Conversies configureren in ActiveCampaign | OVA.nl
Conversies configureren in ActiveCampaign

Conversies configureren in ActiveCampaign

Conversies, de handelingen die door een “Contact” worden uitgevoerd waarbij een bezoeker van de website tot klant wordt gemaakt, kunnen op verschillende manieren gestuurd worden. Het is mogelijk om gebruik te maken van “Or” parameters om een combinatie van verschillende voorwaarden te maken waarmee een conversie geactiveerd kan worden. Er zijn vier verschillende manieren waarop een conversie geactiveerd kan worden. Dit zijn:
 • Site Tracking” (Het moment dat een contactpersoon een belangrijke webpagina bezoekt)
 • Event Tracking” (Als een contactpersoon een specifieke API activeert)
 • Handmatig doormiddel van een ingestelde “Automation” (Als een contactpersoon een bepaald doel heeft bereikt of een “Trigger” voor een conversie doorloopt in een “Automation”)
 • Handmatig doormiddel van JavaScript code.


Conversion Event aanmaken

Om een “Conversion Event”, een handeling die leidt naar een conversie, aan te maken kunnen de volgende stappen gevolgd worden.
 • Ga in ActiveCampaign naar het tabblad “Conversions” die te vinden is bij de “Settings” van het programma. Op het tabblad voor “Conversions” zijn alles conversies te zien die door de gebruiker gemaakt zijn. Het is hier mogelijk om een nieuwe “Conversion” aan te maken, een bestaande conversie te verwijderen of aan te passen.
 • Een nieuwe conversie aan maken kan door op de groene knop met “Add Conversion” te klikken zoals in de afbeelding hieronder te zien is. De naam van deze “Conversion” is alleen zichtbaar voor de gebruikers van ActiveCampaign binnen de organisatie. De waarde voor een conversie kan worden ingesteld op elk type valuta dat door ActiveCampaign wordt ondersteund.

 • Add conversion

 1. Door het vakje bij “Apply this conversion to any contacts” aan te vinken, zorg je ervoor dat de “Conversion” van toepassing is op elk “Contact” die de conversie eerder hebben geactiveerd. Als je bijvoorbeeld een conversie hebt aangemaakt die getriggerd wordt op het moment dat de contact pagina van de website bezocht wordt en je hebt deze functie aangevinkt, dan zullen alle “Contacts” die ooit een bezoek hebben gebracht aan de webpagina met contactgegevens op de website deze conversie toebedeeld krijgen. Ook als dit bezoek al ver in het verleden ligt.

Apply this conversion to any contacts

 1. Het is mogelijk om een limiet te stellen aan het aantal keren dat een “Contact” de bepaalde conversie kan activeren. Hiervoor kan het vinkje bij “Limit Conversions to…” worden aangevinkt. Door op het getal te klikken achter deze regel kan er voor een specifiek aantal worden gekozen.

Limit Conversions to…

“Triggers”

Als een “Conversion” wordt toegevoegd aan het tabblad voor conversies onder “Settings” in ActiveCampaign dan kunnen er verschillende “Triggers” worden ingesteld om de conversie te activeren. Het is mogelijk om meerdere “Triggers” in te stellen, behalve als de activatie handmatig gaat. Dan is er maar één handmatige “Trigger” beschikbaar. Er zijn 3 verschillende soorten “Triggers” beschikbaar voor deze functie. Dit zijn:
 • URL met behulp van “Site Tracking”
 • “Event Tracking”
 • Met behulp van Javascript

URL met behulp van “Site Tracking”

De “Trigger” voor “Site Tracking” doormiddel van een URL wordt geactiveerd als een “Contact” een weblink (URL) bezoekt die overeenkomt met de URL die is opgegeven in de “Trigger” of als een URL een opgegeven tekst bevat. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het moment dat een “Contact” na een aankoop wordt omgeleid naar een pagina om te bedanken voor de aankoop. Om gebruik te kunnen maken van URL conversies is het noodzakelijk dat “Site Tracking” in ActiveCampaign is ingeschakeld en dat het domein op de lijst met betrouwbare bronnen staat.Site tracking

“Event Tracking”

De “Trigger” voor “Event Tracking” wordt geactiveerd op het moment dat een contactpersoon de opgegeven gebeurtenis of handeling voor “Event Tracking” uitvoert. Als het vakje bij “Use the event’s provided value” is aangevinkt zoals in de afbeelding hieronder te zien is, dan zal de waarde voor deze conversie verstrekt worden door de “Eventdata Parameter” voor het geselecteerde “Tracking Event”.

Event Tracking

Met behulp van Javascript

Met deze “Trigger” is het mogelijk om doormiddel van een JavaScript code een conversie te activeren. Deze code kan geplaatst worden op elke plaats op de website. Zodra de code die is opgegeven wordt uitgevoerd, zal de conversie worden geactiveerd. Als de optie “Supply the value manually via JavaScrips” is aangevinkt, dan zal de waarde voor deze “Conversion” worden verstrekt door de parameter trackcmp_conversion_value die doormiddel van de JavaScript code is ingesteld voor deze “Trigger”.

Supply the value manually via JavaScript

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen