Ordenen van Automations | OVA.nl door Youri Meuleman
Ordenen van Automations

Ordenen van Automations

Op de overzichtspagina voor "Automations" in ActiveCampaign is het mogelijk om alle "Automations" die eerder zijn aangemaakt te sorteren en te filteren. Dit kan aan de hand van de status die een "Automation" heeft of aan de hand van labels die je aan een "Automation" kunt toekennen.

Ook is het mogelijk om te filteren en sorteren op "Automations" die het laatst zijn bewerkt, op alfabetische volgorde sorteren en of veel meer. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden kun je zonder al teveel moeite snel een "Automation" vinden aan de hand van bijvoorbeeld een specifiek label.


Filteren op status

Het filteren van "Automations" kan onder andere aan de hand van de status die een "Automation" heeft. Er zijn drie verschillende opties die je hierbij kunt kiezen:
 • “All”, waarbij zowel de "Automations" worden geselecteerd die actief zijn als die inactief zijn.
 • “Active”, hiermee worden alleen de "Automations" geselecteerd die actief zijn. Dit zijn "Automations" die ingeschakeld zijn en waar contactpersonen aan toegevoegd kunnen worden zodra er aan de gestelde voorwaarden is voldaan. De groene stip in de regel van de "Automation" geeft ook aan dat deze actief is.
 • “Inactive”, dit zijn de "Automations" die niet ingeschakeld zijn. Hier kunnen dus geen contactpersonen aan worden toegevoegd. De rode stip in de regel van de "Automation" geeft ook aan dat de "Automation" is uitgeschakeld.

Het filteren van "Automations" op “Status” kan door gebruik te maken van de volgende stappen:
 • Klik in het scherm van "Automations" achter “Status” op het drop down menu. 1. Je kunt vervolgens de keuze maken uit de eerder genoemde opties zoals hieronder in de afbeelding te zien is. 1. Op de hoofdpagina van de "Automations" zie je nu dat de "Automations" met de status die je hebt geselecteerd worden weergegeven.


Filteren aan de hand van labels

Om "Automations" goed te kunnen ordenen en te kunnen vinden kun je gebruik maken van labels. Deze labels kunnen bijvoorbeeld weergeven dat een "Automation" tot een bepaalde groep met automatiseren behoort. Het filteren van labels kan door gebruik te maken van de volgende stappen:
 • Klik in het hoofdscherm van "Automations" op de lijst achter “Labels”. 1. Kies vervolgens het label waarop je de "Automations" wilt filteren. 1. Zoals je ziet worden nu alle "Automations" weergegeven die voorzien zijn van het label dat je uit de keuzelijst hebt aangeklikt.


Herindelen van "Automations"

Om de "Automations" op de pagina opnieuw in te delen kun je gebruik maken van de sorteerfunctie in het scherm van "Automations". Je kunt kiezen uit de volgende opties om de "Automations" op te sorteren:
 • Last Edited
 • Highest Activity
 • Oldest Created
 • Newest Created
 • Alphabetical A-Z
 • Alphabetical Z-A

Sorteren van "Automations" kan door het volgen van de onderstaande stappen:
 • Klik achter de “Sort By” functie op het veld om een menu te tonen met de verschillende opties. 1. Kies vervolgens de optie waarop je wilt sorteren. 1. Zoals je ziet worden de "Automations" nu gerangschikt aan de hand van de optie die je gekozen hebt.


Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen