Membership of ledenomgeving software voor Wordpress
Membership of ledenomgeving software voor Wordpress
11 augustus 2016 
6 min. leestijd

Membership of ledenomgeving software voor Wordpress

Steeds meer plugins en software komen er op de markt, wat vaak positief is omdat de ontwikkeling van deze tools nu worden versneld en omdat deze bedrijven haar klanten natuurlijk vast willen houden.

Met dat er steeds meer plugins en software verschijnen om een membership of een ledenomgeving in WordPress te maken wordt het maken van een keuze met welke partij je gaat samenwerken lastiger.

Om die keuze makkelijker te maken ga ik in dit artikel in op de verschillende software die er zijn en waar je op moet letten om de juiste software te kiezen.

Kiezen voor een membership plugin of software

Geen business is hetzelfde en om deze reden is de software voor de ene partij niet altijd ook wat een andere partij zoekt. Neem onderstaande punten mee in je afweging met welke membership software je gaat werken.

Eenmalige investering vs maandelijks investering

Je hebt membership software in allerlei verschillende vormen, maten en prijscategorieën. Zo heb je systemen waar je eenmalig een investering in moet doen om gebruik te mogen maken van hun software maar ook heb je systemen waar je iedere maand opnieuw een investering in moet doen.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar een bedrijf in plaats van een plugin of een tool. Bij een ‘bedrijf’ betaal je vaak per maand maar dan ben je er wel zeker van dat de software wordt geüpdatet en dat de software met de tijd mee gaat omdat het bedrijf anders klanten verliest.

Bij een eenmalige investering ‘is het geld al binnen’ en is er vaak geen geld om personeel te betalen om een tool door te ontwikkelen. Je wilt niet hebben dat je klanten in eens geen toegang meer hebben tot de producten die jij hebt gecreëerd en die in jouw membership staan.

Welke limieten heeft de membership software?

Sommige software houden je aan limieten, zo kun je maar een aantal levels maken in je ledenomgeving of kun je maar een maximaal aantal leden aan. Wanneer je net start met de software is het goed om te kijken wat de doorgroeimogelijkheden zijn, je wilt niet je ledenomgeving over 5 maanden opnieuw moeten verhuizen omdat je dan een nieuw product maakt.

Maandelijkse of eenmalig betaling

Kun je gebruikers toegang verlenen op basis van een maandelijkse betaling of is een eenmalige betaling genoeg. Ondersteund de software ook Nederlandse en Belgische betaalsystemen of ondersteund de software een systeem wat dit voor je uit handen kan nemen?

Affiliate systeem

Kun je ook affiliates aanmaken via de membership software, tevreden gebruikers van jouw product of programma kunnen een mooie ingang zijn om jouw product te vermarkten. Hier zijn ook externe tools voor maar mooi zou het zijn als alles onder één dak zit.

Support

Met techniek is het altijd erg prettig wanneer je goed geholpen wordt mocht er zich een probleem voordoen. Hiervoor zit je vaak bij software die een maandelijkse betaling vereisen het beste, zij hebben vaak iemand in dienst om de support vragen op te pakken.

Membership software voor WordPress

Om de keuze nog net even iets makkelijker voor je te maken heb ik alvast een voorselectie voor je gemaakt met membership software die je kunt gebruiken in combinatie met WordPress. Met al deze software heb ik zelf ervaren dat deze goed werken of heb ik goede verhalen over de software gehoord.

Wishlist Member voor WordPress

Membership software Wishlist voor WordPress

Wishlist Member is een plugin voor WordPress, voor deze plugin betaal je eenmalig $197 voor een licentie voor één website of $297 voor een licentie voor onbeperkt websites zodat je de plugin op al jouw websites kunt gebruiken.

Wishlist Member is één van de meest bekende plugins om een membership website in WordPress mee te bouwen en Wishlist bied onwijs veel ondersteuningen met de grotere e-mailmarketing providers en webwinkel systemen zodat deze ook makkelijk gekoppeld kunnen worden.

Wishlist heeft een eigen kennisomgeving waar je op bijna al je vragen een antwoord kunt vinden, wanneer je geen antwoord kunt vinden kun je altijd bij de support terecht. Wishlist biedt ook nog een 30 dagen niet goed geld terug garantie, mocht je het even willen uitproberen. Wishlist wordt op meer op dan 65.000 websites gebruikt, daarmee kun je wel zeggen dat het een systeem is welke zijn werk goed doet.

Meer weten over Wishlist? Klik hier om naar hun website te gaan >>

Een ledenomgeving bouwen met ClickFunnels

ClickFunnels Membership Software

Oké ClickFunnels is eigenlijk geen tool of plugin om te integreren in WordPress, ClickFunnels is een op zichzelf staande marketing tool om landingspagina’s, verkooppagina’s en funnels mee te bouwen.

Met ClickFunnels kun je ook memberships en een ledenomgeving bouwen. Het grote voordeel aan ClickFunnels is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de techniek en over het design, dit wordt allemaal geregeld.

De membership kun je bewerken en aanpassen naar hoe jij het wilt inrichten door simpelweg op een tekst of afbeelding te klikken die jij wilt veranderen en dan kun je deze heel eenvoudig ook gelijk aanpassen.

Je investering voor ClickFunnels is $97 per maand, vergeet niet dat ClickFunnels meer is dan alleen een membership platform en dat je eigenlijk je hele online strategie via ClickFunnels kunt runnen.

Enthousiast geworden over ClickFunnels? Klik hier om ClickFunnels 14 dagen gratis uit te proberen >>

Een membership en ledenomgeving bouwen met OptimizePress 2.0

Optimizepress Membership voor WordPress

Ook van OptimizePress ben ik een groot fan, niet alleen kun je met OptimizePress een membership omgeving bouwen maar ook kun je met OptimizePress landingspagina’s bouwen, verkooppagina’s bouwen en zelfs je hele website kun je met OptimizePress maken in WordPress.

OptimizePress zelf heeft makkelijk in te richten pagina’s ook voor de membershippagina’s en daarnaast kun je ook nog verschillende ‘designs’ kopen in de ‘marketplace’. Het voordeel hieraan is dat verschillende experts in online marketing en design templates ontwikkelen die goed voor je werken. Voor een klein bedrag kun je hier dan vervolgens gebruik van maken.

OptimizePress zelf vraag ook om een kleine investering van 97$ en daarna 37$ per jaar voor updates en support.

OptimizePress is hiermee een stuk voordeliger dan ClickFunnels en kan ook voor meer dan alleen het bouwen van een ledenomgeving in WordPress worden ingezet.

Ben je enthousiast geworden over OptimizePress? Klik dan hier om met OptimizePress te gaan werken >>

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Kunnen wij je helpen?

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Judith Pronk
Door

Judith Pronk

op 20 Feb 2017

Ik heb een vraag over membership sites. Ik heb een wordpress online academie met WishList , Watu Pro en ThriveContent builder. Deze site heeft een website bouwer voor me in elkaar gezet met de pugin en pagina's etc en ik verzorg dan zelf de content. Nu wil ik graag een functie in mijn lessen die ik tot nu toe niet voor elkaar krijg en mijn websitebouwer ook niet. De cursist vult elke week een paar vragen in, als een soort dagboek. Het moet mogelijk zijn om terug te kijken in de betreffende les en na te lezen of aan te passen. Alleen zichtbaar voor de ingelogde cursist natuurlijk niet voor anderen. Ik hoef het ook niet te zien (mag eventueel wel). We hebben hier geen plugin voor kunnen vinden. Ik ga er niet van uit dat je zomaar gratis advies geeft. Maar ken jij zo'n plug-in? En zo ja, wat reken je voor dit advies? Judith Pronk Pronk Academie

Youri Meuleman
Door

Youri Meuleman

op 20 Feb 2017

Ik ken hier niet direct een plugin voor, je kunt dit natuurlijk altijd op maat laten maken door een programmeur. Je kunt eens Google'n op 'wordpress programmeur'

Kitty
Door

Kitty

op 13 Apr 2018

Hallo Youri, welke betaalkoppeling raad je aan voor Optimize Press en Optimize Member als je met iDeal de betalingen wilt ontvangen? Is er een zapier koppeling ergens mogelijk? Vanuit Optimize Member is namelijk alleen PayPal in beeld.

Arno
Door

Arno

op 23 May 2019

Hi Youri, Ik ben ook benieuwd naar de betaalkoppeling voor Optimize press Member en een iDeal oplossing? Wat raad je aan?

Stef
Door

Stef

op 06 Aug 2019

Hi Arno, PayPro heeft een mogelijkheid tot API koppeling met Optimize Press member. Paypro maakt het mogelijk om onder andere met Ideal te betalen

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy