Automatisch een notificatie versturen aan “Deal Owners”
Automatisch een notificatie versturen aan “Deal Owners”

Automatisch een notificatie versturen aan “Deal Owners”

Zodra een contactpersoon een bepaalde stap in een proces heeft voltooid is het mogelijk om hiervan een notificaties te versturen naar “Deal Owners”. Een “Deal Owner” is de persoon binnen de organisatie die in ActiveCampaign de beheerder is van de “Pipeline” en bijbehorende “Deals”. Zodra een contactpersoon een bepaalde stap in het proces van de “Pipeline” heeft voltooid, kan hiervan een melding worden gemaakt aan de “Deal Owner”.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de “Deal Owner” op de hoogte te stellen dat een contactpersoon een bepaalde pagina op de website heeft bezocht of als er een nieuwe “Deal” aan hem is toegewezen. Gebruik maken van de mogelijkheid om notificaties aan “Deal Owners” te verzenden is alleen mogelijk met een Plus, Professional of Enterprise account van ActiveCampaign. Met deze accounts heeft de gebruiker toegang tot de “Deals & CRM” functionaliteiten van de software.


Instellingen voor notificaties aan “Deal Owners

Om notificaties aan “Deal Owners” te kunnen versturen moeten de volgende stappen gevolgd worden.
  • Ga naar de “Automations Overview” pagina van ActiveCampaign. Dit is de overzichtspagina waarin alle “Automations” te vinden zijn en kunnen worden ingesteld. Hiervoor klik je op “Automations” in het menu aan de linkerkant van ActiveCampaign.
  • Op de overzichtspagina staan alle “Automations” die zijn ingesteld in het programma. Om instellingen voor notificaties te kunnen maken klik je op de knop “Edit” op het einde van de regel van een “Automation” die je wilt bewerken zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

  • Automations maken | Edit

  1. In het venster dat nu opent kies je in het menu aan de rechterzijde voor “Sending Options” en vervolgens klik je op “Notify Someone”. De afbeelding hieronder laat deze stappen duidelijk zien.

Notify Someone

  1. Vervolgens sleep je de actie “Notify Someone” naar de gewenste plek in de “Automation” die je aan het bewerken bent.
  2. In het scherm dat vervolgens opent kunnen instellingen voor de notificaties worden gedaan. Hierin moet in het veld voor “Send To” de volgende tekst komen te staan: %DEAL_OWNER_EMAIL% zoals in de afbeelding hieronder getoond wordt.

Compose Message

  1. Om de stappen te voltooien dient de rest van het formulier te worden ingevuld en kan er vervolgens op “OK” worden geklikt.

Compose Message | OK

De meldingen zijn nu zo ingesteld dat de “Deal Owner” altijd een notificatie ontvangt op het moment dat een contactpersoon is aanbelandt bij de betreffende stap in de “Automation” waarvoor de meldingen zijn ingesteld.

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over ActiveCampaign vind je tientallen relevante artikelen die je helpen om sneller en beter te werken met ActiveCampaign. Leer bijvoorbeeld meer over:
Reactie plaatsen