YouTube Live Streaming Handleiding
YouTube Live Streaming Handleiding
21 juni 2016 
in YouTube
4 min. leestijd

YouTube Live Streaming Handleiding

Zowel Periscope als Meerkat en nu Facebook live en YouTube live zijn een groot succes. YouTube live heeft vele voordelen waaronder dat YouTube de op één na grootste zoekmachine is ter wereld en dat jij hier gebruik van kunt maken.

Voordat je kunt live streamen via YouTube moet je deze functie eerst activeren, en om het nog net even iets lastiger te maken kun je ook niet live streamen met de YouTube applicatie op bijvoorbeeld je telefoon maar heb je hier aparte software voor nodig.

Met deze handleiding hoef je niet alles zelf uit te zoeken zoals ik heb gedaan maar kun je direct beginnen met live streamen via YouTube.

Stap 1: Ga naar de “Creator Studio” in je YouTube account

YouTube Live Stream Stap 1

Stap 2: Klik in het linkermenu op “Live Streaming”

YouTube Live Streaming Stap 2

Stap 3: Om te kunnen live streamen op YouTube heb je coderingssoftware nodig. YouTube geeft zelf een aantal geverifieerde suggesties om te gebruiken. Heb je coderingssoftware nodig voor een ander device dan kun je de applicatie toegang geven door in te loggen via je Google account of door jouw livestream gebruikersnaam te delen. Zo gebruik ik de app “Emoze” voor de iPhone, iPad & iPod.

YouTube Live Streaming Coderingssoftware

Dit zijn de geverifieerde applicaties om mee te live streamen op YouTube:

Geverifieerde coderingssoftware

Onderaan de livestream pagina vind je ook jouw live streaming gebruikersnaam. Deze is uniek en hiervan is het niet de bedoeling dat je deze deelt. Je geeft hiermee iemand toegang om live video’s op jouw kanaal te plaatsen.

Streamnaam

Nu kun je je live stream starten, succes!

YouTube Live Streaming

Heb je deze artikelen al gelezen:

Wil je jouw Facebook en Instagram Marketing uitbesteden? Wij verzorgen Facebook Marketing & Advertising voor bedrijven. Ook verzorgen wij de inrichting van Funnels en Marketing Automation? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Youri Meuleman is de oprichter van OVA B.V. en mede-eigenaar bij MailBlue B.V. Hij specialiseert zich in het exponentieel laten groeien van bedrijven door het inzetten van funnels & advertising. In 2017 liet hij MailBlue B.V. 2887,5% groeien in bedrijfsresultaat na overname zonder tussenkomst van externe financierders. Naast zijn eigen ondernemingen ondersteunt hij ondernemers om extreme groei te realisereren in hun business door middel van online trainingsprogramma's en zijn z'n ebooks meer dan 92.000x gedownload.
Reactie plaatsen

Maak jij nog geen gebruik van MailBlue?

Blue Academy