Instellen van Automations rechten en machtigingen | OVA.nl
Instellen van Automations rechten en machtigingen

Instellen van Automations rechten en machtigingen

Om "Automations" in ActiveCampaign te kunnen bekijken moet je lid zijn van een beheerdersgroep. Elke gebruiker die lid is van een dergelijke groep kan "Automations" bekijken en indien hij daar de rechten en machtigingen toe heeft ook bewerken. Beheerders binnen ActiveCampaign kunnen gebruikers bepaalde rechten en machtigingen toekennen voor het bekijken en bewerken van "Automations".

Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen als je een bepaalde groep met gebruikers een specifieke functie wilt toewijzen die te vinden is in een bepaalde "Automation".


"Automations" machtigingen beheren

Het beheren van machtigingen kan door naar de pagina met instellingen van gebruikers binnen ActiveCampaign te gaan. Door de instellingen hier te gebruiken kun je een gebruikersgroep toegang geven tot het aanmaken van "Automations" voor hun groep en kunnen gebruikers van de groep de automatische processen die door andere gebruikers in hun groep zijn aangemaakt bekijken en aanpassen.

Het is niet mogelijk om "Automations" te bekijken die zijn aangemaakt door gebruikers die in een andere gebruikersgroep zitten. Als je binnen het bedrijf bijvoorbeeld een groep met gebruikers op de marketing afdeling hebt en een groep met gebruikers op de verkoop afdeling, dan kunnen zij niet de "Automations" zien die door gebruikers van de andere afdeling zijn gemaakt. Door het volgen van de volgende stappen kun je deze machtigingen instellen:
 • Klik op de knop met “Settings” in het menu aan de linkerkant van het programma. 1. Klik vervolgens op de optie “Users” in het menu dat verschijnt. 1. Klik nu op het tabblad met “Groups” om de gebruikersgroepen te kunnen zien. 1. Om de groep te kunnen bewerken en machtigingen toe te kennen aan de gebruikers klik je vervolgens op “Edit”. Hiermee kun je de machtigingen instellen waarmee de gebruikers in een groep toegang krijgen tot de pagina voor "Automations". 1. In het scherm dat nu is geopend (“Edit Group”) kun ga je naar het tabblad “Permissions”. 1. Klik vervolgens op het pijltje achteraan "Automations" om de opties weer te geven. 1. Vink nu het vakje aan achter “Check All”. 1. Klik vervolgens op de groene knop met “Save” om de instellingen op te slaan.


Machtigingen toekennen op de "Automations" pagina

Je kunt een gebruikersgroep rechtstreeks vanaf de overzichtspagina voor "Automations" toegang geven tot deze pagina. Om deze methode te gebruiken, moet de gebruikersgroep aangemaakt zijn in het account dat je gebruikt voor ActiveCampaign. Ga als volgt te werk om te leren hoe je automatiseringsmachtigingen kunt verlenen op de overzichtspagina "Automations":
 • In het scherm van "Automations" klik je op het pijltje bij een bepaalde "Automation". 1. Klik vervolgens op de functie “Permissions” in het menu dat verschijnt. 1. Er opent zich nu een lijst met machtigingen die je kunt instellen. Scrol naar beneden totdat je de optie “Automations Acces Denied” ziet staan zoals hieronder te zien is. 1. Klik vervolgens op de blauwe link met “Allow” om de groep toegang te geven tot de pagina voor "Automations".


Toegang geven tot "Automations" gemaakt door andere gebruikersgroepen

Als beheerder in ActiveCampaign is het mogelijk om gebruikersgroepen toegang te geven tot automatiseringen die door andere gebruikersgroepen zijn aangemaakt. Dit kan rechtstreeks vanaf de pagina voor "Automations". Zo is het bijvoorbeeld mogelijk voor de beheerder van de gebruikers om de gebruikersgroep verkoop toestemming te geven voor het inzien en bewerken van een "Automation" die is aangemaakt door gebruikers van de groep marketing.

Er zit overigens geen maximum aan het aantal "Automations" dat een beheerder kan vrijgeven aan gebruikers. Om gebruikers toegang te geven tot "Automations" uit een andere groep volg je onderstaande stappen:
 • Zoek de "Automation" op in het scherm voor "Automations" waarvan je de toegang wilt toekennen aan andere gebruikers. Klik vervolgens op het pijltje achter “Edit”. 1. Klik op de optie “Permissions” in het lijstje dat verschijnt. 1. In het lijstje dat nu zichtbaar wordt kies je voor de gebruikersgroep die je toegang wilt geven om de "Automation" in te kunnen zien en te bewerken. Als je hier op klikt, dan wordt deze instelling automatisch opgeslagen. Om de instellingen af te ronden klik je buiten het lijstje in het scherm. De gebruikers uit een andere groep kunnen nu de betreffende "Automation" inzien en bewerken.


Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen