14 Tips voor meer views op je YouTube videos
14 Tips voor meer views op je YouTube video's
12 mei 2016 
in YouTube
6 min. leestijd

14 Tips voor meer views op je YouTube video's

Wanneer je begint met een videomarketing strategie en je eerste video’s op YouTube upload zul je er tegen aan lopen dat je niet op iedere video super veel views krijgt. Dit is heel logisch ook, volgens een onderzoek die ik laatst las wordt er iedere minuut meer dan 300 uur aan video geupload op YouTube. Tussen al die uren aan videomateriaal zit dus ook jouw video, met de onderstaande tips zal jouw video beter worden bekeken en ga je meer views krijgen op jouw YouTube video’s.

Of je nu een startende YouTuber bent of al een tijdje bezig bent, neem de onderstaande tips eens op je gemak door en kijk waar jij jouw video’s nog verder kunt optimaliseren.

Een van de beste en snelste manieren om het aantal views van je video’s en het aantal abonnees op jouw kanaal te vergroten is door interviews met experts in jouw markt te doen. Deze experts hebben vaak een grote following en laten graag aan hun following weten wanneer er een video over hem/haar online is gekomen. Door experts te interviewen en te vragen of hij/zij bijvoorbeeld een tweet hierover wilt sturen  bereik je dus direct zijn following.

Abonnees van je YouTube kanaal krijgen een notificatie, iedere keer dat je een nieuwe video upload. Door in je video je kijkers te vragen om zich te abonneren op je kanaal groei je sneller in het aantal abonnees op je YouTube kanaal en hiermee ook direct het aantal views op je toekomstige YouTube video’s.

YouTube is op Google na de grootste zoekmachine die mensen gebruiken om informatie te vinden op het internet. De titel van je YouTube video heeft dan ook twee functies, hij moet aanspreken om op te klikken, maar ook is de titel een belangrijk onderdeel van de vindbaarheid van je video’s.

Wanneer je nog geen grote following hebt op je YouTube kanaal wil ik je aanraden om specifieke video’s te maken met daarin vraagstukken van jouw doelgroep. Onderwerpen waar men meer over wilt weten. Onderwerpen waar op wordt gezocht.

Een vrij simpele tip, gebruik bij het bedenken van de titel de Google Keywordplanner hierin kun je zien hoe vaak er wordt gezocht naar een bepaald keyword in Google, je kunt dit ook als lijndraad nemen voor de YouTube zoekmachine. Wanneer er vaak naar een onderwerp wordt gezocht weet je dat je goed zit met je video en titel 😉

Door veel YouTubers wordt het vergeten maar vul daadwerkelijk de tags in bij het uploaden van je video. Hierdoor worden je video’s beter geranked in de YouTube zoekresultaten maar ook wordt je video getoond bij de gerelateerde video’s bij andere video’s.

Bij het invullen van de tags kun je jezelf afvragen wat het onderwerp van de video is, de keywords waarop je gevonden wilt worden, de locatie wanneer het gaat om een lokale video, de experts in de markt of de kanalen welke vergelijkbaar zijn met de video.

Aansluitend op de bovenstaande tip raad ik je ook aan om een ‘verzonnen’ tag te gebruiken die alleen jij gebruikt bij jouw video’s. Hiermee voorkom je dat jouw concurrenten bij de gerelateerde video’s komen te staan. In plaats hiervan zullen jouw video’s ook bij de gerelateerde video’s staan.

Het kost vaak even tijd om een goede en uitgebreide omschrijving te schrijven bij je YouTube video, daarom doen veel YouTubers dit ook niet. Hiermee maak je het wel direct makkelijker voor een kijker op YouTube en je maakt het makkelijker voor YouTube om je video te indexeren in de zoekresultaten.

In bovenstaande tip noemde ik het al kort, YouTube heeft een eigen zoekmachine en daarin kun je ook je video optimaliseren om hoger geplaatst te worden in deze resultaten, net zoals het werkt met een website in de Google zoekresultaten. Hoe je het beste je video kunt optimaliseren lees je in deze blog over YouTube SEO.

Met een aangepaste thumbnail voor je video valt jouw video meer op tussen alle zoekresultaten van YouTube, hiermee ga je meer kliks krijgen vanuit die zoekresultaten. Over het maken van aangepaste thumbnails en hoe je deze kunt instellen heb ik een aparte blog voor je geschreven. Hier lees je alles over een aangepaste thumbnail op YouTube.

Wanneer je een YouTube video online publiceert kun je er niet vanuit gaan dat iedereen deze video vanuit het niets gaat kijken en dat de video wordt gevonden. Heb je bijvoorbeeld al een mailinglijst of een following op andere social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram? Stuur een tweet, post of mail naar deze doelgroep uit, deze mensen zijn al geïnteresseerd in hetgeen jij doet.

Misschien heb je het al weleens voorbij zien kopen, je kunt net zoals je Facebook likes kunt kopen ook YouTube views kopen. Dit zijn alleen neppe views van automatische bots en YouTube is dit aan het bestrijden. Je kunt dus best een aantal views erbij krijgen alleen zullen deze na een paar dagen ook weer verdwijnen en wordt je video lager geplaatst in de zoekresulten.

Daarbij kun je je ook afvragen wat het nut is van het kopen van YouTube views, de views zijn bots en die zullen nooit interesse hebben in jouw producten of iets bij jou kopen. Je hebt er dus werkelijk niets aan, behalve dan dat er een leuk aantal views staat bij je video 😉

Je kunt met YouTube Annotaties je outro interactief maken. Je kunt zo dus linken naar andere video’s van jouw kanaal. Wanneer je dit aan het eind van je video doet is de kans vele malen groter dat een kijker van jouw video nog eens doorklikt naar een andere video van jou. In dit blogartikel lees je alles over het gebruik van YouTube Annotaties.

Wanneer je echt wilt gaan knallen via YouTube en via YouTube jouw doelgroep echt wilt gaan bereiken dan moet je Google Adwords voor Video eens serieus gaan overwegen. Natuurlijk gaat het tegen je wil in om te betalen voor views maar de resultaten die ik de afgelopen periode bij verschillende klanten heb gezien zijn enorm. Je kunt nu nog enorm goedkoop adverteren met YouTube Ads en heel specifiek targeten op de juiste doelgroep.

Ga op onderzoek uit om te kijken in welke Facebook en LinkedIn groepen jouw doelgroep aanwezig is. Wanneer je een waardevolle video hebt opgenomen is het zeker de moeite waard om deze te delen in de groepen. Je moet dit niet te vaak doen en ook niet te spammy, zorg er voor dat de video ook echt van waarde is voor de groep.

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy