Wat is een webinar: definitie en uitleg
Wat is een Webinar?

Wat is een Webinar?

Een webinar is een online seminar, een webinar is een online presentatie deze kun je geven via webinarsoftware.

Deelnemers aan het webinar kunnen de presentatie vanaf iedere locatie die verbonden is met het internet deelnemen aan het webinar via hun eigen computer.
De presentator van het webinar kan zijn eigen beeldscherm of webcam met de deelnemers delen. De deelnemers kunnen de presentator dan zien. De presentator deelt ook zijn microfoon zodat je ook kunt horen wat de presentator van het webinar zegt.

Nu kun je je afvragen waarom je een webinar zou willen geven, je kunt immers net zo goed een video opnemen, toch?
Toch is een webinar anders dan een video, doordat een webinar live wordt gegeven hebben de deelnemers meer aandacht voor de presentatie die wordt gegeven. Hierdoor blijft de presentatie dan ook beter hangen en is het een ideale manier om verkopen te realiseren.

Tijdens zo’n webinar kun je de deelnemers vragen stellen en deze live beantwoorden hierdoor kun je eventuele bezwaren bij een verkoop direct bij een deelnemer wegnemen en een verkoop binnenhalen die je anders nooit had gehad.
Webinars kunnen worden ingezet om colleges te geven, een lezing te geven, een online workshop te organiseren en waarschijnlijk kun jij nog meer doeleinden bedenken voor online presentaties.

Het voordeel aan een online presentatie is dat het een hoop organisatie werk scheelt. Zo hoef je geen offline ruimte af te huren en ben je niet beperkt tot een bepaald aantal deelnemers omdat de zaal anders te klein wordt.
Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen