Afkomst webinarregistratie meetbaar maken met GoToWebinar
Afkomst webinarregistratie meetbaar maken met GoToWebinar
30 juni 2016 
in Webinar
3 min. leestijd

Afkomst webinarregistratie meetbaar maken met GoToWebinar

Een webinar geven is één ding, een webinar vullen is een tweede… Je wilt natuurlijk weten via welke kanalen aanmeldingen zijn binnengekomen voor je webinar zodat je hierop je marketingbudgetten voor de verschillende kanalen kunt aanpassen.

Ook wanneer je een webinar organiseert samen met een affiliate is het goed om te weten welke registraties via de affiliate zijn binnengebracht zodat je op basis hiervan de verkopen kunt herleiden en op basis hiervan een commissie kunt uitbetalen.

Hoe doe je dit dan?

Allereerst log je in op jouw GoToWebinar account

Stap 1 Inloggen op GoToWebinar

Vervolgens klik je op ‘edit’ bij het webinar welke je meetbaar wilt maken

Stap 2 Edit GoToWebinar

Nu scrol je naar beneden tot het tussenkopje ‘Share Your Webinar’ hier vind je de registratielink van je webinar

Stap 3 Aanmeldingsurl GoToWebinar

Deze registratielink kopieer je en hier kun je de source achterplakken. In onderstaand voorbeeld zie je hoe je dit kunt doen. De source is overigens beperkt tot 128 karakters.

Afkomst mail: https://attendee.gotowebinar.com/register/5630740157409934593?source=mail

Afkomst Facebook: https://attendee.gotowebinar.com/register/5630740157409934593?source=facebook

Afkomst Twitter:  https://attendee.gotowebinar.com/register/5630740157409934593?source=twitter

Wanneer iemand zich aanmeld met één van de bovenstaande URL’s kun je in het registratierapport van GoToWebinar terug vinden via welke link iemand zich heeft aangemeld.

Het registratierapport kun je downloaden door in de linker menubalk naar ‘Gernerate Reports’ te gaan en vervolgens het ‘Registration Report’ te downloaden.

Registratierapport maken GoToWebinar

Het registratierapport ziet er dan als volgt uit

GoToWebinar Registratierapport

GoToWebinar heeft in het registratierapport naast alle namen, e-mailadressen, telefoonnummers en overige data een kolom toegevoegd waarin je de afkomst van een inschrijving kunt terugvinden.

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy