WordPress plug-in ActiveCampaign | OVA.nl door Youri Meuleman
WordPress plug-in ActiveCampaign

WordPress plug-in ActiveCampaign

Met de WordPress plug-in van ActiveCampaign kunnen eenvoudig formulieren voor het aanmelden van “Contacts” worden toegevoegd aan websites en berichten die gemaakt zijn met WordPress. Deze functie voegt ook een “Site Tracking” code toe aan de WordPress website. In dit artikel lees je hoe je de WordPress plug-in kunt installeren, instellen, “Site Tracking” kunt inschakelen en hoe formulieren kunnen worden toegevoegd aan WordPress berichten of websites.


Installeren van de WordPress plug-in

Voor het installeren van deze plug-in voor WordPress in ActiveCampaign kunnen de volgende stappen gevolgd worden.
 • Meld je aan bij de WordPress website die je wilt koppelen.
 • Klik vervolgens op “Plugins” aan de zijkant van het scherm en klik op “Add New”

 • Wordpress plug-in installeren | Stap 2

 1. Er wordt een lijst met plug-ins geladen en getoond. Type in het zoekveld “ActiveCampaign” en druk op enter om naar de plug-in te zoeken.

WordPress plug-in installeren | Stap 3

 1. Zoek naar de plug-in met de titel “ActiveCampaign by ActiveCampaign” en klik op “Install Now”.

WordPress plug-in installeren | Stap 4

 1. Klik vervolgens op “Activate”.

WordPress plug-in installeren | Stap 5

 1. De instellingen voor de plug-in kunnen vervolgens gevonden worden door met de muis op “Settings” te gaan staan en door vervolgens in de lijst die getoond wordt op “ActiveCampaign” te klikken zoals in de afbeelding hieronder.

WordPress plug-in installeren | Stap 6

Instellen van de WordPress plug-in

Zodra de installatie is voltooid, moeten de plug-in instellingen van WordPress geconfigureerd worden door de API URL en API Key van ActiveCampaign aan ter leveren. Ook kan er dan geselecteerd worden welke formulieren je beschikbaar wilt stellen voor de WordPress website. Voor het instellen van de WordPress plug-in raden wij aan om een nieuw tabblad te openen.

Dit maakt het eenvoudig om te schakelen tussen het ActiveCampaign account en de WordPress website. Log vervolgens in bij ActiveCampaign. In de volgende stappen wordt getoond hoe je toegang kunt krijgen tot de API-gegevens van ActiveCampaign zodat deze kunnen worden toegevoegd aan WordPress. Ook wordt er uitgelegd hoe formulieren beschikbaar gemaakt kunnen worden voor de WordPress website.
 • Ga in het ActiveCampaign account naar “Settings” aan de linkerkant onderin het scherm.

 • Instellen van de WordPress plug-in | Stap 1

 1. Klik vervolgens op “Developer”.

Instellen van de WordPress plug-in | Stap 2

 1. Onder het kopje “API Acces” zie je vervolgens de API URL en API Key die je nodig hebt. Kopieer de API URL door deze te selecteren en plak deze vervolgens op de WordPress website. Doe hetzelfde voor de API Key die hier staat.

Instellen van de WordPress plug-in | Stap 3

 1. Klik vervolgens in WordPress op de “Connect” knop.

Instellen van de WordPress plug-in | Stap 4

 1. Je hebt nu de mogelijkheid om de formulieren te selecteren die lokaal op de website moeten worden opgeslagen. Het selecteren van formulieren hier betekent dat je de mogelijkheid hebt om deze in te voegen in berichten of WordPress pagina’s. Deze stap moet worden uitgevoerd als je gebruik wilt maken van formulieren op de website. Het is op elk moment mogelijk om formulieren te selecteren en de-selecteren via deze pagina.

Instellen van de WordPress plug-in | Stap 5

 1. Als je de instellingen hebt afgerond klik je vervolgens op “Update Settings”.

Instellen van de WordPress plug-in | Stap 6

“Site Tracking” inschakelen op een WordPress website

Door de plug-in van WordPress voor ActiveCampaign te installeren, wordt de “Site Tracking” van jouw ActiveCampaign account toegevoegd aan elke pagina van de WordPress website. Er zijn twee verschillende instellingen voor “Site Tracking” waaruit gekozen kan worden.
 • Track by default” – Deze instelling is standaard geselecteerd en zorgt ervoor dat alle paginabezoeken en IP-adressen van “Contacts” die in ActiveCampaign bekend zijn worden gevolgd zonder hun instemming. Deze gegevens worden gezien als persoonlijke gegevens.
 • “Don’t track by default” – Hiermee is het ook mogelijk om de paginabezoeken en IP-adressen te volgen van “Contacts” die bekend zijn in ActiveCampaign. Hiervoor moeten zij zelf toestemming hebben gegeven voordat dit mogelijk is. Daarvoor moet een “Tracking” melding worden aangemaakt die aan de “Contacts” getoond wordt. Deze moet worden toegevoegd aan de WordPress plug-in zodat er gebruik gemaakt kan worden van deze optie.

 • Om “Site Tracking” in te schakelen klik je op de knop die voor “Enable Site Tracking” staat zodat deze op “On” komt te staan. Vervolgens kies je voor de instelling, zoals hierboven beschreven is, die je wilt gebruiken. Om de instellingen af te ronden klik je tot slot op “Update Settings”. Voor het uitschakelen van de “Site Tracking” kan de schuif bij “Enable Site Tracking” eenvoudig naar “Off” worden geschoven. Deze optie wordt getoond op de ActiveCampaign instellingenpagina in WordPress als er minstens 1 formulier in ActiveCampaign aanwezig is.

  Site tracking inschakelen

  Formulieren toevoegen aan WordPress berichten


  Nu de plug-in voor WordPress is geïnstalleerd en geconfigureerd heb je de mogelijkheid om formulieren toe te voegen aan berichten. De typen formulieren die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn onder meer:
  • “Online forms” – Een formulier die wordt ingesloten in de inhoud van de webpagina.
  • “Floating box forms” – Een klein vak dat vanaf de onderkant van de webpagina mee omhoog schuift tijdens scrollen.
  • “Modal pop up forms” – Een vak dat over de inhoud van de pagina wordt getoond en die de achtergrond dimt.
  • “Floating bar forms” - Een strook die bovenaan of onderaan de pagina verschijnt.

  Als een pagina of een bericht wordt aangepast of bewerkt, dan wordt de knop voor ActiveCampaign in de taakbalk getoond zoals hieronder te zien is. Plaats de cursor op de plek waar je een formulier wilt plaatsen en klik vervolgens op deze knop.

  Er opent een venster met een lijst van “Forms” die in ActiveCampaign aanwezig zijn, kies hieruit het formulier dat je wilt invoegen. In de tekst verschijnt vervolgens een stukje code. Deze code wordt vervangen door het ActiveCampaign formulier op het moment dat het bericht wordt gepubliceerd of bekeken.

  Formulieren toevoegen aan Wordpress berichten

  Om het formulier aan te passen dien je in te loggen bij ActiveCampaign en daar het formulier te bewerken. De aanpassingen die hier gedaan worden zullen direct worden doorgevoerd in het formulier op de website via de WordPress plug-in. Je hoeft het formulier dus niet opnieuw toe te voegen.

  Gerelateerde informatie

  In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen