Het maken van kop- en voetteksten in ActiveCampaign | OVA.nl door Youri Meuleman
Het maken van kop- en voetteksten in ActiveCampaign

Het maken van kop- en voetteksten in ActiveCampaign

Als je beschikt over een Enterprise account van ActiveCampaign, dan is het mogelijk om zelf de kopteksten en de voetteksten van e-mails aan te passen. Als je aangepaste kopteksten en voetteksten hebt aangemaakt, dan zijn deze niet te verwijderen. De kop- en voetteksten worden dan toegepast op alle uitgaande campagnes en geautomatiseerde e-mails.

Je kunt de kop- en voetteksten dan ook het beste gebruiken voor de uitstraling die je met jouw bedrijf wilt geven door het plaatsen van een logo of andere kenmerken die typerend zijn voor het bedrijf. Aangepaste voetteksten worden in een bericht getoond als aanvulling op de standaard voetteksten die er geboden worden in ActiveCampaign voor “Campaigns” en “Automations” berichten of als aanvulling op een voettekst die je zelf hebt ingesteld.

Hierin staat vaak een link waarmee contactpersonen zich kunnen afmelden voor een lijst.


Maken van aangepaste kopteksten en voetteksten


Voor het maken of wijzigen van aangepaste kopteksten en voetteksten moet je de volgende stappen doorlopen:
  • Klik op “Settings” links onderin het programma om bij de instellingen van ActiveCampaign te komen.  1. Klik vervolgens op “Appearance” links in het menu.  1. Selecteer onder “Customize Footers” of je gebruik wilt maken van “HTML Footer” (voettekst met HTML) of een “Tekst Footer” (voettekst met tekst).  1. Vul nu in het tekstveld de gegevens in die je in de koptekst en voettekst wilt hebben.  1. Klik op de groene knop met “Save Settings” om de instellingen op te slaan. Zodra je dit hebt gedaan zullen alle campagnes en e-mails die automatisch worden verzonden voorzien zijn van de aangepaste koptekst en voettekst die je zojuist hebt gemaakt. Deze teksten worden niet getoond in de “Campaign Designer” als je een bericht aanmaakt of wijzigt. Het is alleen zichtbaar bij het uitvoeren van een test of het versturen van het bericht.


Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen