Op datum gebaseerde Plus / Minus voorwaarden in ActiveCampaign.
Op datum gebaseerde Plus / Minus voorwaarden in ActiveCampaign.

Op datum gebaseerde Plus / Minus voorwaarden in ActiveCampaign.

Door gebruik te maken van “Plus / Minus” voorwaarden kun je in ActiveCampaign bepalen of een contactpersoon naar een volgende stap in een "Automation" of door kan gaan naar een bepaald doel een bepaald aantal dagen vóór of na een datum die is ingesteld. De datum die je hiervoor gebruikt geef je op in een “Custom Field” voor een datum die gekoppeld is aan het bestand met de gegevens van een contactpersoon.

Je kunt deze optie bijvoorbeeld gebruiken voor het verzenden van een kortingscode of een speciale aanbieding voorafgaand aan de verjaardag van de contactpersoon. Deze functie kun je ook gebruiken om vervolgeberichten naar een contactpersoon te sturen zodra een bepaalde datum met bijvoorbeeld een evenement is geweest. De “Plus / Minus” voorwaarden die je hiervoor kunt gebruiken zijn dan als volgt uit te leggen.

In ActiveCampaign is de “Plus” voorwaarde een “X aantal dagen vóór de datum die in het “Custom Field” is opgeslagen” en de “Minus” voorwaarden zijn dan een “X aantal dagen ná de opgeslagen datum in het “Custom Field” van de contactpersoon”.


Hoe kun je op datum gebaseerd "Plus / Minus" voorwaarden gebruiken?


Om het gebruik van deze functie toe te lichten maken we gebruik van een voorbeeld. In het voorbeeld dat hier wordt gegeven heeft een contactpersoon zich aangemeld voor een webinar die gegevens wordt op 11 augustus. We willen de contactpersoon hiervan op de hoogte houden door gebruik te maken van verschillende herinneringen.

De "Automation" die hiervoor gebruikt wordt zal dan de volgende herinneringen versturen:
 • Een e-mail met een herinnering 7 dagen vóór de datum waarop de webinar wordt gegeven
 • Een herinnering op de dag van de webinar zelf
 • Een follow-up e-mail die de dag na de webinar wordt gestuurd

 • Een e-mail met een herinnering 7 dagen vóór de datum waarop de webinar wordt gegeven


  Omdat de webinar op 11 augustus wordt gegeven willen we dus dat de contactpersoon op 4 augustus de e-mail ontvangt. Deze datum ligt 7 dagen voor de webinar dus daarvoor gebruiken we de “Plus” voorwaarde. 4 augustus “Plus” 7 dagen is 11 augustus, de dag van de webinar. We hangen de volgende voorwaarden aan het verzenden van deze e-mail:


  De volgende e-mail willen we verzonden hebben op de dag van de webinar.


  Hiervoor maken we gebruik van de volgende voorwaarden waarbij de webinar e-mail gelijk is (“Exactly”) aan de huidige datum. Hiervoor maken we dan gebruik van de volgende instellingen:


  De laatste e-mail die we dan tot slot willen versturen zal 1 dag ná de webinar verstuurd moeten worden.


  Dit is de follow-up e-mail waarin bijvoorbeeld informatie die in de webinar is gegeven zal worden toegezonden. Dit is het moment dat we gebruik gaan maken van de “Minus” voorwaarde oftewel het “X aantal dagen ná de gestelde datum in het “Custom Field” van de contactpersoon”.

  De datum van de webinar is op 11 augustus dus op 12 augustus moet de e-mail verzonden worden. Als het 12 augustus is (“Current date”) dan is 11 augustus “Minus” 1 en kan de e-mail verzonden worden. In de afbeelding hieronder worden deze instellingen getoond:


  Gerelateerde informatie

  In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen