6x Gratis Stockfoto databanken voor je Wordpress Blog
6x Gratis Stockfoto databanken voor je Wordpress Blog
28 april 2016 
4 min. leestijd

6x Gratis Stockfoto databanken voor je Wordpress Blog

Je schrijft een blogartikel voor je website en vervolgens wil je dit blog aanvullen met mooie afbeeldingen. Sommige stockfoto websites vragen soms wel 10 euro per foto, wanneer je daar een volledig blog mee moet vullen wordt dat een duur grapje.

Voor jouw gemak heb ik een aantal stockfoto databanken voor je op een rij gezet waar je gratis stockfoto’s en gratis afbeeldingen voor jouw website kunt downloaden. Heb je zelf nog een toevoeging? Voel je vrij deze in de reactie’s onder het artikel achter te laten.

Belangrijk is om geen afbeeldingen te gebruiken die je vindt via Google, deze afbeeldingen kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn en door deze te gebruiken (lees misbruiken) kun je hoge boetes krijgen.

Voordat ik de gratis stockfoto databanken met je deel wil ik ook één betaalde databank delen waar ik altijd mijn stockfoto’s download. Dat is Depositphotos bij deze stockfoto website kun je al vanaf 0,29 euro een foto aanschaffen die je mag gebruiken op je website.

Zelf verkies ik deze website boven de gratis websites die hieronder genoemd worden omdat deze website qua gebruiksvriendelijkheid gewoon fijner werkt, en veel meer stockfoto’s heeft dan de gemiddelde stockfoto site. De kwaliteit is ook nog eens beter, en je kunt gemakkelijk op een trefwoord zoeken.

Dan nu de gratis stockfoto databanken 😉

#1 StockSnap.io

Op https://StockSnap.io/ kun je gratis stockfoto’s downloaden en deze website heeft ook een zoekfunctie op de website. Je hoeft geen account aan te maken om afbeeldingen rechtenvrij te kunnen downloaden.

StockSnap

#2 Pixabay

Ook op https://pixabay.com/ kun je gratis stockfoto’s downloaden, Pixabay heeft meer dan 580.000 foto’s in haar databank staan en je kunt gemakkelijk zoeken binnen deze databank. Pixabay is erg gebruiksvriendelijk en je kunt afbeeldingen downloaden zonder een account te hoeven aanmaken.

Pixabay

#3 StockVault

http://www.stockvault.net/ is een kleinere databank maar toch hebben ook zij meer dan 64.000 stockfoto’s op hun website staan en kun je zoeken op een trefwoord. StockVault biedt gratis stockfoto’s maar ook betaalde stockfoto’s. Ook wanneer je alleen gratis stockfoto’s wilt downloaden moet je een account aanmaken bij StockVault.

#4 Foter

http://foter.com/ biedt ook gratis stockfoto’s aan uit hun ruime databank met stockfoto’s. De afbeeldingen die je download via Foter verschillen zo nu en dan met wat voor een licentie deze komen. Dit wordt wel goed aangegeven, maar je moet dus ook even opletten. Zo kan het zijn dat je verplicht een naamsvermelding o.i.d moet plaatsen bij de afbeeldingen.

Foter

Credits: rromer / photo on flickr | License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

#5 Unsplash

https://unsplash.com/ biedt gratis stockfoto’s en wanneer je je aanmeld krijg je iedere 10 dagen 10 nieuwe stockfoto’s, gratis. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar de website gaan en de afbeeldingen bekijken en downloaden. Hiervoor heb je geen account nodig.

unsplash stockfoto

#6 Canva.com

https://www.canva.com/ is niet een echte stockfoto databank maar meer een tool waarmee je foto’s en afbeeldingen kunt bewerken. Canva biedt zelf ook stockfoto’s die je kunt gebruiken om nieuwe afbeeldingen te maken. Canva is een gratis tool en gebruiken wij zelf ook om afbeeldingen te creëren voor social media en advertentiecampagnes.

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy