Landingspagina: definitie en uitleg | OVA.nl
Landingspagina | Definitie en Uitleg

Landingspagina | Definitie en Uitleg

Een landingspagina is de webpagina waarop een bezoeker terecht komt wanneer deze vanaf een andere online locatie wordt doorgestuurd, bijvoorbeeld door middel van een banner, een tekstadvertentie, een link of vanuit een zoekmachine, zoals Google. Vervolgens wordt de content op de landingspagina speciaal hiervoor aangemaakt. De landingspagina wordt ook wel landing page, entrance page, instappagina of bestemmingspagina genoemd.

De brug tussen een online locatie en de website

De landingspagina wordt ook gezien als de brug tussen de online locatie en de website. De landingspagina is niet de pagina waarop je de bezoeker het liefst wilt hebben, in de meeste gevallen. Het is daarom de bedoeling dat de landingspagina zo aantrekkelijk is, dat de bezoeker van hieruit doorklikt naar een deel van de website waar je de bezoeker liever ziet, zoals bijvoorbeeld in een assortiment van je webwinkel. Hierdoor wordt de content op een landingspagina vaan gemaakt aan de hand van het zogenaamde AIDA model.

Het gebruik van keywords

Keywords worden gebruikt in een bepaalde keyword density om hoog te scoren in Google. Landingspagina’s lenen zich uitstekend voor dit soort content, met veel - maar niet teveel - keywords erin verwerkt. Door de hoge ranking in Google komen mensen via de zoekmachine op deze landingspagina terecht, waarop de tekst volledig is gebaseerd op dit keyword.

In veel gevallen wordt er daarom voor gekozen om binnen deze tekst al door te linken, met bijvoorbeeld deeplinks, of om de tekst af te sluiten met een krachtige call to action om ervoor te zorgen dat men verder kijkt op de website. De inhoud van landingspagina’s speelt ook een grote rol binnen diverse programma’s, waaronder Google AdWords, waarin de content op de landingspagina invloed heeft op de cpc (cost per click) van een online advertentie.

SEO

Websites die veel aandacht besteden aan SEO, Search Engine Optimization, maken eigenlijk altijd gebruik van landingspagina’s. Vervolgens worden deze landingspagina’s gevuld met unieke SEO-content voor een optimaal effect.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen