LinkedIn Contacten Exporteren
LinkedIn Contacten Exporteren
07 juli 2016 
2 min. leestijd

LinkedIn Contacten Exporteren

Op LinkedIn kun je jouw LinkedIn contacten exporteren, als jouw doelgroep een connectie met jou is aangegaan op LinkedIn kun je veel meer doen met deze doelgroep dan enkel en alleen via LinkedIn met elkaar communiceren.

Zo kun je je linkedin contacten exporteren en importeren in je e-mailmarketing software en deze contacten via deze manier op de hoogte stellen van een nieuwe blog of een aanbod. Ook kun je de export importeren in Facebook Custom Audiences om zo jouw contacten te kunnen targeten via Facebook advertenties of hier een lookalike audience van aan te maken waardoor je een vergelijkbare doelgroep target.

Wel even een kleine side-note: LinkedIn contactpersonen hebben geen toestemming aan jou gegeven om mails en aanbiedingen van jou te ontvangen. Je kunt hierom beter eenmalig een mail sturen met daarin de vraag of je de gebruiker mag mailen, doormiddel van een optinpagina kan een gebruiker dit dan bevestigen.

Ook voor de Facebook advertentie’s geldt dat de gebruiker niet zelf zijn of haar e-mailadres heeft gegeven en dat dit dus niet is toegestaan volgens de TOS van Facebook. Echter zijn er geen gevallen bekend waarbij Facebook hier tegen heeft opgetreden.

Stap 1: Log in op je LinkedIn profiel, ga naar ‘My Network’ -> ‘connections’ en klik op het tandwiel icoon

LinkedIn Connections

Stap 2: Aan de rechterkant kun je bij ‘Advanced Settings’ klikken op ‘Export LinkedIn Connections’

LinkedIn contacten exporteren

Stap 3: Kies in het volgende scherm voor “Export to: Microsoft Outlook (.CSV file)” en sla het bestand op. Dit bestand kun je vervolgens uploaden naar bijvoorbeeld je e-mailmarketing programma of naar Facebook.

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
brenda
Door

brenda

op 16 Apr 2017

Hoi Youri, is er voor de nieuwe layout van Linkedin ook een mogelijkheid om je contacten te exporteren?

Youri Meuleman
pieter kroezen
Door

pieter kroezen

op 01 May 2017

hallo waar kan ik het vcf file vinden van linkedin

Tanja
Door

Tanja

op 01 Mar 2019

Hoi Youri, klopt het dat dit niet meer werkt? Althans, je krijgt wel een cvs bestand maar dan zonder mailadressen erin:( zijn daar andere manieren voor dat je weet?

Helen van Gerven
Door

Helen van Gerven

op 27 Jun 2019

Hi Youri, Werkt dit nog? Of is dit op een andere manier mogelijk?

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy