Wat is Content Marketing? (door OVA.nl)

Wat is Content Marketing?

Content marketing is een marketingmethode waarmee je waarde wilt creëeren over het interessegebied van jouw doelgroep, dit kan met nieuwsartikelen, whitepapers, blogs, tutorials, e-books, video's etc. Het doel van een content marketing strategie is om een conversie te behalen.

Door het verspreiden van waardevolle en inhoudsvolle content probeer je de aandacht van de doelgroep op de content te focussen. Door veel waarde te creëeren aan de voorkant van deze strategie werk je aan de bekendheid van het bedrijf en kun je leads genereren.

Organische bezoekers naar je site

Wanneer je een content marketing strategie toepast - daar waar content openbaar toegankelijk is - kan de content ook worden geïndexeerd door de zoekmachines zoals Google, Bing & Yahoo. Dit heeft als voordeel dat je nu ook organisch (gratis) bezoekers naar je website zult gaan krijgen.

Een goed voorbeeld van een website die content marketing toepast is Wikipedia, een informatieve website die telkens weer opduikt in de zoekresultaten en zo miljoenen bezoekers per dag op haar website krijgt.

Businessmodel inzetten

Aan een goede content marketing strategie kun je vervolgens een businessmodel hangen. Op het moment dat jij artikelen schrijft over een bepaald onderwerp dan zullen bezoekers jou gaan zien als een expert en autoriteit op dat gebied. Hierdoor kun je gemakkelijker jouw diensten of producten aanbieden aan jouw doelgroep.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen