Gebruikersrechten instellen in ActiveCampaign | OVA.nl door Youri Meuleman
Gebruikersrechten instellen in ActiveCampaign

Gebruikersrechten instellen in ActiveCampaign

Voor alle gebruikers van ActiveCampaign kun je gebruikersrechten instellen. Hiermee worden de bevoegdheden van een bepaalde gebruiker in het programma bepaald. Als je niet wilt dat iedere gebruiker dezelfde rechten heeft, dan is het mogelijk om met deze instellingen de toegang tot bepaalde functies te beperken of te blokkeren voor gebruikers.

Het toekennen van gebruikersrechten in ActiveCampaign is alleen mogelijk als je gebruik maakt van een Plus abonnement, een Professioneel abonnement of een Enterprise abonnement.


Toekennen van gebruikersrechten

De gebruikersrechten die je kunt toekennen bieden de mogelijkheid om toegang te geven of te weigeren aan bepaalde functies.

Het is mogelijk om de toegang voor gebruikers te beperken met betrekking tot:

“Deals” kunnen alleen worden gebruikt in abonnementen voor Small Business en Enterprise.

Gebruikersgroepen

Voordat je rechten kunt toekennen aan een gebruiker moet er eerst een gebruikersgroep worden aangemaakt. Aan deze gebruikersgroep kun je dan de gebruikers toevoegen en de machtigingen die je wilt toewijzen aan deze groep koppelen.

Alle machtigingen die je aan een bepaalde gebruikersgroep koppelt zijn geldig voor alle gebruikers die in de groep zijn toegevoegd. Voor het aanmaken van een gebruikersgroep en het toekennen van rechten moet je de volgende stappen doorlopen:
  • Klik links onderin de hoek van het programma op de knop “Settings”.  •  

  1. Aan de linkerkant zie je nu de optie “Users” staan in het menu. Klik op deze functie.  1. Klik vervolgens op het tabblad “Groups” in het scherm dat nu is geopend.  1. Vervolgens klik je op de donkerblauwe knop rechts bovenin het scherm met “Add Group”.  1. Op het scherm dat nu wordt geopend, “New Group”, kun je de informatie invullen die je wilt onder het tabblad “Info”. Hier kun je ook aangeven tot welke lijsten de groep met gebruikers toegang moet krijgen.Als je op dit tabblad één of meerdere lijsten selecteert, dan kunnen de gebruikers in de groep alleen de contactpersonen zien die in die betreffende lijsten staan. Als je hier geen lijsten selecteert, dan zien de gebruikers helemaal geen contactpersonen die aan lijsten zijn gekoppeld.  1. Klik op het volgende tabblad in het scherm, het tabblad met “Permissions”. Hier kunnen de machtigingen en rechten aan gebruikers worden toegevoegd. Je kunt gebruikersgroepen beheerdersrechten geven om bijvoorbeeld lijsten toe te voegen, te bewerken of te verwijderen.Ook kun je toestemming geven voor het toevoegen van campagnes, bewerken van campagnes, verwijderen van campagnes of het verzenden van berichten in campagnes. Er zijn veel opties die je kunt gebruiken om op elk niveau rechten toe te kennen. Hiervoor kun je de verschillende onderwerpen bij langs gaan.  1. Het laatste tabblad in het scherm van “New Group”, is het tabblad “Limits”. Hier kun je beperkingen opleggen aan gebruikers. Een beperking of een bepaald limiet opleggen kan door het aan vinken van het vakje bij een bepaald limiet. Vervolgens geef je de voorwaarden op om aan het bepaalde limiet te hangen.Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een limiet op te leggen voor het verzenden van afzonderlijke mails, het toevoegen van een maximaal aantal contactpersonen aan een lijst, het aantal lijsten dat door een gebruiker kan worden aangemaakt of het aantal campagnes dat door een gebruiker kan worden verzonden binnen een bepaalde periode.  1. Zodra je klaar bent met het invullen van alle gegevens en het toekennen van machtigingen en beperkingen klik je op de groene knop mat “Save” onder in het scherm van “New Group”. Je hebt nu gebruikersrechten toegekend aan de groep met gebruikers die je eerder zelf hebt aangemaakt.

 

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen