Personalization Tags in ActiveCampaign | OVA.nl door Youri Meuleman
Personalization Tags in ActiveCampaign

Personalization Tags in ActiveCampaign

Om het opzetten van een campagne te vergemakkelijken kun je gebruik maken van "Personalization Tags". Dit zijn eenvoudige codes die ervoor zorgen dat een bepaalde tekst of link standaard in een bericht komt te staan. Als je de betreffende code bij het opzetten van de campagne in ActiveCampaign invoert, dan wordt de gewenste tekst automatisch in de e-mail getoond. Zodra de berichten worden verstuurd, wordt de "Tag" die je hebt ingevoerd vervangen door deze tekst of link.

Er zijn verschillende soorten "Personalization Tags" die je kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de voornaam of de achternaam van de contactpersoon die de e-mail ontvangt laten tonen of een weblink naar een bepaalde pagina op sociale media. Door gebruik te maken van deze "Personalization Tags" zorg je ervoor dat de e-mail vanuit een campagne persoonlijk over komt op de ontvanger.

Een e-mail die met naam en toenaam gericht is aan een persoon is veel aantrekkelijker dan een e-mail die begint met: “Geachte lezer”. Het is dan ook mogelijk om de gegevens uit aangepaste velden die in het bestand van contactpersonen staan te gebruiken met behulp van "Personalization Tags".


"Personalization Tags" invoegen in de “Campaign Designer”

Het invoegen van "Personalization Tags" kan op het moment dat je een campagne aan het opzetten bent. Als je bezig bent met het opstellen van het bericht dat verstuurd moet worden, dan kun je een "Tag" invoegen op elke gewenste plek. Hiervoor selecteer je een tekst vak in de e-mail en plaats je de cursor op de plek waar je de "Tag" wilt invoegen.

Vervolgens ga je in het menu voor het bewerken van de inhoud van het tekst vak naar de optie “Personalize” zoals te zien is in de afbeelding hieronder. Als je op deze functie klikt, krijg je een lijst te zien met de "Personalization Tags" waaruit je kunt kiezen. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is een "Tag" te kiezen. Deze wordt dan automatisch op de plek van de cursor ingevoegd.


HTML of platte tekst

Ben je een campagne aan het maken met behulp van HTML of alleen platte tekst, dan kun je ook hier "Personalization Tags" invoegen. Hiervoor klik je op “Insert” en vervolgens op “Personalized Content” in het menu dat verschijnt. Ook nu verschijnt het keuze menu met de verschillende "Tags" waar je uit kunt kiezen. Als je een "Tag" selecteert en aanklikt, dan wordt deze geplaatst op de plek waar je de cursor in het bericht hebt staan.


Bewerken van "Personalization Tags"

Er zijn verschillende “Modifiers” die je kunt gebruiken om de "Personalization Tags" automatisch te laten bewerken. “Modifiers” zijn codes die je aan de code van de "Personalization Tags" toevoegt om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de waarde die getoond moet worden een hoofdletter krijgt. Dit kan handig zijn voor "Tags" die een naam moeten tonen in een bericht, omdat namen altijd met een hoofdletter geschreven worden.

Je plaatst een “Modifier” na dit symbool: “|”. Deze code valt binnen de procent tekens aan het begin en het eind van een "Tag". Als je bijvoorbeeld wilt dat de voornaam van de ontvanger wordt getoond met een hoofdletter, dan komt de "Personalization Tags" inclusief de “Modifier” er als volgt uit te zien:
  • % FIRSTNAME | UPPERFIRST%

Lijst met “Modifiers”

Hieronder staan de verschillende “Modifiers” die je kunt gebruiken in combinatie met "Personalization Tags".
  • UPPER (Converteert de complete inhoud van een "Personalization Tags" naar hoofdletters)
  • UPPERFIRST (Converteert de eerste letter naar een hoofdletters
  • UPPERWORDS (Zorgt voor een hoofdletter bij elke eerste letter van elk woord)
  • TITLECASE (Zorgt voor een hoofdletter bij elke eerste letter van elk woord en zorgt er daarnaast voor dat alle andere letters kleine letters zijn)
  • LOWER (Zet de complete inhoud van de "Tag" om in kleine letters)
  • LOWERFIRST (Wijzigt de eerste letter van de tekst in een kleine letter)
  • LOWERWORDS (Verandert de eerste letter van elk woord in een kleine letter)

Voorbeelden tonen

Je kunt een campagne testen door een test e-mail te versturen. Helaas werken "Personalization Tags" niet altijd als je gebruik maakt van deze manier van testen omdat er bij een test e-mail geen gegevens aan bepaalde "Tags" zijn verbonden. Als je toch wilt controleren of de "Personalization Tags" goed overkomen als je de campagne verstuurd dan kan dit eenvoudig in de “Campaign Summary” waar je terecht komt vlak voordat je het aanmaken van de campagne afrondt.

Als je in dit scherm bent belandt klik je op “Desktop Preview” zoals in de afbeelding hieronder te zien is om een voorbeeld te krijgen. Je komt nu in de “Desktop Preview” terecht. Hier kun je rechts bovenin de hoek een e-mail adres van een contactpersoon invoeren die aanwezig is in ActiveCampaign. Als je vervolgens op “Preview” klikt, dan krijg je een voorbeeld te zien van de e-mail zoals die door de contactpersoon zal worden ontvangen inclusief de juiste gegevens op de plaats van de "Personalization Tags".


Lijst met "Personalization Tags"

In de onderstaande lijst kun je de verschillende "Personalization Tags" vinden die er zijn. Je ziet de omschrijving, hoe de "Personalization Tag" ingevoerd moet worden en een voorbeeld van het eindresultaat bij gebruik van de betreffende "Tag".
OmschrijvingPersonalization TagVoorbeeld van de inhoud
E-mail adres%EMAIL%john@activecampaign.com
Voornaam%FIRSTNAME%John
Achternaam%LASTNAME%Smith
Volledige naam%FULLNAME%John Smith
Telefoonnummer%PHONE%555-666-7777
Organisatie%ORGANIZATION%ActiveCampaign
Datum van aanmelding voor een lijst%SUBDATE%10-10-2018
Tijd van aanmelding%SUBTIME%14:19:40
Link voor afmelding%UNSUBSCRIBELINK%Weblink
Webtekst%WEBCOPY%Weblink
Webtekst zonder links naar sociale media%WEBCOPY-NOSOCIAL%Weblink
Update inschrijving Account Link%UPDATELINK%Weblink
Doorsturen naar een vriend%FORWARD2FRIEND%Weblink
Deal Owner: Voornaam (van de meest recente aanbieding)%DEAL_OWNER_FIRST_NAME%John
Deal Owner: Achternaam (van de meest recente aanbieding)%DEAL_OWNER_LAST_NAME%Smith
Deal Owner: E-mail adres (van de meest recente aanbieding)%DEAL_OWNER_EMAIL%john@activecampaign.com
Unsubscribe Link (All Lists). Deze "Tag" voegt contacten toe aan de lijst met uitsluitingen. Ze kunnen zich dan niet weer inschrijven voor deze lijst of lijsten.%UNSUBSCRIBELINK%&ALLWeblink
Links voor het plaatsen op sociale media%SOCIALSHARE%


Weblink

Facebook Like Button%SOCIAL-FACEBOOK-LIKE%Weblink
Delen op Facebook link met icoontje%SOCIALSHARE-FACEBOOK%Weblink
Delen op Facebook, alleen de link%SOCIALSHARE-FACEBOOK-LINK%Weblink
Delen op Twitter link met icoontje%SOCIALSHARE-TWITTER%Weblink
Delen op Twitter, alleen de link%SOCIALSHARE-TWITTER-LINK%Weblink
Delen op Digg link met icoontje%SOCIALSHARE-DIGG%


Weblink

Delen op Digg, alleen de link%SOCIALSHARE-DIGG-LINK%Weblink
Delen op Reddit link met icoontje%SOCIALSHARE-REDDIT%Weblink
Delen op Reddit, alleen de link%SOCIALSHARE-REDDIT-LINK%Weblink
Delen op del.icio.us link met icoontje%SOCIALSHARE-DELICIOUS%Weblink
Delen op del.icio.us, alleen de link%SOCIALSHARE-DELICIOUS-LINK%Weblink
Delen op Google+ link met icoontje%SOCIALSHARE-GPLUS%


Weblink

Delen op Google+, alleen de link%SOCIALSHARE-GPLUS-LINK%Weblink
Delen op StumbleUpon, alleen de link%SOCIALSHARE-STUMBLEUPON%Weblink
Delen op StumbleUpon, alleen de link%SOCIALSHARE-STUMBLEUPON-LINK%Weblink
Datum van vandaag%TODAY%10/24/2018
Datum van vandaag + 1 (morgen)%TODAY+1%10/25/2018
Datum van vandaag -1 (gisteren)%TODAY-1%10/23/2018
Lijst afzender informatie%SENDER-INFO%My Email Marketing Company 123 S. Main St, Chicago, IL 60405 United States
Lijst afzender informatie (één regel)%SENDER-INFO-SINGLELINE%My Email Marketing Company, 123 S. Main St, Chicago, IL 60405, United States
Herinnering van de afzender van de lijst%SENDER-LIST-REMINDER%Je bent toegevoegd aan deze lijst toen je een aankoop hebt gedaan bij ons bedrijf
IP adres van de contactpersoon%CONTACTIP%90.434.22.189
Lijst waarin de contactpersoon zich bevindt%LISTNAME%General List
Contact ID%CONTACTID%23
Campaign ID%CAMPAIGNID%14
Message ID%MESSAGEID%26

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen