Instagram berichten inplannen: praktisch stappenplan | OVA.nl
Instagram berichten inplannen
31 december 2015 
4 min. leestijd

Instagram berichten inplannen

Instagram, een visueel social media netwerk waar bedrijven nog maar nauwelijks gebruik van maken. Waarom? Ze weten niet wat ze moeten posten op het kanaal… Daarbij komt dat je met Instagram geen berichten kunt inplannen, hoe kun je dan een goede Instagram-strategie opbouwen?

3 Tools om je Instagram berichten te kunnen inplannen

De afgelopen periode heb ik meerdere tools uitgeprobeerd en kwam eigenlijk tot de conclusie dat er verschillende tools zijn, en dat die tools ook op verschillende manieren worden ingezet. Eigenlijk zijn er drie soorten tools om je Instagram posts in te plannen.

De zogenaamde remindertool, waarin je posts via je PC kunt aanmaken en die je een melding op je smartphone stuurt op het moment dat het bericht LIVE moet worden geplaatst. Dit kan dan met twee klikken op de knop.

Je hebt ook tools die de berichten voor jou plaatsen, niet automatisch maar met mensen die jouw berichten voor jou plaatsen op jouw Instagram. Nadeel aan deze tools is dat je ook je wachtwoord moet delen.

Ook zijn er geautomatiseerde tools, hier ga ik in dit artikel niet op in omdat dit tegen de voorwaarden van Instagram is. Je mag dus niet geautomatiseerd posten op je Instagram account.

[AANBEVOLEN] Je Instagram posts inplannen met Autogrammer.com

Autogrammer

Autogrammer.com is eigenlijk de tool die het meest makkelijk is en het beste werkt om je Instagram posts in te plannen. Dit is de tool die ik je wil aanraden om te gebruiken om je berichten mee in te plannen.

Autogrammer is een service die het posten van je Instagram posts volledig uit handen neemt. Je maakt eenvoudig je posts aan via de computer en kiest de datum waarop het bericht live moet komen. Autogrammer regelt de rest.

Met deze tool kun je meerdere Instagram accounts beheren, meerdere foto’s tegelijk uploaden en je hoeft je berichten dus niet zelf te publiceren. Je kunt onbeperkt posts inplannen voor 19$ per maand.

Waarom kunnen zij wel automatisch posten zonder de API en de voorwaarden van Instagram te schenden? Zij geven zelf het antwoord:

“At our office we have a pool of tablets which drive the Instagram app. The devices are programmed to automate the steps a user would take to manually post an image using the Instagram app.”

Je Instagram berichten inplannen en managen met Latergram.me

Latergram.me

Latergram.me is een zogenaamde remindertool. Je kunt via de online omgeving heel makkelijk je berichten opmaken en inplannen. Vervolgens krijg je op de tijd die jij hebt ingesteld een melding op je telefoon dat je het bericht live moet zetten.

Op het moment dat je op de push-notificatie klikt laadt Latergramme de volledige post in, je hoeft dan alleen nog maar op “bericht plaatsen” te klikken. Hierdoor wordt het bericht niet geautomatiseerd geplaatst en is het dus toegestaan.

Met Latergramme kun je meerdere Instagram profielen beheren, je kunt foto’s EN video’s posten en je kunt samenwerken met je team. Latergramme is gratis tot 30 ingeplande berichten per maand, ga je daar overheen? Dan hebben ze verschillende pakketten startende vanaf $19 per maand.

Je Instagram strategie uitbesteden met Schedugr.am

Schedugr.am

Schedugram werkt hetzelfde als Autogrammer, en heeft in het verleden goed gewerkt. Totdat ik ineens geen nieuw account meer kon toevoegen. Het was een hele fijne tool om mee te werken alleen de nieuwe accounts werden dus niet meer goedgekeurd. Om die reden zijn we de tools die er zijn gaan heroverwegen.

Neemt niet weg dat het een fijne tool was om mee te werken en dat het voor jou natuurlijk wel gewoon top kan werken.

Net als Autogrammer is het gehele proces om je Instagram posts in te plannen geautomatiseerd, ook de plaatsing van de posts wordt daar op iPads gedaan.

De (betaalde) pakketten voor Schedugram starten vanaf $20 per maand.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Kunnen wij je helpen?

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy