.

Instagram Contest

Het houden van een contest op Instagram is zeker de moeite waard, je kunt vragen om jouw account te volgen of simpelweg jouw foto te liken om deel te nemen. Vervolgens geef je een aantal prijzen weg. Dit is één van de snelste manieren om een groot bereik te creëeren, mits je het goed doet natuurlijk.

Eenmalig een groot bereik creëeren en er vervolgens niets mee doen is natuurlijk zonde. Probeer in ieder geval meer volgers te krijgen of de naam en emailadressen van de deelnemers.

Om de juiste doelgroep te selecteren zul je een prijs moeten verzinnen waar alleen jouw doelgroep iets aan heeft, anders krijg je wel meer volgers maar wederom niet de juiste doelgroep ;)

Post quotes op je Instagram account

Quotes worden zowel op Facebook als op Instagram super vaak geliked, met quotes kun je dus snel een groot bereik creëeren. Voornamelijk quotes waar iedereen zich in kan vinden, die voor iedereen van toepassing zijn werken goed om een groot bereik te creëeren. Een quote hoeft niet van je zelf te zijn, je kunt ook iemand citeren, het geven van een naamsvermelding is dan wel zo aardig.

Instagram Ads

Instagram Advertenties zijn op het moment van schrijven nog vrij nieuw, weinig bedrijven passen dit toe omdat veel bedrijven nog geen idee hebben van hoe ze Instagram kunnen inzetten voor hun bedrijf. Dit is jouw kans om hier op in te springen en wellicht de eerste te zijn in jouw markt die Instagram Ads toepast. Hiermee loop jij voorop en bereik je een grote groep mensen. Je kunt ook op Instagram heel specifiek jouw doelgroep samenstellen. Stel een klein budget in en test het eens ;)

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Download de Facebook Marketing Checklist 2019!

 

50%
Stuur mij de checklist!