ActiveCampaign campagnes delen via Facebook | OVA.nl
Campagnes delen via Facebook

Campagnes delen via Facebook

Campagnes, die met ActiveCampaign worden gemaakt en verzonden naar contactpersonen, kunnen ook gedeeld worden via Facebook. Dit kan nadat het bericht naar de ontvangers is verzonden. Om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheid heb je, naast ActiveCampaign, ook een Facebook pagina nodig.

Plaats je een campagne op Facebook, dan komt de campagne op Facebook te staan op dezelfde manier als dat deze is verzonden. Je kunt dus geen aanpassingen in het bericht of in de tekst doen. Hoe je gebruik kunt maken van deze handige functie waarbij je campagnes via Facebook kunt delen wordt uitgelegd in het stappenplan hieronder.

Stappenplan

In ActiveCampaign kun je kiezen voor een mogelijkheid om campagnes die worden verzonden automatisch op Facebook te delen. Door gebruik te maken van deze functie kun je ervoor zorgen dat contactpersonen die berichten van jouw ontvangen, deze ook onder de aandacht brengen binnen hun eigen netwerk. Om dit te kunnen doen kun je de volgende stappen volgen.
 • Ga in ActiveCampaign naar de pagina voor "Lists" zoals je bovenin het programma ziet. Als je daar bent selecteer je de "List" met contactpersonen die je wilt gebruiken. De instellingen die je nu doet zullen dan gelden voor alle campagnes die naar deze lijst worden verzonden.


 1. Klik op het driehoekje achter de betreffende "List" om een keuze menu te openen.

Campagne ActiveCampaign delen via Facebook

 1. In het menu dat nu opent krijg je een lijst met verschillende mogelijkheden te zien. Kies in het menu dat je nu ziet voor de optie “Advanced Settings” om bij de geavanceerde instellingen te komen.

Campagne ActiveCampaign delen via Facebook

 1. Onder het tabblad “General Settings” in de geavanceerde instellingen kun je zien dat het automatisch delen van campagnes op Facebook is uitgeschakeld. Klik op de optie “Auto-post campaigns to Facebook” zoals hieronder getoond om deze optie in te schakelen.

Campagne ActiveCampaign delen via Facebook

 1. Om campagnes te kunnen delen met ActiveCampaign moet er ingelogd worden op Facebook. Er moet namelijk een account van Facebook gekoppeld kunnen worden aan de berichten die verstuurd worden. Dit doe je door de blauwe knop met “Login to Facebook” te gebruiken.

Campagne ActiveCampaign delen via Facebook

 1. Vul de gegevens in zoals die gevraagd worden en klik vervolgens op “Log in” om je aan te melden bij Facebook. 1. Er verschijnt nu een venster waarin om bevestiging wordt gevraagd voor het feit dat informatie van ActiveCampaign automatisch gedeeld kan worden op Facebook. Als je campagnes wilt delen kies je voor de optie “Continue”.

Campagne ActiveCampaign delen via Facebook

 1. Je krijgt nu de mogelijkheid om aan te geven wie de gedeelde berichten allemaal kunnen zien. Als je op het keuze menu klikt met “Friends” dan kun je vervolgens aangeven wie de posts op jou tijdlijn van Facebook kan zien. Dit kunnen alleen vrienden van jou op Facebook zijn, vrienden van vrienden of je kunt ervoor zorgen dat het bericht openbaar wordt gemaakt. Als je een keuze hebt gemaakt klik je vervolgens op de blauwe knop met “OK” onder in het venster.

Campagne ActiveCampaign delen via Facebook

 1. In het scherm dat nu verschijnt wordt er gevraagd of ActiveCampaign toestemming kan krijgen om berichten te delen via jouw Facebook pagina. Kies voor de optie “OK” om dit te bevestigen en om verder te gaan.

ActiveCampaign koppelen aan Facebook

 1. Je komt nu terug in het scherm met de geavanceerde instellingen van de lijst met contactpersonen die je geselecteerd hebt. Hier krijg je de mogelijkheid om aan te geven dat je voor elk gekoppelde Facebook account campagnes wilt laten delen door de software van ActiveCampaign. Dit doe je door gebruik te maken van de keuze vakjes zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

Campagne ActiveCampaign delen via Facebook

 1. Om de instellingen af te ronden klik je onderaan het scherm tot slot op de optie “Save”. Vanaf nu worden alle campagnes die je naar contactpersonen in de geselecteerde lijst toe stuurt ook automatisch gedeeld op Facebook via het account waarmee je bent ingelogd in ActiveCampaign.

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen