Youtube videos inplannen [handleiding]: OVA.nl
YouTube Video's Inplannen
16 februari 2016 
3 min. leestijd

YouTube Video's Inplannen

YouTube video’s kun je net zoals Facebook video’s gewoon inplannen. Super handig als YouTube een onderdeel is van je contentstrategie, ik probeer zo veel mogelijk terugkerende activiteiten te automatiseren of zo effectief mogelijk in te delen. Meerdere keren per week naar YouTube gaan om een video te uploaden zit daar niet bij 😉

In plaats daarvan plan ik de YouTube video’s in. Hierdoor hoef ik nog maar 1x per maand naar YouTube te gaan om de video’s te uploaden. Wat ook handig is, is dat je meerdere YouTube video’s in 1x kunt uploaden.

Door het uploaden van zoveel video’s tegelijk wordt je internet verbinding vaak wel iets trager, daarom upload ik de video’s altijd ’s nachts. Hierdoor heeft niemand last van een trage internet verbinding, en zelf kun je je nodige slaap pakken. Op het moment dat je uitgeslapen bent kun je weer achter je laptop kruipen en zijn alle video’s ready. Zo heb je een minimale tijdsinvestering om alle video’s te uploaden.

Goed, allereerst moet je “Partner” van YouTube zijn. Hier legt YouTube uit wat dat inhoudt, en hoe je dat kunt worden. (Paar minuutjes werk :))

Vervolgens moet je “monetization” ofwel “Inkomsten genereren” aanzetten. Dit houdt in dat YouTube advertentie’s mag plaatsen voor jouw YouTube video’s. Jij krijgt een percentage van de opbrengst hierover (Op het moment van schrijven 55% van de netto-opbrengst)

YouTube Inkomsten Genereren

Het kan natuurlijk zijn dat je jouw doelgroep niet wilt lastig vallen met advertentie’s van de concurrent. In dit geval kun je, zoals ik dat ook doe, de advertentie’s weer uitzetten. De instelling in het kanaal moet alleen wel aanstaan om video’s te kunnen inplannen op YouTube.

Cool! De instellingen staan nu goed. Als je nu op “Uploaden” klikt kun je kiezen voor “Openbaar” “Verborgen” “Prive” of “Gepland”. Kies je voor die laatste dan kun je de video op een door jou gekozen datum en tijd inplannen.

YouTube Video Inplannen YouTube Video Inplannen 2

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
marielle
Door

marielle

op 01 Jul 2017

alleen, ik wil wel snachts upoaden via mijn laptop (lenovo) alleen is het dan verstandig om het aan de lader te houden? of niet?

Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy