Wat is een advertentienetwerk? (definitie en uitleg door OVA.nl)
Wat is een advertentienetwerk?

Wat is een advertentienetwerk?

Een advertentienetwerk is een netwerk van websites waarop je kunt adverteren. Je kunt advertenties inkopen op al deze websites tegelijk, deze advertenties worden verkocht door één partij. Het advertentienetwerk zorgt er vervolgens voor dat jouw advertenties bij de juiste doelgroep terecht komt.
In Nederland hebben we ook een aantal advertentienetwerken waar je gebruik van kunt maken om advertenties mee te plaatsen of juist om advertenties van te plaatsen.

Google AdWords & Google AdSense


Google AdSense samen is het meest bekende advertentienetwerk, via Google AdSense kun je advertenties op je eigen website plaatsen en hier geld mee verdienen. Adverteerders kunnen via Google Adwords advertenties aanmaken die op het netwerk van Google zullen worden vertoond. Google zorgt er vervolgens voor dat de advertenties aan relevante doelgroepen worden vertoond.

Telegraaf Media Groep


Ook de Telegraaf heeft haar eigen advertentienetwerk. De Telegraaf is veel meer dan alleen de krant waar de meeste mensen de Telegraaf van kennen. De Telegraaf Media Groep heeft veel grote websites in haar beheer. Zo kun je met het advertentienetwerk adverteren op sites zoals: telegraaf.nl, vrouw.nl, metro.nl, autovisie.nl, dichtbij.nl, vacaturekrant.nl, dumpert.nl, uitwinkelen.nl, Hyves & geenstijl.nl. Adverteren op dit advertentienetwerk doe je via GerichtOnline.nl.

Affiliate marketing advertentienetwerken


Andere netwerken waarop je kunt adverteren zijn de netwerken van de grotere affiliate marketing platformen. Het grote verschil met de bovengenoemde platformen is dat je bij de meeste affiliate marketing platformen betaald per verkoop in plaats van per klik naar jouw website. Voorbeelden van deze websites zijn: PayPro, M4N, TradeTracker, TradeDoubler, Zanox, Testnet.nl, Daisycon.
Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen