Profielfoto op WordPress (Gravatar) aanpassen
Profielfoto op WordPress (Gravatar) aanpassen
04 augustus 2016 
2 min. leestijd

Profielfoto op WordPress (Gravatar) aanpassen

WordPress wordt veel gebruikt om websites en blogs mee op te zetten, op iedere blog is het ook mogelijk om te reageren. Om te voorkomen dat je voor iedere website een nieuw profiel moet gaan aanmaken maakt WordPress gebruik van Gravatar.

Gravatar is een tool waarin je je profielfoto kunt aanpassen en op alle WordPress websites zal deze foto dan bij jouw profiel komen te staan wanneer je een reactie achterlaat. Eigenlijk wordt er een profiel aangemaakt gebaseerd op jouw e-mailadres. Iedere keer dat jouw e-mailadres wordt gebruikt verschijnt deze profielfoto.

Het aanmaken van een Gravatar is eigenlijk vrij eenvoudig en zal ik aan de hand van een paar stappen aan je laten zien.

Stap 1: Ga naar http://nl.gravatar.com/ (#klik)
Stap 2: Klik op de button “Create your own Gravatar”
Stap 3: Meld je aan door je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en wachtwoord op te geven, je kunt ook inloggen met je WordPress account als je deze al hebt.

Gravatar aanmaken

Na het aanmaken van je account ontvang je een e-mail waarin je je e-mailadres kunt verifiëren. Nadat je dit hebt gedaan kun je een afbeelding toevoegen en eventueel ook extra e-mailadressen. Het kan natuurlijk zijn dat je meer dan één e-mailadres gebruikt.

Profielfoto WordPress Wijzigen

Op deze manier kun je ook e-mailadressen verwijderen en afbeeldingen verwijderen wanneer je een profielfoto niet meer wilt gebruiken.

Al met al is deze manier om je profielfoto toe te voegen of te veranderen een beetje omslachtig de eerste keer, maar het voordeel is dat je dit dus maar eenmalig hoeft te doen en dat deze dan direct goed staat ingesteld voor miljoenen websites.

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Vincent Vreeken
Door

Vincent Vreeken

op 10 Jan 2017

Beste Youri, ik heb recent een WordPress-website overgenomen. Daarin staat de Gravatar van de (overleden) vorige beheerder. Ik krijg deze maar niet veranderd. Als ik inlog op Gravatar kan ik gegevens aanpassen, maar niet de foto. Een nieuwe foto uploaden heeft ook geen uitkomst gebracht. Heb jij een tip?

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy