Hoe werkt ActiveCampaign “Attribution”? | OVA.nl door Youri Meuleman
Hoe werkt ActiveCampaign “Attribution”?

Hoe werkt ActiveCampaign “Attribution”?

ActiveCampaignAttribution” maakt gebruik van “Site Tracking” om “UTM” parameters in verschillende marketing en reclame campagnes te ontleden. De “UTM” parameters die hiervoor in de software gebruikt worden zijn dezelfde parameters die gebruikt worden om het verkeer tussen een “Contact” en de website te volgen.

Als een contactpersoon een bezoek brengt aan de website van de organisatie en als de weblink (URL) die door deze bezoeker bekeken wordt een van de “UTM” parameters heeft, dan zal “Site Tracking” deze informatie analyseren en markeren als een handeling waar geen conversie uit voort is gekomen. Dit wordt een “Touchpoint” genoemd. De 5 “UTM” parameters die gebruikt worden door ActiveCampaign zijn:
  • utm_medium (Bijvoorbeeld: "CPC" dat staat voor Cost Per Click)
  • utm_source (Bijvoorbeeld: Facebook.com)
  • utm_campaign (Bijvoorbeeld: "US Newsfeed")
  • utm_term (Bijvoorbeeld: "Koop hier producten"
  • utm_content (Bijvoorbeeld: "Advertentie banner")

Als een “Contact” wel een handeling uitvoert die tot een conversie leidt, dan worden alle eerder gemarkeerde “Touchpoints” waarmee de contactpersoon in aanraking is gekomen gekoppeld aan deze specifieke conversie.

Waarvoor kan je "Attribution" in ActiveCampaign gebruiken?

Met behulp van “Attribution” is het voor ActiveCampaign mogelijk om betrouwbare en accurate aanbevelingen te doen op het gebied van marketing. Hiermee kan worden ontleed welke manier van adverteren en welke marketing doelen het best werken voor de organisatie voor het behalen van bedrijfsdoelstellingen.

Doormiddel van “Attribution” kunnen gebruikers in ActiveCampaign op een geavanceerde manier marketingdoelstellingen personaliseren en koppelen aan “Contacts”. Het is dan mogelijk om informatie en berichten aan contactpersonen te versturen die op basis van de geanalyseerde informatie relevant zijn voor de betreffende persoon.

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen