E-mail accounts koppelen in ActiveCampaign | OVA.nl
E-mail accounts koppelen

E-mail accounts koppelen

Het koppelen van e-mail accounts in ActiveCampaign is mogelijk als je gebruik maakt van een Plus, Professional of Enterprise account. Het is hiermee mogelijk om een Exchange e-mail account of een IMAP e-mail account te koppelen aan de software van ActiveCampaign.

Hiermee worden e-mails die verzonden naar een contactpersoon of worden ontvangen van een "Deal" automatisch getoond.

Account koppelen

Om een e-mail account te koppelen in de software van ActiveCampaign kun je de volgende stappen doorlopen.
  • Klik in het menu aan de linkerzijde van het programma voor de optie “Settings”.

  • Settings

  1. Klik op de optie "Deals" aan de linkerkant van het scherm.

Settings | Deals

  1. Kies vervolgens voor “Add account” zoals hieronder te zien is in de afbeelding.

Add account

  1. Er opent een scherm waarin je het e-mail adres kunt invullen dat je wilt koppelen aan jouw ActiveCampaign account. Als je dit hebt gedaan klik je vervolgens op de knop met “Sign In”.

E-mail account koppelen

  1. Maak je gebruik van een Gmail e-mail adres, dan bestaat de kans dat je een keuze moet maken welk account je wilt gebruiken. Klik hiervoor op het e-mail adres zoals in het voorbeeld hieronder wordt getoond.

Gmail e-mailadres

  1. Klik tot slot op de knop “Allow” om toestemming te geven.

Toestemming geven

De pagina met instellingen onder “Settings” bij "Deals" wordt nu bijgewerkt. Het e-mail adres ie gekoppeld aan jouw account en alle e-mails die vanaf nu worden verzonden of ontvangen en die betrekking hebben op een "Deal" zijn nu gekoppeld aan jouw e-mail account. Hierbij worden alleen de e-mails die betrekking hebben op “verzonden naar” en “ontvangen van” worden toegevoegd.

Koppeling e-mail accounts

Privacy


Met de optie voor privacy kun je in ActiveCampaign kiezen of je wilt dat andere gebruikers van het programma de e-mails kunnen zien die worden getoond voor een openstaande "Deal". Dit kan op de pagina met instellingen bij "Deals". Als je ervoor kiest om alleen zelf de e-mails te kunnen zien, dan zien andere gebruikers alleen dat een e-mail is verzonden of ontvangen. Het is dan niet mogelijk om het onderwerp of de inhoud van de e-mail te bekijken.

Privacy

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen